Moje drogie Panie protest jest dla tych, którzy go popierają, inni niech idą pod kościół i się modlą, my będziemy protestować a Wam możemy życzyć tego byście nigdy nie skorzystały z możliwości takiego trudnego wyboru. Część chyba nie rozumie, że nie chodzi o dopuszczenie prawa do aborcji ot tak dla kaprysu tylko prawa decydowania w skrajnych i bardzo trudnych przypadkach. Choć mnie nie mieści się w głowie by jakaś kobieta może być przeciwna temu protestowi, może i takie są ale tylko tu w necie bo wstydziłyby się wyrazić osobiście swoje odmienne zdanie. No chyba, że są to tzw. moherowe berety, które zapomniały jak to było kiedyś.
Protestujcie, nawet natura jest przeciwko wam ;) Pogodę macie naprawdę odpowiednią. Taka właśnie powinna być.
To niech Ci się pomieści w głowie że bardzo wiele kobiet nie popiera tego protestu a ja jestem jedną z nich. Dzisiaj chodzę ubrana na kolorowo, nikt nie będzie mi mówił jak mam się ubierać.
Zaraz zaraz. Co to za kobieta, która swoje życie stawia przed życiem swojego dziecka? Tak tylko pytam?
To znaczy, że kobieta ma poświęcić swoje życie? Tego wymagasz? To chore.
Nie, niczego nie wymagam ale wiem że ja jako matka poświęciłabym swoje życie dla dziecka. Piękny przykład takiej postawy dała Ś.P. Agata Mróz.
Włączyłem właśnie stacje tv dla ludzi z porażeniem mozgowym i tak sobie oglądam ten protest w TVN, z wypowiedzi tych osób jasno wynika, że nie chodzi tu o skrajne przypadki tj gwałt, uszkodzenie plody, zagrożenie życia matki tylko "jak będę chciała to sobie wyskrobię, moje ciało." A "mężczyźni" którzy się z nimi solidaryzują po prostu wolą bez gumy. Wszystko się wyjaśniło, protestują tylko potencjalni mordercy.
11:12 albo i nie, protestują też Ci, co nie myślą. Jedni chcą się skrobać a inni idą bo się nudzą, bo nie potrafią myśleć. Taki strajk na zapas i na fejsie się pochwalą.
moi drodzy legalni - goście to jest moja sprawa nie Twoja co ja zrobię kiedy życie wystawi mnie na próbę, to ja się będę spowiadać, moje sumienie na tym ucierpi a i tak na koniec nie Wy mnie rozgrzeszacie, jeszcze raz wspomnę obyście nigdy nie byli zmuszeni do takiego wyboru, módlcie się za siebie i za nas grzeszników.
Właśnie tak myślą mordercy. Nie możemy niczego siłą nakazać ale możemy prawnie zabronić i wtedy rozgrzeszał cię będzie sąd. Faktycznie, morderstwo to nie jest łatwy wybór. Wy chcecie traktować aborcję jako zabawę ludzkim życiem, spóźnioną pigułkę "po". Nie macie nic przeciwko zabijaniu niewinnych małych dzieci ale nie daj boże wprowadzić karę śmierci dla najgorszych przestępców. Wy lewacy jesteście zezwierzęceni do granic możliwości.
Jak mozna w xxi wieku chciec zakazac badan prenatalnych? To absurd - dzieki badaniom mozna uratowac dzieci!!!
Gdzie masz taki zakaz gościu 13:38 ? Bo na pewno nie w tym projekcie.
Jakoś dziwne, że obrońców życia dzieci przestają interesować zaraz po urodzeniu.
Czemu interesuje cię brzuch obcej kobiety i to co ona w tym brzuchu nosi? Ani to twoje dziecko ani twoja kobieta ani twoja sprawa. Nie ty będziesz to dziecko rodził, nie ty wychowywał.
Zajmij się swoją kobietą i jej brzuchem jeśli takową masz. A jak taki jesteś wrażliwy na krzywdę dzieci to zaadoptuj kilkoro porzuconych dzieci, najlepiej z zespołem Downa, bo takich nikt nie chce. Możesz to zrobić. To LEGALNE.
Bierz po pół, bo ci już szkodzi prawiczku.
Najwyższa pora żeby kler i kolka różańcowe zajęły się tym co naprawdę jest ważne , bo nawet Watykan o tym milczy http://www.wykop.pl/ramka/3381787/zaglada-chrzescijanstwa/ . najwyższa pora głośno O TYM krzyczeć i protestować .
@legalny - twoje poglądy są bardzo skrajne i nie akceptujesz odmiennego niż twoje zdania . To nie jest tak , że tylko ty masz wyłączność na rację . Wysłuchaj też innych i nie potępiaj nikogo od razu .
Bardzo dobrą pogodę dał wam Bóg do protestowania. Do dzieła Buajhahaha.
Popieram czarny protest.