Kasandro polecałam ci książki Wojciecha Sumlińskiego jak również książki Doroty Kanii,miałabyś po ich przeczytaniu swoje przemyślenia i podana ci traść tych uchwał(chodzi ci pewne o ustawy,ale skąd masz to wiedzieć) w sposób złośliwy w tvn nie miałaby dla ciebie znaczenia.
Czytaj dokładnie,pisałam o ustawach,to po pierwsze. A po drugie, uczepiliście się TVNu jak rzepy. Oglądam go baaardzo rzadko. Moją wiedzę opieram na treściach ustaw, które można znaleźć w wielu miejscach ,nie tylko w tym kłamliwym TVn ;)
Odpowiem od razu gościowy z 8:21.
Mój drogi, czy napisałam gdzieś że bronię frankowiczów? Napisałam tylko, że PIS obiecał im pomoc w przewalutowaniu kredytów po korzystnym kursie, a teraz się na nich wypiął. Ale głosy poszły Na PIS.
Co do Kijowskiego- czy ja go bronię czy cokolwiek o nim piszę? Ma chłop długi, to jego sprawa,nie moja. A bo to on jeden zalega z alimentami? Z tego co wiem pan Kurski również nie kwapi się do regulowania zobowiązań. No i śp. poseł Gosiewski- też były problemiki. Tak więc jak już czepiacie się, to wszystkich,anie wybiórczo.
do Kassandry:dlaczego bronisz frankowiczów? to zwykli kombinatorzy,spekulanci,faryzeusze.Normalny człowiek bierze pozyczkę w polskim banku w polskiej walucie (teraz chyba tylko BS jest polskim bankiem) Faryzeusz,kombinator,spekulant kombinuje,w innych bankach a teraz za swe kombinacje trzeba zapłacić,ja za kombinatora nie bede płacił.Gdy ja dom budowałem to poszedłem do polskiego banku ,pozyczyłem ,wybudowałem i oddałem pieniądze a też mogłem wziąć worek kamieni i chorągiewkę i mśpiwór i jechac pod sejm i protestować,rzucać kamieniami w parlamentarzystów.poczciwy człowiek nie postepuje jak pan Kijowski co to dzieci narobił a teraz udaje pokrzywdzonego.Jak się brało pozyczkę aby sąsiadów ukuło w oczy że to sie aż tak dobrze powodzi to teraz trzeba płakać i płacić franki.Kijowski do ciężkich robót na Żuławy
18:57.Dawno nie czytałem tak zakłamanej wypowiedzi.Sama/sam usiłujesz nieudolnie kierować czyimś postępowaniem i je oceniać, a wmawiasz to Kasandrze.Przydałaby ci się odrobina samokrytyki i dużo więcej umiejętności manipulacji, bo jak na razie piszesz bez sensu i będzie zero efektów.
Halina rozmowa z Tobą przypomina mi ni mniej ni więcej rozmowe z moim zięciem. Nikt nie ma racji , tylko on. PiS według niego, to dobro w najczystszej postaci. I nie ma opcji , zeby podac mu jakiś przykład ich głupot. Nie , oni zadnych głupot nigdy nie robili. Ty tak samo . Przeczytaj swój post bo wydaje mi się ze coś Ci sie pomerdało. To nie Kasandra dzieli Polaków na lepszy i gorszy sort. To PiS tak dzieli. Kasandra jest osobą bardzo zyczliwą czego niestety nie moge powiedziec o Tobie , bo skoro juz wszystko wiesz , to dla mnie to sygnał , ze tez jestes jedyna słuszna i zbawienna.Nie pozdrawiaj Kasandry, bo to co najmniej dwulicowe. I nie ona jest zagubiona ale Ty. Przetrzyj oczy Halino. Naprawde wszystko co robi PiS Ci się podoba? Naprawde?
Olgo to nie PIS dzieli Polaków tylko Ci, którzy zostali oderwani od koryta. Myślą że w ten sposób łatwiej do niego wrócą mylą się i to bardzo.
Jeśli chodzi o podział Polaków, to słowa o gorszym sorcie, elemencie animalnym padły ze słów posła Kaczyńskiego. Więc to on zaczął.
Przepraszam,miało być ust ;)
A te teksty o korycie to są bardzo ale to bardzo oklepane. Nie stać was na coś innego? I nie widzicie jak obecna ekipa dorwała się do tzw.koryt? A tłumaczenie się tym,że poprzednicy tak robili ,to wybacz,ale jak dzieci w piaskownicy.
Teksty o korycie może i są oklepane ale dosadne i pokazują prawdziwą rzeczywistość. Ty tego nie zmienisz, Twoje śmieszne protesty też nie. No ale wszak żyjemy w wolnym kraju więc protestuj sobie do woli. Nie życzę sobie jednak aby mówić że jest to protest wszystkich kobiet bo ja się pod nim nie podpisuje i bardzo wiele innych kobiet również nie. Nie manipulujcie więc.
Pisałam już. Jest to protest świadomych kobiet.
10:28. Kasandro, nie tłumacz się płatnym trollom i emerytowanym dziewicom parafialnym z zanikiem pamięci jeśli chodzi o to, co wyprawiały w czasach swojej młodości.Teraz wszystkie święte, choć gdyby dziś jakimś cudem trafił się chętny, to nieważne byłyby ich "niezłomne ideologie". Hipokryzja wielkości Himalajów no i za pisanie tych grafomańskich postów parę groszy do emerytury im wpada.Dziewczyno RÓB SWOJE i nie przejmuj się byle kim.
Olgo właśnie tacy ludzie jak ty cz Kasandra macie przerost ambicji nad własnym Ego i nie tolerujecie tych którzy żyją normalnie.Czy znasz mnie osobiście o ile piszesz że nie jestem osobą życzliwą o ile tak piszesz o mnie po prostu czegoś wam w życiu brakuje i szukacie upustu na forum żeby innych ustawiać co mają robić i jak mają żyć po prostu jesteście osobami niespełnionymi w swoim życiu i dlatego chcecie wszystkich pouczać.Co się tyczy opcji politycznych droga Olgo to podoba mi się ta opcja co robi coś dla Polaków nie ta która nas oszukiwała przez 8 lat,Pozdrawiam i ciebie Olgo
Halinko droga wracaj do słuchania radia. Tam jedynie słuszną prawdę nadają. Jak widać do Ciebie to trafia więc po co sobie głowę zawracać forum. Ty i tak nie zrozumiesz kogoś kto ma odmienne zdanie. Jesteś szczęśliwa pod rządami PiS- u? No i dobrze, bądź sobie. Tylko czemu w takim razie rzucasz się jak ryba wyjęta z wody jak ktoś ma inne zdanie na ten temat? Wszystkim musi podobać się to co Tobie? Pozwól, że Cię oświecę - nie wszystkim.
Dlaczego mamy odbierać ludziom możliwość urodzenia własnego dziecka. Nie wszyscy są mogą pokochać adoptowane. To powinien być ich wybór. Medycyna tu może być ratunkiem. Jeżeli z pieniędzy publicznych leczymy alkoholików i narkomanów to możemy też bezpłodność
Tyle, że in vitro nie leczy bezpłodności gościu 08:20.
I tu się mylisz. Moja siostra osiem lat starala się o dziecko. Zdecydowała się na inwitro. Na świat przyszedł zdrowy chłopiec i w 7 miesięcy później zaszła w drógą ciąże już naturalnie. Mają dwoje wspaniałych dzieci i są wdzięczni lekarzom za pierwszą ciąże.
8:20 madrze powiedziane
Nie lap ludzi za slowka
Nie leczy ale pomaga ludziom i to jest wazne