Chciałabym rozmrozić zamrażalkę ale mam w niej zamrożone gołąbki, bigos i zupę gulaszową. Czy mogę to wyjąć i jak się rozmrozi zagotować i w słoiki i pasteryzować? Czy naprawdę przetrzyma się choćby 1,5mc?
A po co. Na dworze mróz wystaw na balkon umyj i włóż.
17.00
Super rada,tylko musisz sie pospieszyc,bo ma być ocieplenie.
A naprawdę nie można zawekować chociażby rozmrożonego bigosu? Mam dietę i nie jem takich rzeczy, a na święta by się przydały czy po NR.
Można wekować. Zagotuj po rozmrożeniu i wekuj. Tyle , ze pasteryzuj 2-3 dni po 30 minut.
trochę ryzykowne, ale może być dobrze. robią tak, ale nie mam doświadczenia, bo nie gromadzę zywności.
Można wyjąć w miskę przykryć sciereczka a na to kołdrę, wytrzyma