czy 1 lipiec to decydująca data dla funkcjonowania MPK Ostrowiec, czy wreszcie prezydent przekaże grunty na kapitał spółki. Pracownicy zrobili wszystko co mogli, znaleźli te 400 tys. zł. Zgodzili się na zmniejszanie składników wynagrodzenia. Kolejny ruch należy do właściciela. Zobaczymy czy prezydentowi zależ na spółce.
Ze 2 lata temy gadałem z takim dziadkiem w sklepie i mówil że będziemu chodzić na piechote i miał racje
poczekamy zobaczymy, ja jestem przekonany że prezydent stanie na wysokości zadania i weźmie przykład ze Starachowic gdzie mają już wymienione 50% taboru na nowy.
dlaczego jak piszemy o MPK post jest weryfikowany bardzo długi czas, np. od godziny 14.45 do 23.33 moderator nie potrafi zweryfikować postu, czy to jest jego celowe działanie aby ten temat nie był kontynuowany. Czy może komuś zależy na tym żeby wątki o MPK były skutecznie blokowane??? Czy moderator ma takie zalecenia od swoich przełożonych???
jak na razie to mpk tnie kolejne kursy (tv ostrowiec), jak tak dalej pójdzie to MPK będzie obsługiwało wyłacznie linie miejskie. I chyba o to rozchodzi się prezydentowi, mniejsza firma mniejszy kłopot.
czy to pracownik mpk chce grunty, chyba po to żeby wziąść nowy kredyt na życie
Grunty sa po to potrzebne mpk zeby mogli normalnie funkckjonowac. Tak to mpk oddaje prezydentowi dokladnie budzetowi miasta to co dostaje w dotacjach. Bo musi odprowadzac podatek od gruntu i placic dodatkowo za dzierżawe gruntu a to nie sa male kwoty i to dobija ta firme.