Oj Halina, Halina! Daj sobie spokój z pisaniem postów, bo Ci po prostu to nie wychodzi. Znam wiele kobiet pokroju Haliny i może nawet i Ciebie, bo styl pisania kropka w kropkę pasuje mi do Ciebie, ale ich poglądami się nie przejmuję, bo ich czas już minął, a niech wypowiadają się kobiety świadome i mające coś do powiedzenia. Nie chcesz protestu, to siedź w domu i nie wypowiadaj się na tematy, które Ciebie nie dotyczą.
11:33.Sprawdź w słowniku znaczenie słowa hipokryzja.Jak można dokonać takiego porównania?Bardzo mi Cię szkoda.Ręce opadają.
Chyba nie zrozumiałaś komentarza z 11:33... Co z resztą dziwić nie powinno.
Kasandra66 dawno nie widziałem tak zmanipulowanej osoby jak Ty. Naprawdę. Protestuj sobie ile chcesz, przynajmniej śmiesznie będzie ;)
11:04.Nie myślałeś/aś o tym, żeby helikopterem wylądować i podglądać?Wtedy dopiero zrobiłbyś/zrobiłabyś wrażenie jak Gesslerowa.Cały show należałby wtedy do Ciebie.Przemyśl temat.Ile znowu taki przelot może kosztować, a sława na wieki.
A chcesz wiedzieć po co ten protest? O co walczymy? Proszę bardzo:
1) utrzymanie standardów opieki okołoporodowej
2) dostępu do nowoczesnej antykoncepcji (nie chcemy dzieci)
3) dostępu do bezpiecznego przerywania ciąży (jak wpadka to skrobiemy)
4) dofinansowania in vitro (jak się coś pochrzani po tylu skrobankach to zawsze coś jak zachce nam się dzieci mieć)
5) badań prenatalnych najnowszej generacji (wiadomo nie chcemy problemów)
6) rzetelnej edukacji seksualnej (z zajęciami praktyczno technicznymi ?)
7) edukacji szkolnej zgodnej z wiedzą medyczną ( ???????? )
8) opieki medycznej a nie watykańskiej (chyba nie chcemy ostatniego namaszczenia ..... ? )
9) likwidacji tzw. "klauzuli sumienia" ( skrob dziadu )
10) religii w parafiach i na koszt kościoła (może zlikwidować religię to przyczyna wielu wojen ? )
11) niezależnej komisji ds. pedofilii w kościele (koniecznie pokazywanej w telewizji )
12) wymierzania bezwzględnych kar sprawcom i osobom winnym ukrywania przestępstw w kościele (dość kościelnych immunitetów)
13) wdrożenie i stosowanie Konwencji Antyprzemocowej (prawnicy będą interpretować co i jak ...)
14) bezwzględnego ścigania i karania sprawców przemocy domowej (tylko płci męskiej)
15) ochrony ofiar i izolacji sprawców (bez komentarza)
16) bezwzględnego ścigania gwałcicieli i wdrożenia procedur zapobiegających wtórnej wiktymizacji (bez komentarza)
17) ścigania mowy nienawiści jako źródła przemocy (masz inne zdanie - to pewnie z nienawiści... )
18) poprawy sytuacji ekonomicznej kobiet (po 500+ na głowę)
19) zabezpieczenia emerytalnego nieodpłatnej pracy kobiet (6000+)
20) realnego zabezpieczenia społecznego rodzin osób z niepełnosprawnościami (waloryzowanego corocznie... ileś tam ... +)
21) skutecznego ściągania alimentów przez Państwo (Kijowski masz przechlapane)
22) równości płac bez względu na płeć (każdemu według potrzeb)
Jestem kobietą i śmieszy mnie ta parada,a najbardziej dziwi mnie ,że głośno krzyczą o te prawa stare bezdzietne panny z wyboru wytłumaczy mi to ktoś?Bo znam kilka takich co to drą japę na fb np udostępniając jakieś linki nawołujące do protestów.Byłabym w stanie zrozumieć zgwałcone ale stare,bezdzietne panny??!!Ja nie czuje się jakoś pozbawiona praw ,nie mam zamiaru się skrobać i takie tam inne potworności są inne metody zapobiegania ciąż.Co do gwałtu to już inna inszość rozumiem odraze kobiety
Niezła beka z tego protestu będzie ;) Grupka nawiedzonych kobit.
Halinko droga wracaj do słuchania radia. Tam jedynie słuszną prawdę nadają. Jak widać do Ciebie to trafia więc po co sobie głowę zawracać forum. Ty i tak nie zrozumiesz kogoś kto ma odmienne zdanie. Jesteś szczęśliwa pod rządami PiS- u? No i dobrze, bądź sobie. Tylko czemu w takim razie rzucasz się jak ryba wyjęta z wody jak ktoś ma inne zdanie na ten temat? Wszystkim musi podobać się to co Tobie? Pozwól, że Cię oświecę - nie wszystkim.
Kasandra66 te postulaty to jakiś feministyczny bełkot, którego nie da się czytać. No sorry ale taka jest prawda.
10:41 to oczywiste a za PO było tylko gorzej.
18:24. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Co masz na myśli pisząc o świadomości?Bo mnie sie wydaje że ze świadomością to raczej u ciebie jest problem 18:41.Bo mieszanie wyzwolenia ze świadomością ma sie nijak do siebie.
Blady strach?Przed kim,poprostu jebłem ze smiechu.Ja jak i większośc społeczeństwa leje na was ciepłym moczem
To coś mało tych osób zażenowanych obecną sytuacją w kraju, zwłaszcza, że czasy komuny pamięta dużo więcej osób ;) Nie to żebym był uszczypliwy ... Ja uważam że sytuacja jest całkiem dobra a już na pewno nie gorsza niż parę lat temu i mam prawo tak uważać. Tak samo jak Wy macie prawo myśleć inaczej i to jest piękne ;)