Ale głupoty piszesz z tym MUSI !!! znajdź to w prawie handlowym czy karnym:)) A już ktoś pisał i to jest prawda tylko chyba dla Ciebie za długi post do przeczytania bo gość wytłumaczył dokładnie co i jak.
Mam sklep i firmy chcące założyć mi terminal atakują mnie prawie co miesiąc. Jedna przez drugą się ubiegają. Już widzę jakby zabierali :)))
Prawda, ja mam to samo. Ale dopóki będzie w Polsce tak złodziejski procent od transakcji i do tego jeszcze abonament za terminal to na pewno żadnej umowy z tymi złodziejami nie podpiszę. Z jakiej racji mam nabijać kabzę bankowi ( zagranicznemu zresztą ), który i tak doi wszystkich swoich klientów. Mam działalność usługową i płaci się u mnie tylko gotówką. Jakoś żaden klient nie ma z tym najmniejszego problemu. Sam też nie płacę nigdzie kartą .
Ciekawe jak by było, gdyby to kupujący ponosił koszty płatności kartą - w końcu to dla jego wygody, prawda ? Założę się, że wiele osób zrezygnowałoby z kart na rzecz gotówki :)
I tu sie mylisz - płatność kartą to przede wszystkim wygoda dla właściciela i banku. Nikt nikogo nie zmusza do posiadania terminalu w punkcie, sklepie itp. Moze w Ostrowcu jeszcze wiekszosc ludzi płaci gotówką, ale uwierz mi ze na zachodzie nikt juz nie nosi pieniedzy przy sobie. Wygoda, bezpieczenstwo itp.
Z tego wynika,że jednak daleko nam do zachodu, a w kieszeniach pusto skoro nie ma się 15zł.
Ale za to ma się kartę a na niej debet :)
czyli jest się golasem przez wielkie G i ma się wielkie roszczenia, to takie nasze polskie...
w kieszeni moze pusto ale na koncie juz nie, i wlasnie po to jest karta płatnicza
jak masz na koncie to masz i w kieszeni, a jak jedziesz na debecie toś jest golas
noszenie ze sobą pieniedzy to wiocha