Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

Ilość postów: 11 | Odsłon: 1714 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)”.
  • Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

3-dni temu wkleiłem w forum Ostrowiec 1 oficjalny dokument,że starosta ostrowiecki miał kłopoty z oświadczeniem lustracyjnym.Jak jeden mąz wszyscy oponenci Pismen i także w tym temacie Gienek, Sloniu zamilkli jak by dostali obuchem w głowę.Atak na rodzinę syna,nawet wnuczkę już nie wystarczał,stwierdenia typu ,że dzięki mnie kraj sie rozpada.Ja tylko wkleiłem oficjalne pismo IPN,zamierzałem przeanalizowac wypowiedzi pana starosty jako posła 2=kadencjii i rozszyfrować tego człowieka jego słowa mijają się z prawda,która realizuje ,porównać.Powiedzcie mi czy moje wpisy tyle zła robią,że powinnem zamilknąc.Grozby telefoniczne na razie są,mało istotne,od kiedy wypisałem się z pozytywnie zakręconych Ostrowiaków telefony ustały.Co mam robić,jestem sam w kropce.

Wykluczony
    Zgłoś
    • Odp.: Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

banner

redakcja

dzial

Słowniczek niektórych pojęć używanych w resorcie

data aktualizacji serwisu: 12.03.2013

Kierownicze stanowiska

partyjne i państwowe b. PRL Funkcjonariusze organów

bezpieczeństwa PRL Osoby publiczne Osoby rozpracowywane

przez organy

bezpieczeństwa PRL

we wszystkich katalogach

wyszukiwarka zaawansowana

Dane osoby z wykazu osób publicznych

Imiona ZDZISŁAW ANTONI

Nazwisko KAŁAMAGA

Nazwisko rodowe

Data urodzenia 21.05.1956

Imię ojca WŁODZIMIERZ

Imię matki MARIANNA

Miejsce urodzenia STASZÓW

Znany też jako:

Wynik postępowania lustracyjnego

Osoba publiczna

Powrót do listy nazwisk

Ppl Kr 312/10 zarządzenie z dnia 27.04.2012 r. dotyczące Zdzisława Antoniego Kałamagi – prokurator IPN zarządził o pozostawieniu sprawy bez dalszego biegu wobec nie stwierdzenia wątpliwości, co do zgodności oświadczenia lustracyjnego z prawdą, zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.

Pełnione funkcje publiczne

Nazwa funkcji Data rozpoczęcia Data zakończenia

Starosta Powiatu, Starostwo Powiatowe w Ostrowcu Świętokrzyskim 29.11.2010

Informacja o dokumentach wytworzonych przez organy bezpieczenstwa

Informacje zawarte w dokumentach organow bezpieczeństwa Stan zachowania dokumentow Uwagi Skany

W dniu 19.06.1986 zarejestrowany w Wydz. "C" WUSW Kielce pod nr rej. KI-26752 przez Pion II SB RUSW w Ostrowcu Świętokrzyskim w kategorii kandydat na TW. W dniu 30.09.1989 sprawę zakończono z powodu "zmiana m.[iejsca] pracy" Zdzisława Kałamagi. Teczkę personalną kandydata na TW złożono 03.10.1989 do archiwum Wydz. "C" WUSW w Kielcach pod sygn. IK/39654 (akta te zostały również zmikrofilmowane). Materiały archiwalne wraz z mikrofilmem zniszczono w styczniu 1990 r. za protokołem brakowania nr 573/90. Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.

Uzgodniony w dniu 06.08.1985 do prac obronnych i w kancelarii tajnej przez Wydz. "C" WUSW w Kielcach. W dniu 21.03.1990 odwołany od prac obronnych i w kancelarii tajnej. Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).

Akta paszportowe. Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).

©2007 Instytut Pamięci Narodowej. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Gość
      Zgłoś
      • Odp.: Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

Stan zachowania dokumentów IPN w sprawie Z.K.:Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.

Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).

Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).

Gość
        Zgłoś

Makulatura jeszcze kogoś obchodzi.

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
          • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek.
          Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
          Gość_czas ...
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

Hel czy maryśka?

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
      • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek.
      Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
      Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Odp.: Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

Aktualizacja danych IPN 12.03.2013r.Pan Zdzisław Kałamaga nie jest kandytatem T,W. ani T.W tak mowi prawo i ja "wykluczony" Zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.To że miał kłopoty lustracyjne jest inną sprawą.

Wykluczony
    Zgłoś

Dziad o niebie, baba o chlebie (albo odwrotnie).

GienekkeneiG
      Zgłoś

Przecież Ty i Slon chcecie mi wcisnac agenturalna przeszłoaść Ż.K. ja Ci pokazuje kiedy wpis IPN był aktualizowany i informuje że istnieje w orginale rubryka stan zachowania dokumentów-ktore Ci wkleiłem jakie.

Wykluczony
        Zgłoś

Prochów znowu nie wziąłeś dziadku.

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajdują się 2 nadużcia opisane w Zasadach Forum:
          • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek;
          • w poście prowokuje się wywołanie sprzeczki lub innej negatywnej reakcji Forumowicza; na tym Forum nie wolno prowokować w taki sposób.
          Gość_czas ...
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Gienek:pismo w orginale ma rubryki w ktorych zapisano oddzielnie Biuletynie Informacji Publicznej IPN Informacjo dokumentach wytworzone przez organy bezpieczeństwa. Gdzie podzielono ta dokumentację na 4-rubryki1-informacje zawarte w dokumentach organow bezpieczentwa.2Stan zachowania dokumentów3-uwagi.4-skany.Nadal twierdze że miał kłopoty z oświadczeniem lustracyjnym.Ogłaszam że Zdzisław Kałamaga nie był T.W ani kandydatem T.W to samo mowi IPN"zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego."Cały wpis był aktualizowany 12.03.2013 przez IPN było to raptownie 1m-c temu.Logiki jak ma sens aktualizowanie danych osoby publicznej starosty odpowiedzie sami.Prosze osoby zainteresowane o wgład do pisma orginału IPN ,gdzie jest rubryka"Stan zachowania dokumentów" a w niej umieszczono"Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.

Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).

Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837)."W pismie które wkleiłem wszystko napisane jest jednym ciągiem dlatego "informacje zawarte w dokumentach organów bezpieczenstwa napisano"W dniu 19.06.1986 zarejestrowany w Wydz. "C" WUSW Kielce pod nr rej. KI-26752 przez Pion II SB RUSW w Ostrowcu Świętokrzyskim w kategorii kandydat na TW. W dniu 30.09.1989 sprawę zakończono z powodu "zmiana m.[iejsca] pracy" Zdzisława Kałamagi. Teczkę personalną kandydata na TW złożono 03.10.1989 do archiwum Wydz. "C" WUSW w Kielcach pod sygn. IK/39654 (akta te zostały również zmikrofilmowane). Materiały archiwalne wraz z mikrofilmem zniszczono w styczniu 1990 r. za protokołem brakowania nr 573/90. Uzgodniony w dniu 06.08.1985 do prac obronnych i w kancelarii tajnej przez Wydz. "C" WUSW w Kielcach. W dniu 21.03.1990 odwołany od prac obronnych i w kancelarii tajne."Dlatego co innego jest zniszczenie akt i stan zachowania akt.Tak wklejone pismo ukazuje nie prawde że zniszczono wszystkie dokumenty dotyczące Z.K. prawdą jest że w literze prawa nie jest on kanydatem na T.W. a zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego. Sprawa nadal jest otwarta do badaczy IPN, wciąż aktualizowana.

Wykluczony
        Zgłoś
        • Odp.: Czy skonczysz kiedys ta wojenke

ile razy jeszcze ta makulature bedziesz cytowal. Wolasz o prawde a korzystasz ze smieci.

• w poście zastosowano krytykanctwo wobec osoby, firmy, produktu lub usługi (krytyka dla krytyki, negatywna krytyka bez podania argumentów, wytykanie pomyłek i braków); na tym Forum krytykę powiązaną z negatywną oceną należy popierać argumentami, np. negatywnie oceniona jakość wykonania usługi lub produktu musi być poparta faktami, danymi, uzasadnieniem itp.; nie należy upominać za drobne pomyłki w pisowni, ponieważ Forumowicze nie mają możliwości edycji napisanych przez siebie postów i ewentualnego poprawienia błędów.
W tym wątku znajduje się 1 post, który oczekuje na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy jest zgodny z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -