3-dni temu wkleiłem w forum Ostrowiec 1 oficjalny dokument,że starosta ostrowiecki miał kłopoty z oświadczeniem lustracyjnym.Jak jeden mąz wszyscy oponenci Pismen i także w tym temacie Gienek, Sloniu zamilkli jak by dostali obuchem w głowę.Atak na rodzinę syna,nawet wnuczkę już nie wystarczał,stwierdenia typu ,że dzięki mnie kraj sie rozpada.Ja tylko wkleiłem oficjalne pismo IPN,zamierzałem przeanalizowac wypowiedzi pana starosty jako posła 2=kadencjii i rozszyfrować tego człowieka jego słowa mijają się z prawda,która realizuje ,porównać.Powiedzcie mi czy moje wpisy tyle zła robią,że powinnem zamilknąc.Grozby telefoniczne na razie są,mało istotne,od kiedy wypisałem się z pozytywnie zakręconych Ostrowiaków telefony ustały.Co mam robić,jestem sam w kropce.
banner
redakcja
dzial
Słowniczek niektórych pojęć używanych w resorcie
data aktualizacji serwisu: 12.03.2013
Kierownicze stanowiska
partyjne i państwowe b. PRL Funkcjonariusze organów
bezpieczeństwa PRL Osoby publiczne Osoby rozpracowywane
przez organy
bezpieczeństwa PRL
we wszystkich katalogach
wyszukiwarka zaawansowana
Dane osoby z wykazu osób publicznych
Imiona ZDZISŁAW ANTONI
Nazwisko KAŁAMAGA
Nazwisko rodowe
Data urodzenia 21.05.1956
Imię ojca WŁODZIMIERZ
Imię matki MARIANNA
Miejsce urodzenia STASZÓW
Znany też jako:
Wynik postępowania lustracyjnego
Osoba publiczna
Powrót do listy nazwisk
Ppl Kr 312/10 zarządzenie z dnia 27.04.2012 r. dotyczące Zdzisława Antoniego Kałamagi – prokurator IPN zarządził o pozostawieniu sprawy bez dalszego biegu wobec nie stwierdzenia wątpliwości, co do zgodności oświadczenia lustracyjnego z prawdą, zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.
Pełnione funkcje publiczne
Nazwa funkcji Data rozpoczęcia Data zakończenia
Starosta Powiatu, Starostwo Powiatowe w Ostrowcu Świętokrzyskim 29.11.2010
Informacja o dokumentach wytworzonych przez organy bezpieczenstwa
Informacje zawarte w dokumentach organow bezpieczeństwa Stan zachowania dokumentow Uwagi Skany
W dniu 19.06.1986 zarejestrowany w Wydz. "C" WUSW Kielce pod nr rej. KI-26752 przez Pion II SB RUSW w Ostrowcu Świętokrzyskim w kategorii kandydat na TW. W dniu 30.09.1989 sprawę zakończono z powodu "zmiana m.[iejsca] pracy" Zdzisława Kałamagi. Teczkę personalną kandydata na TW złożono 03.10.1989 do archiwum Wydz. "C" WUSW w Kielcach pod sygn. IK/39654 (akta te zostały również zmikrofilmowane). Materiały archiwalne wraz z mikrofilmem zniszczono w styczniu 1990 r. za protokołem brakowania nr 573/90. Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.
Uzgodniony w dniu 06.08.1985 do prac obronnych i w kancelarii tajnej przez Wydz. "C" WUSW w Kielcach. W dniu 21.03.1990 odwołany od prac obronnych i w kancelarii tajnej. Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).
Akta paszportowe. Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).
©2007 Instytut Pamięci Narodowej. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Stan zachowania dokumentów IPN w sprawie Z.K.:Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.
Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).
Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).
Wykluczony, moja uwaga była mniej więcej taka, że napisałeś że Zdzisław K. był tajnym współpracownikiem, podczas gdy nie ma żadnych na to dowodów, a to co wkleiłeś to zapis ewidencyjny wskazujący że był kandydatem na TW. A to nie jest to samo. Zwracam Ci na to uwagę jako historyk, niezależnie od moich osobistych poglądów na działalność co poniektórych osób.
Po drugie, podkładasz się z różnymi głupotami to Cię ludzie obśmiewają. Wyciągasz różne sprawy z lat 90. - OK. Ale powiedz, czy Ty masz czyste sumienie, czy to nie Ty akurat rozwaliłeś z Sokołem, Koziełem i innymi PSS, a teraz protestujesz, bo kumple Cię odsunęli od koryta? Bo coś mi się zdaje, że jeden telefon z Głogowskiego i inaczej by w Twojej optyce te sprawy wyglądały.
Slon i Gienek nigdzie nie twierdziłem ze był T.W. rozpatruj całe zdanie nadal twierdze ze miał kłopoty lustracyjne ten wpis o tym mówi "że zgromadzony materiał nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczecie postępowania lustracyjnego"mało tego spórz na date aktualizacji 12.03.2013r.Musze tez dodac .Stan zachowania dokumentów dn12.03.2013jest następujący: Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.
Karty Mkr-2 i E-16 z kartoteki osób dopuszczonych do MOB Wydz. "C" WUSW Kielce; akta sygn. IPN Ki 020/126 (seg. 137/145,156).
Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837).
Jest rubryka stan zachowania dokumentów :co innego zniszczono a zachowano.Pan Kałamaga nie jest T.W ani kandytatem na T.W. tak mowi prawo:zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.
Dużo Kałamadze mogę zarzucić ... uważam, że to "ślizgi" gościu z ciemną przeszłością. Ale na podstawie tych dokumentów nie ma podstaw oskarżać go o TW. Dokumenty świadczą, że SB miała go na oku i chętnie być może widziała go w swoim gronie, ale nie ma dowodów, że współpraca została podjęta. Poza tym notka, że zgromadzony materiał nie jest wystarczający świadczy dokładnie to co świadczy - jeśli policja np. odmawia podjęcia jakiegoś śledztwa przeciw komuś to też pisze w protokole, że zgromadzony materiał nie był wystarczający, aby móc podejmować dalsze działania operacyjne. Pomniał?
Słoniu nawet nie wiedziałem że to oni są winni w/g twojego zdania rozwalenia PSS.Ja w tym nie uczestniczyłem w 1994r po sprawie o dobra osobiste które załozyłem Regionowi SWietokrzyskiemu wyjechałem na banicje z miasta.Prosze Cie nie nie oczerniaj mnie,jakbym był taki jak sądzisz dawno bym skorzystał z tego co mi mowisz .To bylo.
Pismen, jak to zamilkłem? Przecież odniosłem się do tego, co wkleiłeś, stwierdzając oczywiście, że o niczym to nie świadczy. Jak Ci Słoń wytłumaczył, co stwierdza ten dokument, to zacząłeś się bronic (byc może dotarło do Ciebie, że pierdoły piszesz i się trochę przestraszyłeś), że nie o to Ci chodziło.
Starosta osobiście ani mnie grzeje, ani mnie ziębi, ale czasem takie głupoty wypisujesz, Wykluczony, że się czytac nie da i trudno zostawic te Twoje wpisy bez komentarza (choc może tak się powinno zrobic).
Nie ma żadnego ataku na Twoją rodzinę. Synowi i wnuczce życzę wszystkiego najlepszego, żeby odnieśli sukces w życiu i nie czuli się "wykluczeni" tak, jak Ty.
*jest zwrot do Pismena, powinien byc do Wykluczonego
panie wykluczony, sugeruje się douczyć i zacząć odróźniać pojęcia ,,tajnego wspołpracownika", od ,,kandydata na tajnego współpracownika" :)
Aktualizacja danych IPN 12.03.2013r.Pan Zdzisław Kałamaga nie jest kandytatem T,W. ani T.W tak mowi prawo i ja "wykluczony" Zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego.To że miał kłopoty lustracyjne jest inną sprawą.
Dziad o niebie, baba o chlebie (albo odwrotnie).
Przecież Ty i Slon chcecie mi wcisnac agenturalna przeszłoaść Ż.K. ja Ci pokazuje kiedy wpis IPN był aktualizowany i informuje że istnieje w orginale rubryka stan zachowania dokumentów-ktore Ci wkleiłem jakie.
Gienek:pismo w orginale ma rubryki w ktorych zapisano oddzielnie Biuletynie Informacji Publicznej IPN Informacjo dokumentach wytworzone przez organy bezpieczeństwa. Gdzie podzielono ta dokumentację na 4-rubryki1-informacje zawarte w dokumentach organow bezpieczentwa.2Stan zachowania dokumentów3-uwagi.4-skany.Nadal twierdze że miał kłopoty z oświadczeniem lustracyjnym.Ogłaszam że Zdzisław Kałamaga nie był T.W ani kandydatem T.W to samo mowi IPN"zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego."Cały wpis był aktualizowany 12.03.2013 przez IPN było to raptownie 1m-c temu.Logiki jak ma sens aktualizowanie danych osoby publicznej starosty odpowiedzie sami.Prosze osoby zainteresowane o wgład do pisma orginału IPN ,gdzie jest rubryka"Stan zachowania dokumentów" a w niej umieszczono"Karta E-16 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Wydz. "C" WUSW Kielce; dziennik rejestracyjny Wydz. "C" WUSW Kielce, poz. 26752; dziennik archiwalny Wydz. "C" WUSW Kielce dział I, poz. 39654; karta Mkr-2 z kartoteki ogólnoinformacyjnej Biura "C" MSW.
Akta sygn. IPN Ki 20/135837 (EAKI 135837)."W pismie które wkleiłem wszystko napisane jest jednym ciągiem dlatego "informacje zawarte w dokumentach organów bezpieczenstwa napisano"W dniu 19.06.1986 zarejestrowany w Wydz. "C" WUSW Kielce pod nr rej. KI-26752 przez Pion II SB RUSW w Ostrowcu Świętokrzyskim w kategorii kandydat na TW. W dniu 30.09.1989 sprawę zakończono z powodu "zmiana m.[iejsca] pracy" Zdzisława Kałamagi. Teczkę personalną kandydata na TW złożono 03.10.1989 do archiwum Wydz. "C" WUSW w Kielcach pod sygn. IK/39654 (akta te zostały również zmikrofilmowane). Materiały archiwalne wraz z mikrofilmem zniszczono w styczniu 1990 r. za protokołem brakowania nr 573/90. Uzgodniony w dniu 06.08.1985 do prac obronnych i w kancelarii tajnej przez Wydz. "C" WUSW w Kielcach. W dniu 21.03.1990 odwołany od prac obronnych i w kancelarii tajne."Dlatego co innego jest zniszczenie akt i stan zachowania akt.Tak wklejone pismo ukazuje nie prawde że zniszczono wszystkie dokumenty dotyczące Z.K. prawdą jest że w literze prawa nie jest on kanydatem na T.W. a zgromadzony materiał archiwalny nie jest wystarczający do skierowania wniosku o wszczęcie postępowania lustracyjnego. Sprawa nadal jest otwarta do badaczy IPN, wciąż aktualizowana.
Wykluczony, zakopmy już topór wojenny i porozmawiajmy o pogodzie.