Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Czarny Protest 8 marca 2017 r. w Ostrowcu”.
              • Odp.: Czarny Protest 8 marca 2017 r. w Ostrowcu

Gościu 12:06 ja na pewno na ten spektakl nie pójdę, bo jego fragmenty mnie szokują i urażają moje poczucie estetyki. Nikt nie jest w stanie przekonać mnie do takiej artystycznej wizji. Jest to wyjątkowe tchórzostwo reżysera, bo brak mu odwagi, aby powiedzieć, że jest to sztuka polityczna. Zasłania się nazywając to coś sztuką, a więc abstrakcją, która nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Ciekawe czy opozycja i inni zwolennicy byliby równie zauroczeni gdyby np. zamiast papieża był rabin, a zamiast flagi papieskiej flaga biało-niebieska z gwiazdą Dawida!? To byłoby dopiero trzęsienie ziemi.

Od razu powiem, że każde bluźnierstwo w sztuce, niezależnie kogo ono dotyczy powinno mieć skutki prawne. Bo jeśli ich nie ma, czasem kończy się tragicznie tak jak w Paryżu - Zamach na siedzibę satyrycznego pisma "Charlie Hebdo", kiedy to dziennikarze zadrwili z radykalnego islamu. Podobno to też była sztuka (przekazu), niestety dziennikarze zapłacili za to życiem.

Moja wolność kończy się tam gdzie, zaczyna się wolność drugiego człowieka.

Należy o tym pamiętać. W przeciwnym razie jest to bezprawie - w "sztuce" też.

Gość_freeman
                Zgłoś
                Odpowiedz

Freeman, trafne uwagi.

Poza tym, jak w Ameryce prezydent zaczyna przemówienie od modlitwy (i nie mówię, że to Trump, bo może to być Obama), to jest ok, patriotycznie i wzniośle, ale, gdyby u nas tak Duda wyskoczył, to by było, że sługa Rydzyka i wszystkich panów w sukienkach (sama nie jestem zwolenniczką Rydzyka, absolutnie).

Estetyka przedstawienia to raczej pseudo-estetyka.

Feministki, a może zaprotestujcie, bo w krajach europejskich muzułmanki mogą chodzić w hidżabie, a ja chcę jechać do kraju muzułmańskiego w te wakacje i bardzo chciałabym paradować swobodnie w mini, a na szyi mieć krzyżyk, bo ostatnio wracają do mody.

Gość_Ka
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 90

Odp.: Czarny Protest 8 marca 2017 r. w Ostrowcu

Ja pójdę na marsz chociaż nie lubię posłanki z nowoczsnej

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 46

19:50 trafnie napisałeś albo te zaparte feministki, dla których nie ma kandydata... Takie działanie to hipokryzja. Chcecie to bierzcie pigułki po, antykoncepcję i inne świństwa. To jest Wasza sprawa. Kobiety ze świadomością funkcjonowania własnego organizmu nie muszą się truć. Przyjdzie Was pewnie z pięć i będziecie się kręcić w kółko po Rynku.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Zastanawia mnie jak to jest. Protestują przeciwko wycince drzew a jednocześnie domagają się prawa do aborcji. Czyżby drzew było szkoda a ludzkiego życia już nie ? Świat schodzi na psy.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

a ty sobie wąchaj śluz i prowadź kalendarzyk małżeński średniowieczna babo

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

Zastanówcie się nad sobą ludzie. Jaki protest??? Przeciw czemu , komu chcesz protestować. Nakręcają was źli ludzie ,którzy myślą że będą bezkarnie żyć wiecznie. A tak nie jest. Ludzie zacznijcie wreszcie myśleć .

Gość_Ania
        Zgłoś
        Odpowiedz

Nie protestujcie bo zabiora 500+

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Protestujcie,ja chętnie obejrzę relację z tej imprezy,podobnie jak z marszu kodu.Wypowiedzi protestujących są tak żałosne a zarazem budujące dla tych co nie biorą w nich udziału.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ludzki Pan nie lubi kobiet.Nie lubi ludzi Polaków. Szczególnie tych co nie są po jego stronie..Negatywne Efekty widać każdego dnia. Kobiety są mądre. choć nie wszystkie...

Gość_Gosc.
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 97

Lepiej nie patrzeć bo powiedzą że ich molestujesz

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 101

tak sobie to czytam.Wniosek jeden się nasuwa .chcą protestować ja nie mam nic przeciwko temu.Mają takie prawo ,jeszcze puki co.Szkoda mi tych wszystkich niedouczonych ,zwolenniczek 500+,i proboszcza pobliskiej parafi .Mam wrażenie ze zleciało sie tu kółko rużańcowe. żenada .Paniom po przekwicie warto by podziękować ,Was to juz nie dotyczy.Reszcie życze zeby Wasz facet,mąż kochanek. nie zdażył (wyjąc ) i oby okres się spużniał .Wtedy pogadamy o proteście ,aborcji i tabletce dzień po. P.S. za chwile kondony bedą na receptę.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

08:25 Brawo

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 107

08:25 rzadko się wypowiadam ,ale po przeczytaniu twojego wpisu,nasunął mi się wniosek: Jeżeli ktoś tak niedouczony,robiący błędy ortograficzne,wyzywa od niedouczonych innych to jest nikim. A jego poglądy,warte mniej niż zero.

bergamotka
                Zgłoś
                Odpowiedz

Kobieto o 8.25 i do wszystkich kobiet którzy chcą protestować. Jeżeli wam nie odpowiada ten rząd to ktora bierze te 500plus to niech sie rzeknie tych pieniędzy to państwo będzie bogatsze.

Kamilo30
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 85

Feministki, w dzinsach i krotkich wlosach, i jak nazwac kobietá hłe hłe

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

To kobiecość mierzysz długością włosów?

Fajnie, to może męskość mierzymy długością.... wiesz czego.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

To było dobre!!!!!!

Gość_j
                Zgłoś
                Odpowiedz
    120 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    Biuro Rachunkowe "Complex"
    Branża: Biura rachunkowe
    Dodaj firmę