takie mam odczucie po występie doktorka Starosty,że robi kampanię wyborczą swojej osoby.Używa wzniosłych słow "o ogromnej satysfakcji,że z tego co słynie region wreszcie jest nalezycie eksponowane"tylko zapomniał ze miały to być zbiory z piwnic muzeum.A zlecił wydanie najwartosciowszej porcelany.najwiekszych artystów,projektantów.Powinnismy się bac następnych kroków,co do muzeum w Częstocicach i zbiorów jej porcelany.Dziś zapowiada niewykluczone ze wkrotce nastąpi uzyczenie zbiorów porcelany z ostrowieckiego muzeum do 2-muzeum porcelany w Ćmielowie.Dwa muzea,zbiornik wybitnie wedkarski Topiołki(dla wybranych) wszystko w Ćmielowie,ciekawi mnie czy te dwie fabryki porcelany zblizyły sie tak do artystycznej porcelany,produkcji w zakładach.Czy zwiekszyły zatrudnienie ręcznie malowanej porcelany z której słynął Ćmielów. Panie Starosto zastanów sie pan co mowisz i robisz.Pan sobie życzy konfliktu ze społeczenstwem.Nic pan nie zmądrzał po konferencji naukowców w muzeum Historyczno-Archeologicznym w Krzemionkach 18-20.04Prosze pana zastanów sie pan ???
Wykluczony, przez ludzi takich, jak ty ten kraj się rozpada.
Jesteś emanacją zgnilizny politycznej. Pod płaszczykiem działania dla dobra publicznego załatwiasz swoje prywatne sprawy i swoje prywatne porachunki. Nie jesteś w niczym lepszy od ludzi, do których masz tyle pretensji - tak naprawdę chodzi ci tylko o swoją osobistą zemstę. W dodatku wydaje ci się,że pozjadałeś wszystkie rozumy. A jeszcze dodatkowo kaleczysz język polski tak, że zęby bolą.
Lepiej byłoby dla wszystkich, gdybyś zamilkł.
ja nigdy nie byłem w stanie pojąć, co wykluczony chce przekazać w swoich postach.
może to kwestia wykształcenia ?
albo pochodzenia ?
sam nie wiem, męczą mnie te myśli strasznie...
Imiona ZDZISŁAW ANTONI
Nazwisko KAŁAMAGA
Nazwisko rodowe
Data urodzenia 21.05.1956
Imię ojca WŁODZIMIERZ
Imię matki MARIANNA
Miejsce urodzenia STASZÓW
Znany też jako:
Wynik postępowania lustracyjnego
Osoba publiczna
Powrót do listy nazwisk
Ppl Kr 312/10 zarządzenie z dnia 27.04.2012 r. dotyczące Zdzisława Antoniego Kałamagi – prokurator IPN zarządził o pozostawieniu sprawy bez dalszego biegu wobec nie stwierdzenia wątpliwości, co do zgodności oświadczenia lustracyjnego z prawdą, zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.
Pełnione funkcje publiczne
Nazwa funkcji Data rozpoczęcia Data zakończenia
Starosta Powiatu, Starostwo Powiatowe w Ostrowcu Świętokrzyskim 29.11.2010
Informacja o dokumentach wytworzonych przez organy bezpieczenstwa
Informacje zawarte w dokumentach organow bezpieczeństwa Stan zachowania dokumentow Uwagi Skany
W dniu 19.06.1986 zarejestrowany w Wydz. "C" WUSW Kielce pod nr rej. KI-26752 przez Pion II SB RUSW w Ostrowcu Świętokrzyskim w kategorii kandydat na TW. W dniu 30.09.1989 sprawę zakończono z powodu "zmiana m.[iejsca] pracy" Zdzisława Kałamagi. Teczkę personalną kandydata na TW złożono 03.10.1989 do archiwum Wydz. "C" WUSW w Kielcach pod sygn. IK/39654 (akta te zostały również zmikrofilmowane). Materiały archiwalne wraz z mikrofilmem zniszczono w styczniu 1990 r. za protokołem brakowania nr 573/90. Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.
Uzgodniony w dniu 06.08.1985 do prac obronnych i w kancelarii tajnej przez Wydz. "C" WUSW w Kielcach. W dniu 21.03.1990 odwołany od prac obronnych i w kancelarii tajnej. Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).
Akta paszportowe. Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).
Co jest grane cenzor zblokował wszystkie moje wpisy,na jakiej podstawie-nie wiem.Co znaczy u niego czasowo wyłaczony przecież wkleiłem pismo urzędowo IPN które istnieje na stronach IPN. Nie ma nawet komentarzy w postcie wklejonym przez innego interanautę.Co tu jest grane.
Do Slona i Gienka czy dowiedziałeś się od Jerzego.J. i Zofi.K. w temacie dóbr które załozyłem X-lat temu. Dla mnie walka Sądowa nie jest nowościa,tylko teraz wykorzystałbym caly materiał z X-lat i dzisiejszych czasów już na forum międzynarodowym.(spraw z X-lat została zakwalifikowana do rozpatrzenia w Strasburgu,prywatnie Ci mowie moge to dostarczyc do Delegatury Ostrowiec)
Czemu czepiacie sie etaciku, wnuczke chcecie wciagnac w temat etaciku= ona robi mature,syn straciłby stypendium,ja na razie nie czuje sie na siłach aby podjąc praceGienek nie ona watek Matura 2013 załozyła wiec nie mscij sie ,lepiej mnie omijaj jak Cie nie zaczepiam.
Znowu zabrzmiało groźnie. Będziesz mnie ganiał z siekierą, jak Cię nie posłucham?