Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Czy prezydent Ostrowca ma następny sposób na powiększenie budżetu? (Wycięto 3 ha lasu na Bielinach)

Ilość postów: 55 | Odsłon: 6203 | Najnowszy post
  • Czy prezydent Ostrowca ma następny sposób na powiększenie budżetu? (Wycięto 3 ha lasu na Bielinach)

Myślałem już że jedynym dostarczycielem pieniędzy budżetowych Ostrowca. Będzie likwidacja wszystkiego na co miasto dostaje do budżetu od państwa czyli: komunikację ,szkolnictwo........... .Jak to się robi współcześnie, gminne mienie sprzedaje się swoim przydupasom tj. budynk,gminne działki,tereny leśne..............................................................

Właśnie teren leśny kiedyś na pewno gminne mienie rozpalcerowano ,wycięto z 3ha ponad 70-letnich drzew,pamiętacie państwo muszlę koncertową na Bielinach ,teren rekreacyjny. Dziś ten teren mieści się miedzy ul. Sienkiewicza i Graniczna Wygląd lasu od Sienkiewicza i Granicznej wydaje się jakby było wszystko w porządku, ale już po przekroczniu miejsc przydroznych .ukazują się nam ponad 3-hektarowa polana ,pracujący piłami prywatni drwale ziem gminnych a może już prywatnych włości Radnych z 3ha lasów z rodowodem ponad 70 letnim-wycieli.

Kto wydał na to zezwolenie! Nie realne wydaje się sprzedaż tego lasu,więc kto tym gospodarzy

.Prezydent jako gospodarz ziem gminnych znalazł rozwiązanie luki budżetowej miasta.

Wyrąb i sprzedaż drzewa ? Czy jest to prawda= nie wiem . Wiem tylko jedno znikło 3ha lasu na Bielinach! Czy działalność wyrąbu lasu miała znamiono przestępstwa nie wiem. Wiem ,że taka operacja wycinki drzew, nie mogła by być wykonana bez zgody UM i nadleśnictwa Ostrowiec !!

Jakość stowarzyszenia ekologiczne" Delta""Bałt" nie widzą problemów w tym temacie ale przecież niedawno tak pięknie politycznie dbało o nasze lasy w terenie Bałtowa.

Wykluczony
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Czy prezydent Ostrowca ma następny sposób na powiększenie budżetu? (Wycięto 3 ha lasu na Bielinach)

Kolego las o którym mówisz od wielu lat jest w rękach prywatnych i wydaje się przypadkowe że jakieś wycinki drzew o których mówisz mają miejsce za kadencji prezydenta Górczyńskiego.

Gość_ObywatelX
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Czy prezydent Ostrowca ma następny sposób na powiększenie budżetu? (Wycięto 3 ha lasu na Bielinach)

Nadal trwa wycinka drzewa,jeszcze wczoraj pracowały piły!! Ten teren był gminy Ostrowieg ŚW ,kto go sprzedał na jakiej podstawie nie zapomnij że moje korzenie są we wsi Boksycka ,Bieliny ,Rudka. I dlaczego trwa nadal wycinka ,nawet prywatny las nie wycina się to takiego stanu ,ktoś z UM dał zezwolenie na całkowitą wycinkę drzew. W tym miejscu stała muszla koncertowa.

Wykluczony
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jeżeli to teren leśny to gmina nie ma nic do wydawania zgody na wycinkę drzew tylko nadleśnictwo, poza tym jeśli to las to służy, jak każda fabryka, do produkcji więc można drewno pozyskiwać i sprzedawać, poza tym istnieją takie rzeczy jak odlesienia gruntów... Zacznijmy w ogóle od tego czy to na pewno własność gminy bo mnie się wydaje ze to działki prywatne

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Czy prezydent Ostrowca ma następny sposób na powiększenie budżetu? (Wycięto 3 ha lasu na Bielinach)

Zmień nick na "Nawiedzony"... Gmina nic nie ma do wycinki terenów leśnych. Skargi kieruj do nadleśnictwa. No i co do tego wszystkiego ma fakt gdzie są twoje korzenie i że stała tam muszla koncertowa?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Mirku 24 vel Kazku z 16:42 zrobiłem to ,zgłaszając fakt UM i Nadleśnictwu Ostrowiec.

Wykluczony
            Zgłoś
            Odpowiedz

Tylko nicku nie zmieniłeś jeszcze, a szkoda, bo nie jestem ani żadnym mirkiem ani kazkiem. Jak widać z urojeń wyleczyć się nie da...

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Odp.: Czy prezydent Ostrowca ma następny sposób na powiększenie budżetu? (Wycięto 3 ha lasu na Bielinach)

Nie znasz się to się nie wypowiadaj, pretensje miej do nadleśnictwa, ten teren jest prywatny, urząd miasta nie ma nic do tego.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Tamten las należy do Lasów Państwowych, albo jest prywatny.

SCZ
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

o oo to może jakiś hotel powstanie, bo to ładne tereny? albo drugi kompleks turystyczno rekreacyjny?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Albo następna Biedronka :):):):)

Gość_ooole
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Ten teren od ponad 50 lat jest wlasnoscia prywatną.Teren pod muszlę koncertową był dzierzawiony przez miasto. Teraz wycianaja go , bo powstanie tam piekne osiedle domków.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Popsułeś Wykluczonemu całą zabawę. Trzeba to było napisać jutro :)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Teren na pewno gminny? Ziemie leżące w granicach miasta,a takowymi są miejsce wycinki drzew,poprzednio był tam teren rekreacyjny miejsce wypoczynku,pikników......

Wykluczony
      Zgłoś
      Odpowiedz

teren o którym piszesz należy do osób prywatnych, trwa tam wycinka pod nowe nasadzenia więc zanim zaczniesz siać panikę rozeznaj się w temacie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

a ta muszla koncertowa o której tak piszesz została spalona w latach 90 tych od tamtego czasu było to jedno wielkie dzikie wysypisko śmieci.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Człowieku czy Ty masz klapki na oczach, czy masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? TO JEST TEREN PRYWATNY od wielu lat!

Czemu jest tak, że im ktoś mniej wie w danym temacie to tym bardziej zabiera w tym temacie głos i jeszcze ślepo twierdzi że ma rację ...? Żenujące

Gość_ludzie_nie_mogę...
        Zgłoś
        Odpowiedz

Czy prywaciarz lasu nie musi mieć zezwolenia na wycinkę .Ja na wycinkę drzewa na opał muszę pisać pismo do nadleśnictwo i uzgodnić które drzewa mogę wyciąć,a tu 3 ha wycięto lasu. Ktoś wydał na to zgodę!!!

A w przypadku prywatnej posesji drzewo aby wyciąć muszę uzasadnić dlaczego. pisząc o zezwolenie do gminy ,dopiero po zezwoleniu mogę wycinać i to w określonym czasie!!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
7 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę