Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Czy matka karmiąca musi płacić 24 zł za łóżko na pediatrii?

Ilość postów: 16 | Odsłon: 1762 | Najnowszy post
  • Czy matka karmiąca musi płacić 24 zł za łóżko na pediatrii?

czy matka karmiaca musi płacić 24zł za łóżko na pediatrii

Gość_mia
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Czy matka karmiąca musi płacić 24 zł za łóżko na pediatrii?

tak ja płaciłam

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Czy matka karmiąca musi płacić 24 zł za łóżko na pediatrii?

Leżałam wiele razy w szpitalu z córką,ale nie płaciłam nigdy za łóżko,dopiero jak nie karmiłam to płaciłam,ale 10zł za noc .Tyle ,ze to nie w Ostrowcu.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

tak bo nie jesteś pacjentką ,moje dziecko także dawniek mając miesiąc leżało w szpitalu ale dochodziłam na karmienie co trzy godziny,płaci się i dobrze

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Niestety, karmiąca, czy nie karmiąca zajmujesz łóżko na oddziale, korzystasz z toalety, prysznica, prądu do ładowarki lub czajnika.

Moje dziecko często leżało w szpitalach, nie tylko w ostrowieckim i przyznam, że nie spotkałam się z tym, aby za łóżko nie płacić. Mimo, że karmiłam do 2,5 roku życia młodego.

anias2000
          Zgłoś
          Odpowiedz

A ja nie płaciłam,nie powiem ,gdzie,ale było gratis ,jak nie karmie to płacę.Do goscia z 17;36,zostawiałaś dziecko samo w szpitalu?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Co to za pieniadz ? Wstyd zakladac taki temat....

Gość_looooo
        Zgłoś
        Odpowiedz

jestem juz 11 dni szczerze za 300 zł wolalabym dziecku cos kupic niz dawac brudnemu zaniedbanemu szpitalowi

Gość_mia
          Zgłoś
          Odpowiedz

leżałam już wielokrotnie i zawsze ię płaciło to bez sensu ale tai nasz szpital, gdy leżałam z cócią na rota wirusa miała wtedy pól roku a pediatria a dokładnie biegunkowy odział był tak zapełniony że mama jedna z maluszkiem kilku dniowym leżała na łóżku polowym na podłodze tak ja taki przepełniony.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Moim zdaniem matka karmiaca powinna byc za darmo z dzieckiem,chocby dlatego ze szpitalowi odchofza wtedy koszty wuzywienis dziecka. Ja jak karmilam bylam xa darmo.yrzebs tylko tupnac noga.albo zglosic do nfz, ze dziecko ni dostalo wyzywienia a nfz za to zaplacil.Na 100%. Nie daj sie kobieto osxukac. 3 stowy tp nie malo.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

co maja koszty wyzywienia dziecka do zajmowanego łóżka przez matke przeciez na miejscu twojego lozka mogliby wstawic drugie łóżeczko do pokoju. Wtedy nfz zapłaci im za 2 pacjentów....chyba lepiej im sie to opłaca niż podnajmowac miejce matkom a Ty jeszcze narzekasz...chetnych nie brakuje lezalam niedawno z dzieckiem 2tygodnie i tez placilam za takie a nie inne warunki kupe kasy ale coż lepsza izolatka w ktorej siedzisz z dzieckiem w waszych bakteriach a nie jeszcze innych dzieci i ich odwiedzajacych...

przeciez karmic tez mozna na krzesełku...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

wstyd to kraść, a tu bogacz/ka się odezwała. Ludzie nie mają za co wykupić lekarstw dla dziecka, a tu proszę! Łatwo oceniać innych, kiedy w domu bogato i nie trzeba zawracać sobie głowy drobnymi...

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

no niestety takie prawo, aż sprawdziłam dokładnie jak to jest, musisz płacić,albo zostawić dziecko na pastwę losu, tylko żałosne to jest, jak się dowiadujesz że np:trynkiewicz ma wszystko za free , również z naszych podatków, a kupę kasy odprowadzasz na NFZ, ale jak już się chcesz leczyć Ty lub Twoje dziecko to już się robi z tego problem

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Koszt wyzywienia dziecka ma tu bardzo duzo. Dzienne wyzywienie na oddziale to ok 25zl. Odchodzi realny koszt,a NFZ i tak zaplaci. W to miejsce powinna wejsc matka zywicielka. Trzeba isc do dyrektora i zapytac czy NFZ placi za wyzywienie Pani dziecka i gdzie to wyzywienie. Za pobyt nie zaplacilabym.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Dodam,ze wiekszosc ppbytow jest wydluzanych dzieki przechodzeniu personelu z pododdzialu na pododdzial.tzn idziesz na oddzial z zapaleniem pluc,a koczysz tygodniowym pobytem dodatkowym na biegunkach. My tak mielismy.i co mam za niedbalstwo ja placic?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

talko ze matka się przez caly czas opiekuje dzieckiem ... a myślicie ze jak na oddziale np. 20 dzieci a dwie pielegnarki to się zajma wszystkimi na raz dzięki matka nie musza personelu więcej zatrudniać a tu jeszcze za lozko placic to jest chore .... a weź powiedz żeby ci pomogl wykapac jak dziecko wenflon w nodze ma to wiecznie czasu nie maja a jak sama się wykapac to tez trzeba kombinować bo dziecko placze to nie to samo co w domu ......

Gość_zxx
                Zgłoś
                Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości