Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Czy warto iść na kosmetologię, bo teraz co 2 to kosmetyczka?

Ilość postów: 12 | Odsłon: 1702 | Najnowszy post
  • Czy warto iść na kosmetologię, bo teraz co 2 to kosmetyczka?

Jaki macie stosunek do tego kierunku?

Gość_Kinia
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Czy warto iść na kosmetologię, bo teraz co 2 to kosmetyczka?

a jaki ty masz stosunek?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Czy warto iść na kosmetologię, bo teraz co 2 to kosmetyczka?

Kosmetyczka a kosmetolog to dwa różne zawody. Kosmetologów z prawdziwego zdarzenia niestety w Ostrowcu brakuje.

Gość_Li
      Zgłoś
      Odpowiedz

dokładnie, ale Tobie chyba raczej chodzi o kosmetyczkę, uważam że warto jeśli masz fundusz pozniej otworzyć cos swojego :) bądz pieniążki na dodatkowe kursy, szkolenia itp. ale gdy nie masz to tez warto, na pewno wiecej jest takich ogłoszeń o pracę dla kosmetyczek czy fryzjerek niż np pedagogów. Sama studiowałam pedagogike i bardzo żaluję że nie zdecydowałam się na kosmetologie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

a kto to jest kosmetolog

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Raczej niewarto, lepiej isc na kierunek medyczny z prawdziwego zdarzenia czyli np medycyne. Kosmetologie studiujesz 5 lat co prawda nie sa to jakies ciezkie studia jak np medycyna, ale mimo wszystko 5 lat trzeba poswiecic i tak jestes traktowana jak kosmetyczka. Lekarz ma o wiele wiecej mozliwosci do ingerencji w skóre, takie jest prawo, a z podawania botoksu i wypelniaczy jest duza kasa, a po kosmetologi to moze na robieniu paznokci tez jakas tam kase zarobisz ale to nie ma porownania

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Na to zawsze bedzie klient wiec warto isc

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

kosmetyczek owszem jest duzo ale po kursach albo szkole policealnej. Po studiach jest niewiele...wiem bo mam styczność z tym zawodem. I trzeba miec naprawde ogromną wiedzę, żeby nie uszkodzic skóry, ja juz nie raz trafiłam na pseudokosmetyczkę, ktora nawet nie umiała ocenic mojej cery....

Gość_jolkaa
        Zgłoś
        Odpowiedz

heh... pomyśl czy po kosmetologii masz szansę na pracę w okolicy. Jeśli masz pracować jako kosmetyczka to lepiej zrobić trochę kursów, zaliczyć dłuższą praktykę i to ci wystarczy. Nie musisz tracić 3 lat na naukę na studiach.

mikrus
          Zgłoś
          Odpowiedz

Potwierdzam. Jestem po Beauty lux, kilka szkoleń zawodowych, które wystarczyły mi do zdobycia pracy. Nie ma łatwiejszej drogi do osiągnięcia czegoś zawodowo - tym bardziej w branży kosmetycznej. Zdecydowanie pozytywne doświadczenie.

zypeks
            Zgłoś
            Odpowiedz

Moja córka studiowała kosmetologię na Akademii Krakowskiej. 550zł/miesiąc. Wybrała sobie taki kierunek więc nie ingerowalam w jej wybór tylko przez 3 lata płaciłam co miesiąc 550zł. Do tego doszło wynajęcie mieszkania i pieniążki na życie. 2tys co miesiąc żeby też miała co nieco na ciuch czy bilety....

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ale kosmetologia to zupełnie inny temat. Przede wszystkim chodzi o to, że nie ma po tym pracy. Przejrzyj sobie na danym portalu oferty i sama oceń, ile jest po tym etatów... No właśnie - jest ich strasznie mało, więc czy ma sens pójście w tym kierunku?

zypeks
                Zgłoś
                Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Salon Kosmetyczny Agata Żelazowska
Branża: Kosmetyczne salony
Dodaj firmę