Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Czy w tym mieście nie ma już ludzi z naszych roczników (1982-1986)?

Ilość postów: 34 | Odsłon: 3438 | Najnowszy post
  • Czy w tym mieście nie ma już ludzi z naszych roczników (1982-1986)?

Witam ! Czytam to forum od dawna, ciekawość zmusiła mnie do rozpoczęcia tego wątku i zapytania Was drodzy forumowicze - Ilu jest Was z roczników 1982-1986 ? Do czego zmierzam... Idąc ulicami naszego smutnego miasta, chodząc po knajpach coraz rzadziej widzę ludzi w moim wieku... Wiem, że to miasto nie pozwala żyć na poziomie ludziom z w/w roczników, ale czyżby było aż tak źle jak mi się wydaje? Jestem energiczną osobą i jak mam tylko czas chodzę ze znajomymi do knajpy, czasem pobawię się również na dyskotece, ale to co widzę w lokalach nie napawa mnie optymizmem, a szkoda wielka bo człowiek ma ochotę poznać nowych ludzi, nawiązać nowe znajomości. Co o tym wszystkim myślicie ? P.S. Rocznik 84. Pozdrawiam !

Gość_Thresh
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Czy w tym mieście nie ma już ludzi z naszych roczników (1982-1986)?

Nie zauważyłam tego. W tych lokalach, w których ja często bywam są osoby przeważnie w moim wieku. Młodszych ludzi (do 20-tki) nigdy tam nie widziałam, a jestem rok starsza od Ciebie.

NiekrytaKrytyczka02
      Zgłoś
      Odpowiedz

Więc może podziel się z nami w jakich to lokalach dzieci się nie bawią

Gość_rrr
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ludzie w tym wieku przeważnie są już za granicą albo szykują się do wyjazdu.............

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Czy w tym mieście nie ma już ludzi z naszych roczników (1982-1986)?

Już dawno ich nie ma. Mojego pokolenia też nie ma. Wszystko siedzi za granicą, albo w innym mieście. Jak tylko otworzyli granicę to Ci co nie wyjechali do innego miasta, opuścili kraj.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ja jestem 85 ;]

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

No nie przesadzaj, że w naszym mieście nie ma ludzi w tym roczniku co piszesz sam jestem nie dużo starszy od Cibie i mieszkam i żyję w Ostrowcu.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

ty sie martwisz o roczniki 1982-1986 a co maja powiedziec ci którzy urodzili sié wczesniej? Tych to wogóle w Ostrowcu nie znajdziesz. Zostali tylko 40+ i 20-

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

No to prawda 3/4 moich znajomych też wyjechało a to za granice a to do większych miast...bo nasze miasto "zastyga", a gdy kolejne zakłady pracy upadną (o czym w innym wątku piszą) to już chyba całkiem umrze... kto tu zostanie? Ile jeszcze ludzi stąd ucieknie? aż strach pomyśleć

Gość_ona84
              Zgłoś
              Odpowiedz

88 to już gówniara co ?:D

anaiana
                Zgłoś
                Odpowiedz

rocznik 82 melduje się ,ale też zauważyłam ,że nas już tu tylko garstka została ,znajomych na palcach można policzyć ...ale cóż się dziwić tam dom gdzie jest dobrze

Gość_ja
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

ja jestem trochę starszy niż 82

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Wielu młodych wyjechało z miasta, Trójka moich dzieci (z podanych roczników) też. W Ostrowcu nie mają przyszłości. Z tego co wiem 3/4 uczniów z ich klas ze szkoły średniej też wyjechała z Ostrowca i nie zamierza tu wrócić.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Roczniki 80+ jeszcze są, ale 70+, to garsteczka. Kto mądry zwinął żagle i uciekł z tego bagna

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

To ja chyba głupia,bo zostałam ;)

Gość_70+
                Zgłoś
                Odpowiedz

Jest to mega smutne... Wyobraźcie sobie jak będzie to miasto wygladało w niedalekiej przyszłości... a szkoda, bo moim zdaniem jest to fajne miejsce do zamieszkania - ułożenia sobie w nim życia, oczywiście gdyby były do tego warunki...

Gość_Thresh
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Też tak uważam, że fajne. Miłe ludzie, ale bardzo marudzące. Jak zresztą w całej Polsce.

SCZ
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Wiekszosc ludzi w wieku ktory podal zalozyciel watku, jak juz ktos zdazyl zauwazyc wyjechalo za granice lub do innych miast. Niektorzy zostali, ale nie dziwie sie, ze rzadko ich mozna spotkac w knajpach bo pewnie 3/4 z nich ma juz dzieci i kombinuja jak tu utrzymac rodzine, a pieniedzy im szkoda na chodzenie do lokali. Smutna prawda. Inna sprawa jeszcze, ze u nas malo ktory lokal jest na tyle odpowiedni zeby chodzili tam ludzie w wieku innym niz ok 19 - 20 lat. Zobacz np Margherita pub. Jakby kto pytal - rocznik 86. Czasem mozna mnie z zona i kilkoma znajomymi w podobnym wieku spotkac w aproposie. A najczesciej i przy tym najtaniej i najbardziej klimatycznie w domu u kogos z nas :)

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -