To siedź cicho i użalaj się na zły los i warunki albo zmień pracę na lepsza i nie marudź. Każdy ma to na co sobie pozwala i na co się godzi.
Gość 18;49 widać że nie masz wydatków rodziny itd itp na głowie, więc piszesz głupoty jakby w ostrowcu pracy od zawalenia bylo że można przebierać na lewo i prawo.
Gościu 23:22 napisz gdzie tak jest, żeby wiadomo było który zakład omijać szerokim łukiem.
ja tam mając 26 lat zarabiam 4 tys w Ostrowcu i jest mi dobrze :)
Pan Rydzyk zarabia 1500,00 zl brutto i stac go na wiele.
zawołaj podwyzke tam gdzie teraz pracujesz albo odchodzisz, jak nie podniesie pensji to masz nowa prace za 1500
Zastanów się co piszesz kowwboju / ludzie nie mogą pracy znaleźć za tysiąc , a ty mówisz , że zaraz następną znajdą .
Pewnie nie masz rodziny na utrzymaniu tylko jak nie ma pracy to mama z tatą + dziadkowie pomogą dlatego tak się rzucasz . Poczekaj , a życie samo cię pokory nauczy , ale to boli szczególnie takich jak ty .
Nie mogą, bo pewnie nie szukają, tylko tkwią w marazmie i nie próbują niczego zmieniać. Źle ci w pracy za 1000 zł, szukaj takiej za 1500, a jak nie można jej znaleźć na miejscu to wyjedź do innego miasta. Siedzieć i narzekać na brak czegoś nie robiąc jednocześnie NIC w kierunku zmiany można do u*** śmierci. Od narzekania jeszcze nikomu nic nie przybyło. Znajomy nie mógł znaleźć pracy w Ostrowcu, wyjechał do Krakowa i zarabia powyżej 2000 miesięcznie. Można?
Gość 21;48 Można? można, proszę Cię bardzo jedź do krakowa, warszawy,itd, zarob do 2.5tys, zaplać za kawalerkę minimum 1tys zł. plus opłaty licznikowe, jedzenie tel, pewnie i internet co ci zostanie??? TAKIE KOKSY I ZYCIE JAK W MADRYCIE będziesz miał w tym "krakowie"??? widać że jeszcze w główce siano masz. :)
Daj spokój Gosciu z 21.48 już był kiedyś podobny watek i mój pogląd, ze zamiast siedzieć i narzekać ruszyć tyłek był bardzo niepopularny a wręcz zostałam zakrzyczana, że śmiem takie teorie nie tylko mówić ale nawet wprowadzać w życie. Tu najlepiej jest narzekać i czekać az los sam się odmieni.
Gościu_Magda 22;00 masz problem? wyjedz z ostrowca, zarob 2.5tys zl wynajmij mieszkanie oplac rachunki wyżywienie, ile ci zostanie? w ogole ci coś zostanie?? no chyba że będziesz jadla sam chleb wczorajszy to ci cos zostanie, chyba ze ci rodzice oplaca mieszkanie wyżywia to te 2.5tys bedzie dla Ciebie :) będziesz dumna że wyjechałaś z ostrowca.
Gościu z 22.06 nie chce mi się znowu opisywać mojej historii, ja w Ostrowcu mieszkam od niedawna, przeprowadzałam się za praca kilka razy, tak wynajmowałam mieszkania i się utrzymywałam zawsze z moją rodzinę. chwilowo mi pasuje mieszkanie w Ostrowcu, ale na pewno wyjadę w ciągu następnych dwóch lat bo chcemy z mężem się rozwijać a nie stać w miejscu i z cała pewnością się utrzymam
wyjedź już dzisiaj :) albo zacznij się pakować :)
a tu jęcz dalej :)
dlatego Ostrowiec to raj dla kapializmu i biznesmenow bo tu karzdy siedzi cichow pracy za minimium albo mniej !!!!! a jak wychodzi za brame zakladu to kozak ze on to nie bedzie tak robil ze o podwyżkę trzeba iść !!!!!!! a jak sie zbierze grupa to każdy zwiesza glówkę po piersi i jak by mu jezyka brakło !!! ludzie pomyślcie o tym że jak nie daj boże was dopadnie poważna choroba czy wypadek i przyjdzie żyć za odprowadzane składki i zus wam bedzie płacił według tego co mieliście na umowie to uwierzcie bedzie wielki placz i rozpacz a na lekarstwo nie starczy wiem z własnej autopsji !!!!!a tu czytam jak jeden czy drugi pisze ze musi za 1000 pracowac bo ma rodzine to skladam rece !!!!!!KIEDY CZASY WYZYSKU I MINIMUM PRZEMINĄ ??????? WTEDY JAK BEDZIEMY MIEĆ AMBICJE I HONOR I BEDZIEMY SIE SZANOWAĆ !!!!!!!!! TY MY PRACUJEMY NA NICH NIE ONI NA NAS !!!!!! JAK MY PRZESTANIEMY ONI ZNIKNĄ !!!!!!!! ZACZNIJMY TROSZE MYŚLEĆ O SOBIE I SWOJEJ PRZYSZŁOŚCI !!!!!! POZDRAWIAM
Rozwijanie się to ciągłe wędrówki ludów? Zobaczysz, jak będziesz miała dziecko w wieku szkolnym czy to jest takie proste jak Ci się wydaje Magdo.
Posłuchaj mnie PO -wski POlitruku. Nie żaden pan Rydzyk ,tylko ojciec Rydzyk albo ksiądz Rydzyk.
Pojmij PO wski mądralo ,że ten Rydzyk to katolicki ksiądz a nie żaden pan.
Nie potrafisz szanować ludzi , nie oczekuj szacunku dla siebie.
Pozwolę się nieładnie wtrącić ale miałem do czynienia z tym człowiekiem i nie jest to dla mnie nawet pan z małej litery.
Aby nie odbiegać od tematu to obecnie ciężko o pracę, nic nie wskazuje aby było lepiej w Ostrowcu, poczekajmy aż podniosą minimalną i zwiększą ZUS to wtedy dopiero się zacznie.
1200 zł cóż, takie jest życie, nie pasuje to inna praca. Kieruję się zasadą jaka praca taka płaca, bynajmniej w mojej branży jest to ważne i nikt nie narzeka ale nikt nie pracuje za ww. kwotę.
Dobranoc