Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

Ilość postów: 18 | Odsłon: 1715 | Najnowszy post
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)”.
  • Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

3-dni temu wkleiłem w forum Ostrowiec 1 oficjalny dokument,że starosta ostrowiecki miał kłopoty z oświadczeniem lustracyjnym.Jak jeden mąz wszyscy oponenci Pismen i także w tym temacie Gienek, Sloniu zamilkli jak by dostali obuchem w głowę.Atak na rodzinę syna,nawet wnuczkę już nie wystarczał,stwierdenia typu ,że dzięki mnie kraj sie rozpada.Ja tylko wkleiłem oficjalne pismo IPN,zamierzałem przeanalizowac wypowiedzi pana starosty jako posła 2=kadencjii i rozszyfrować tego człowieka jego słowa mijają się z prawda,która realizuje ,porównać.Powiedzcie mi czy moje wpisy tyle zła robią,że powinnem zamilknąc.Grozby telefoniczne na razie są,mało istotne,od kiedy wypisałem się z pozytywnie zakręconych Ostrowiaków telefony ustały.Co mam robić,jestem sam w kropce.

Wykluczony
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

Wkleiles jak zawsze nie wiedzac nawet co to jest, odpowiedzi dostales i tez jak zawsze nie zrozumiales.

Coz Twoja "Prawda" bliska takiej jednej bylej sowieckiej gazecie i tyle.

pismen
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

banner

redakcja

dzial

Słowniczek niektórych pojęć używanych w resorcie

data aktualizacji serwisu: 12.03.2013

Kierownicze stanowiska

partyjne i państwowe b. PRL Funkcjonariusze organów

bezpieczeństwa PRL Osoby publiczne Osoby rozpracowywane

przez organy

bezpieczeństwa PRL

we wszystkich katalogach

wyszukiwarka zaawansowana

Dane osoby z wykazu osób publicznych

Imiona ZDZISŁAW ANTONI

Nazwisko KAŁAMAGA

Nazwisko rodowe

Data urodzenia 21.05.1956

Imię ojca WŁODZIMIERZ

Imię matki MARIANNA

Miejsce urodzenia STASZÓW

Znany też jako:

Wynik postępowania lustracyjnego

Osoba publiczna

Powrót do listy nazwisk

Ppl Kr 312/10 zarządzenie z dnia 27.04.2012 r. dotyczące Zdzisława Antoniego Kałamagi – prokurator IPN zarządził o pozostawieniu sprawy bez dalszego biegu wobec nie stwierdzenia wątpliwości, co do zgodności oświadczenia lustracyjnego z prawdą, zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.

Pełnione funkcje publiczne

Nazwa funkcji Data rozpoczęcia Data zakończenia

Starosta Powiatu, Starostwo Powiatowe w Ostrowcu Świętokrzyskim 29.11.2010

Informacja o dokumentach wytworzonych przez organy bezpieczenstwa

Informacje zawarte w dokumentach organow bezpieczeństwa Stan zachowania dokumentow Uwagi Skany

W dniu 19.06.1986 zarejestrowany w Wydz. "C" WUSW Kielce pod nr rej. KI-26752 przez Pion II SB RUSW w Ostrowcu Świętokrzyskim w kategorii kandydat na TW. W dniu 30.09.1989 sprawę zakończono z powodu "zmiana m.[iejsca] pracy" Zdzisława Kałamagi. Teczkę personalną kandydata na TW złożono 03.10.1989 do archiwum Wydz. "C" WUSW w Kielcach pod sygn. IK/39654 (akta te zostały również zmikrofilmowane). Materiały archiwalne wraz z mikrofilmem zniszczono w styczniu 1990 r. za protokołem brakowania nr 573/90. Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.

Uzgodniony w dniu 06.08.1985 do prac obronnych i w kancelarii tajnej przez Wydz. "C" WUSW w Kielcach. W dniu 21.03.1990 odwołany od prac obronnych i w kancelarii tajnej. Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).

Akta paszportowe. Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).

©2007 Instytut Pamięci Narodowej. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

Stan zachowania dokumentów IPN w sprawie Z.K.:Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.

Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).

Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Czy mówienie prawdy jest złem? (3 dni temu wkleiłem wątek dot. starosty...)

Wykluczony, moja uwaga była mniej więcej taka, że napisałeś że Zdzisław K. był tajnym współpracownikiem, podczas gdy nie ma żadnych na to dowodów, a to co wkleiłeś to zapis ewidencyjny wskazujący że był kandydatem na TW. A to nie jest to samo. Zwracam Ci na to uwagę jako historyk, niezależnie od moich osobistych poglądów na działalność co poniektórych osób.

Po drugie, podkładasz się z różnymi głupotami to Cię ludzie obśmiewają. Wyciągasz różne sprawy z lat 90. - OK. Ale powiedz, czy Ty masz czyste sumienie, czy to nie Ty akurat rozwaliłeś z Sokołem, Koziełem i innymi PSS, a teraz protestujesz, bo kumple Cię odsunęli od koryta? Bo coś mi się zdaje, że jeden telefon z Głogowskiego i inaczej by w Twojej optyce te sprawy wyglądały.

Slon
      Zgłoś
      Odpowiedz

Slon i Gienek nigdzie nie twierdziłem ze był T.W. rozpatruj całe zdanie nadal twierdze ze miał kłopoty lustracyjne ten wpis o tym mówi "że zgromadzony materiał nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczecie postępowania lustracyjnego"mało tego spórz na date aktualizacji 12.03.2013r.Musze tez dodac .Stan zachowania dokumentów dn12.03.2013jest następujący: Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.

Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).

Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).

Wykluczony
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wykluczony, jedno pytanie: czy Ty rozumiesz to co tak zapamiętale cytujesz? Bo mam poważne wątpliwości.

Slon
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jest rubryka stan zachowania dokumentów :co innego zniszczono a zachowano.Pan Kałamaga nie jest T.W ani kandytatem na T.W. tak mowi prawo:zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.

Gość_Wykluczony
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Dużo Kałamadze mogę zarzucić ... uważam, że to "ślizgi" gościu z ciemną przeszłością. Ale na podstawie tych dokumentów nie ma podstaw oskarżać go o TW. Dokumenty świadczą, że SB miała go na oku i chętnie być może widziała go w swoim gronie, ale nie ma dowodów, że współpraca została podjęta. Poza tym notka, że zgromadzony materiał nie jest wystarczający świadczy dokładnie to co świadczy - jeśli policja np. odmawia podjęcia jakiegoś śledztwa przeciw komuś to też pisze w protokole, że zgromadzony materiał nie był wystarczający, aby móc podejmować dalsze działania operacyjne. Pomniał?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Słoniu nawet nie wiedziałem że to oni są winni w/g twojego zdania rozwalenia PSS.Ja w tym nie uczestniczyłem w 1994r po sprawie o dobra osobiste które załozyłem Regionowi SWietokrzyskiemu wyjechałem na banicje z miasta.Prosze Cie nie nie oczerniaj mnie,jakbym był taki jak sądzisz dawno bym skorzystał z tego co mi mowisz .To bylo.

Gość_Wykluczony
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Pismen, jak to zamilkłem? Przecież odniosłem się do tego, co wkleiłeś, stwierdzając oczywiście, że o niczym to nie świadczy. Jak Ci Słoń wytłumaczył, co stwierdza ten dokument, to zacząłeś się bronic (byc może dotarło do Ciebie, że pierdoły piszesz i się trochę przestraszyłeś), że nie o to Ci chodziło.

Starosta osobiście ani mnie grzeje, ani mnie ziębi, ale czasem takie głupoty wypisujesz, Wykluczony, że się czytac nie da i trudno zostawic te Twoje wpisy bez komentarza (choc może tak się powinno zrobic).

Nie ma żadnego ataku na Twoją rodzinę. Synowi i wnuczce życzę wszystkiego najlepszego, żeby odnieśli sukces w życiu i nie czuli się "wykluczeni" tak, jak Ty.

GienekkeneiG
      Zgłoś
      Odpowiedz

*jest zwrot do Pismena, powinien byc do Wykluczonego

GienekkeneiG
        Zgłoś
        Odpowiedz

panie wykluczony, sugeruje się douczyć i zacząć odróźniać pojęcia ,,tajnego wspołpracownika", od ,,kandydata na tajnego współpracownika" :)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Aktualizacja danych IPN 12.03.2013r.Pan Zdzisław Kałamaga nie jest kandytatem T,W. ani T.W tak mowi prawo i ja "wykluczony" Zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.To że miał kłopoty lustracyjne jest inną sprawą.

Wykluczony
            Zgłoś
            Odpowiedz

Dziad o niebie, baba o chlebie (albo odwrotnie).

GienekkeneiG
              Zgłoś
              Odpowiedz

Przecież Ty i Slon chcecie mi wcisnac agenturalna przeszłoaść Ż.K. ja Ci pokazuje kiedy wpis IPN był aktualizowany i informuje że istnieje w orginale rubryka stan zachowania dokumentów-ktore Ci wkleiłem jakie.

Wykluczony
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Gienek:pismo w orginale ma rubryki w ktorych zapisano oddzielnie Biuletynie Informacji Publicznej IPN Informacjo dokumentach wytworzone przez organy bezpieczeństwa. Gdzie podzielono ta dokumentację na 4-rubryki1-informacje zawarte w dokumentach organow bezpieczentwa.2Stan zachowania dokumentów3-uwagi.4-skany.Nadal twierdze że miał kłopoty z oświadczeniem lustracyjnym.Ogłaszam że Zdzisław Kałamaga nie był T.W ani kandydatem T.W to samo mowi IPN"zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego."Cały wpis był aktualizowany 12.03.2013 przez IPN było to raptownie 1m-c temu.Logiki jak ma sens aktualizowanie danych osoby publicznej starosty odpowiedzie sami.Prosze osoby zainteresowane o wgład do pisma orginału IPN ,gdzie jest rubryka"Stan zachowania dokumentów" a w niej umieszczono"Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.

Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837)."W pismie które wkleiłem wszystko napisane jest jednym ciągiem dlatego "informacje zawarte w dokumentach organów bezpieczenstwa napisano"W dniu 19.06.1986 zarejestrowany w Wydz. "C" WUSW Kielce pod nr rej. KI-26752 przez Pion II SB RUSW w Ostrowcu Świętokrzyskim w kategorii kandydat na TW. W dniu 30.09.1989 sprawę zakończono z powodu "zmiana m.[iejsca] pracy" Zdzisława Kałamagi. Teczkę personalną kandydata na TW złożono 03.10.1989 do archiwum Wydz. "C" WUSW w Kielcach pod sygn. IK/39654 (akta te zostały również zmikrofilmowane). Materiały archiwalne wraz z mikrofilmem zniszczono w styczniu 1990 r. za protokołem brakowania nr 573/90. Uzgodniony w dniu 06.08.1985 do prac obronnych i w kancelarii tajnej przez Wydz. "C" WUSW w Kielcach. W dniu 21.03.1990 odwołany od prac obronnych i w kancelarii tajne."Dlatego co innego jest zniszczenie akt i stan zachowania akt.Tak wklejone pismo ukazuje nie prawde że zniszczono wszystkie dokumenty dotyczące Z.K. prawdą jest że w literze prawa nie jest on kanydatem na T.W. a zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego. Sprawa nadal jest otwarta do badaczy IPN, wciąż aktualizowana.

Wykluczony
                Zgłoś
                Odpowiedz

Wykluczony, zakopmy już topór wojenny i porozmawiajmy o pogodzie.

GienekkeneiG
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę