Zapytac o lekcje czy porozmawiać jest najlepiej na żywo.Spotkać sie w jakimś gronie,trochę ruchu a nie tylko czas przed kompem lub smartfonem.
Moje dziecko ma 12 lat ma fb. Ale ja mam pelna kontrole nad kontem. I nie robi " dziubków" na zdjęciach.
12 i 6 lat i nie pozwalam
Ja znam dwie mamy ,które same założyły swoim kilku letnim córciom konta.A jakie owe mamusie są dumne ,że one mają te konta nie dziwmy się dzieciom niekiedy rodziców należy wychować.Czasami odnoszę wrażenie ,że niektóre mamy chcą na siłe zrobić ze swoich pociech dorosłe panny i kawalerów.Potem jest płacz i lament.Moim zdaniem na wszystko przyjdzie czas mój obecnie 18 syn pierwszą komórkę dostał w wieku 14lat i choć jego rówieśnicy od dawna je mieli nie widze ,żeby moje dziecko coś z tego powodu utraciło.Konto na fb założył sobie sam w 3 klasie gimnazjum i nie widzę żeby jakoś specjalnie na nim przesiadywał.Ma dużo znajomych z ,którymi sie spotyka i dziewczynę i wiele zainteresowań ,które wypełniają mu czas.Wyrósł na normalnego, fajnego faceta, nie tracąc wolnego czasu na bzdurne portale i telefony.
22:25 co do telefonu to trochę śmieszne, że dziecko nie miało. Kontakt jest potrzebny i dobrze jak dzieciak ma telefon. Co do fb się zgadzam.