Jedno dziecko to błąd życiowy gościu 17:30. I nie pisz że Cię nie stać bo dziecko to nie towar. Po prostu jesteś wygodny i tyle.
Postaraj się o dzieci i wychowuj je to dostaniesz pomoc gościu 11:56. Kiedyś to moje dzieci będą pracowały na takich wygodnickich jak Ty.
Czy macie już wypłatę świadczenia w październiku?
Czy jako osoby otrzymujące od rządu pisowskiego 500+ będziecie głosować na PIS w tych wyborach, czy też niekoniecznie?
Czy jako osoby otrzymujące od rządu pisowskiego 500+ będziecie głosować na PIS w tych wyborach, czy też niekoniecznie?
Jak wam nie wstyd!
Rencistom zabieraja dla was!
Ja odmowilam bo nie dam sie kupic za 500! Sama sobie na dzieci zarobie.
Bede miala czyste sumienie!
To nie bierz, nie ma przymusu. Ja niestety nie zarabiam kokosów, chociaż pracuję uczciwie, a te pieniądze inwestuje w swoje dzieci, na co wcześniej nie miałam środków. Tak krytykujecie 500+, a myślicie, że za czym wyjeżdzają nasi rodacy do Angli, Szwecji itp. , gdzie jest socjal o wiele większy. Tam wyjechać i brać jest cacy?
Brawo. Dokladnie to samo mysle. Sam mam 2 dzieci. Ciesze sie ze w Polsce tez jest socjal rodzinny, ze nie tylko na zachodzie. Moze narazie jest w fazie rozwoju, ale zawsze cos. Moi znajomi ktorzy wyjechali na zachod Uk Niemcy oni za kazdym razem wspominaja ile to dostaja od rzadu na miesiac na dzieci. Czy my tez chcemy by Polska byla bogata zachodnia, czy lepiej zeby pozostala bidna?
10.20 ty wyboraca pisu bioracy 500+ niech nie patrzy na zachod bo unia dla was przeciez jest bleeeee
Kto Ci takich głupot nagadał 11:28 ? A wiem, w TVN'ie powiedzieli.
No wlasnie nie patrze na zachod. Wiem jak tam jest. Ja pisze zebysmy wlasnie my stworzyli taki kraj zachodni tu w Polscei nie musieli sie ogladac i wyjezdzac wlasnie tam na zachod. Unia mnie zupelnie nie obchodzi. Mozemy byc w niej badz nie. Niewazne. Wazne zebysmy w Polsce mieli kraj ktory tez moze pomagac a nie tylko brac.
Nie wiem czy wiesz ale np w uk bardziej premiowane benefitami na dzieci sa osoby pracujace co zacheca do podejmowania zatrudnienia. U nas socjal niestety uczy nierobstwa.
Czy w miesiącu lisotopad dostaliście już przelew ?
Ja jeszcze nie mam decyzji a składała.koniec sierpnia :-(