ile bilet normalny pkp do kraka ??
30 zł normalny, a 14,70 chyba studencki. Do Warszawy chyba coś drożej bo to jest relacja spółki PKP Intercity, natomiast ten do Krakowa jest Przewozy Regionalne.
Przecież pisze jak byk w internecie przy godzinie odjazdu że kurs jest w piątek, sobotę, niedzielę i poniedziałek. Symbol 1,5,6,7
I po co te zale na forum???? Wystarczy przed planowanym odjazdem zerknac na rozklad jazdy i dobrze go odczytac!!! A nie wszystko na pamiec-i pretensje ze nie przyjechal!!! Po miescie tez jezdzicie na pamiec-nie payrzac na znaki!! Powodzenia!
@czarna... z innego posta wywnioskowałem, że NIC cię nie obchodzi, więc po co wypowiadasz się na tematy ci obojętne?
Zachowaj dla siebie PROSZĘ te "wrzaski" (sugeruję się ilością wykrzykników), ponieważ tak jak i mnie, napewno i Tobie zdarzyło się zrobić coś bez uprzedniego 100% przemyślenia.
Chciałam tu porudzyc pewien temat - przesyłki przekazywane kierowcom. Mianowicie wiemy wszyscy że daje sie takie paczki i parę złotych i kierowca kursowy dowozi je na miejsce odbioru. jest szybko i pewnie - ale dla kogo ? Bo ja siedząć w autobusie PKS jako pasażer mam mieszane uczucia - a może to terrorysta podał paczkę z ładunkiem wybuchowym?? - przesadzam ? No nie do końca. A dlaczego nie można legalnie podac takiej paczki i za nią zapłacic w kasie ? Przeciez wszyscy - również dyrekcja PKS wie że takie paczki sa przesyłane - po co zatem tego nie zalegalizować?
Wybuchowa walowka po zalegalizowaniu nie stanie sie atrakcyjna dla kierowcow.
Podobnie jak bagaż w samolocie nie jest atrakcyjny dla pilotów ale jest legalny, przeswietlony i bezpieczny. A czym rózni sie bezpieczeństwo pasażera samolotu od pasażera PKS-u?
Na kazdym przystanku maja przeswietlac bagaze, bo przeciez pasazer moze zabrac ze soba co tylko chce.
Na Krakowskiej trasie spotkałem się również z zagrożeniem niewpuszczenia pasażera z laptopem w torbie na ramieniu, ponieważ, tu cytat: "Bateria może wybuchnąć"
Ale nie dajmy się zwariować... nie sądzę, żeby ostrowiecki PKS był "atrakcyjnym" celem ataków terrorystyczno-bombowych. No chyba, że jedziesz przed sylwestrem, ktoś wpadł na genialny pomysł schowania w torbie fajerwerków i niewyobrażalnym zrządzeniem losu ulegają zapłonowi :)
Slavo bo mnie wku....a takie narzekanie! Chory narod-umie tylko na wszystko narzekac! A i zapomniala bym-narod ktory lubi wytykac bledy innych nie patrzac na swoje!!!! Kochajacu zyc zyciem sasiada i tego co sie u niego dzieje,kto z kim spi itd! Trzeba sie cieszyc z tego co jest,nie repecic tego do konca! Slavo a jak by Ci przyszlo w afryce mieszkac-tam ludzie nawet auta nie maja!!
@Czarna... Jedyną osobą która narzeka, jesteś ty. Najpierw piszesz, że cię to nic nie obchodzi, a potem, że ci się to nie podoba... zdecyduj się kobieto ;)
Na dodatek nie podajesz żadnych konkretnych argumentów, ale bredzisz coś o Afryce.
Dlatego mam do ciebie prośbę... żyj sobie spokojnie i kiedy zauważysz kogoś, w twoim mniemaniu narzekającego, albo to poprzyj, albo nie komentuj wcale.
Dziękuję, dobranoc, co złego to nie ja :)
Ja narzekam!!! Hahaha!! To ty narzekasz-cos sie tak uczepil pks-u? A mpk ci odpowiada-moze ta instytucje sprobujesz zmodernizowac? He?