Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Czarny Protest 8 marca 2017 r. w Ostrowcu”.
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Odp.: Czarny Protest 8 marca 2017 r. w Ostrowcu

A dlaczego z moich podatków mam dofinansowywać in vitro? Jak moja matka potrzebowała drogiego leku, to nikt nie walczył, żeby był chociaż częściowo refundowany.

Ale i tak najbardziej spodobał mi się punkt 21, zwłaszcza w obliczu tego, kto wraz z Wami maszeruje w tych "protestach".

Mruwa
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Czarny Protest 8 marca 2017 r. w Ostrowcu

Mruwa - a dlaczego z moich podatków płacone są alimenty za "tatusiów", którzy mają gdzieś swoje dzieci? Jeśli tak na to patrzymy, to kolejne pytanie, dlaczego z moich podatków opłacane jest 500+, skoro ja nie mam dzieci i nie korzystam na tym? Dlaczego nie nagłośniłeś sprawy, nie zorganizowałeś protestu? Bo Ci się nie chciało! Usiadłeś na zadku i czekałeś, aż ktoś zrobi coś za Ciebie. No cóż, my mamy dość czekania i działamy :)

Pozdrawiam

Gość_Gosia_W
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Płacone i windykowane- taka mała dygresja o której zapomniałaś wspomnieć. Tak samo działa np. Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny... Jeżeli chodzi o 500+ sam nigdy nie byłem zwolennikiem. Ale nadal nie rozumiem, jak możecie żądać, aby państwo dopłacało do zabiegu in vitro w sytuacji kiedy brak jego w żaden sposób nie jest on zagrożeniem dla czyjegoś zdrowia i i z niczego uleczyć nie może? Mam po prostu wrażenie, że to idzie w parze z tymi punktami dot. kościoła. Kolejne lewacka wojenka, żeby tylko bardziej kłócić ludzi ze sobą.

Mruwa
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Podobno naszemu państwu zależy na zwiększeniu liczby urodzeń. To przecież jeden ze sposobów. Potepiany jest tylko ze względów czysto ideologicznych i światopoglądowych.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 56

Brawo Mrówa. Logiczna argumentacja. Podpisuję się również pod tym co napisałeś.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 224

Niczego nie może uleczyć?

To może ja Cię doinformuję, bo widzę, że kiepsko z wiedzą u Ciebie.

Zabiegowi in vitro poddają się PARY, tak, pary, które nie mogą począć dziecka metodą naturalną, bo np. kobieta ma niedrożne jajowody, albo miała je usunięte, choruje na ciężką postać endometriozy, jakość nasienia mężczyzny jest bardzo słaba, itp, itd... Metoda in vitro jest zaliczana do technik rozrodu wspomaganego medycznie i metod LECZENIA niepłodności.

Ponownie apeluję o zasięganie wiedzy zanim wypowiemy się na forum! Ludzie, nie gadajmy głupot!

Gość_Gosia_W
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

A co chcesz żeby było płacone z twoich podatków droga Gosiu W z wczoraj20;53 Ktoś ci tu już napisał że sama nie wiesz o co ci chodzi jak popierasz takie marsze to popierasz tych co nie płacą Alimentów (Kijowski)a jak nie masz dzieci to po co ci tabletka Po sama nie wiesz o co ci chodzi

Gość_Halina
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Halino z 9;54 - zastanów się nad logiką swoich wpisów - co mają dzieci do tabletki "po" - może Gosia ma dzieci, a może nie chce mieć dzieci - daj babo ludziom decydować i czynić wybory - ty możesz nie stosować tabletek - twoja sprawa, ale innym daj żyć tak jak oni chcą.

Gość_mania
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

I tu właśnie o ten wybór chodzi, o nic więcej. Jeśli Halinie pasuje to co wprowadza obecna władza- świetnie,niech się cieszy.

Ale niech nie odbiera innym możliwości decydowania o sobie i poszanowania siebie. Proste- nie chcesz pigułki? Nikt cię nie zmusza do jej zażycia. I tyle. A to co Gosia napisała jest bardzo mądre i dotyczy wielu sfer naszego życia,tylko osoby ograniczone odbierają to jako "groch z kapustą".

Kasandra66
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Droga Kasandro ty jesteś chyba z PO bo jesteś znawczynią od wszystkiego nawet od wypadku Pani premier

Gość_Halina
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Kasandra jak zwykle ograniczony punkt widzenia,brak logicznego myślenia. Te zakazy sa po to żeby dzieci nie mogły kupować, tak jak gość napisał takich preparatów jak bułek ,czy dropsów w każdym kiosku.

Czy to dociera do was zwolenniczki,awanturniczki nie wiadomo o co??

Żeby nie kopulować z byle kim i zawsze i wszędzie ,tylko wiedzieć że konsekwencje są. Kto ci broni kupować tabletki "po"? Nikt, i tak dalej będzie,ale na receptę,pod nadzorem fachowca. Kto ci broni skrobać się,a skrob sie nawet co miesiąc,ale płać za to. A wy wielkie wielkie "obrończynie demokracji" chcecie żeby jeszcze za fry skrobanki były.Żal!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czy dzieci mają po 100 zł za każdym razem na tego " dropsa "? Sama cena jest już zaporą w tej sytuacji.

My nie chcemy się " skrobać" co chwila, bo umiemy się zabezpieczyć. Chodzi nam jedynie o wolność wyboru w sytuacjach nieprzewidzianych. Ale z wami dyskutować to jak kopać się z koniem.

Kasandra66
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 64

To w czym masz problem.Pójdziesz do lekarza i ci przepisze tą tabletke jak tak bardzo potrzebujesz.Chyba chodzi bardziej o to by nastolatki albo gorzej dzieci jej nie mogły nabyć jak bułki czy chleba wtedy zastanowią się dwa razy zanim coś zrobią.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 77

Droga Maniu tobie się już pomieszało wszystko żyj sobie jak uważasz ale nie mów że ja jestem jakąś babą wybór masz jeden albo jesteś normalna albo wyzywasz innych od bab jak się nie zgadzają z twoją opinią.Prostu masz przerost Ego nad własną treścią kazda z nas wie co ma robić a twoje frustracje są nikomu nie potrzebne,

Gość_Halina
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 225

Halino - ja nie działam razem z KODem, nie zdziałam z PO, z PISem czy inną "cudowną inaczej" partią/organizacją, która próbuje wmówić nam, że to ona, właśnie ONA zmieni oblicze Polski, że z Polaków uczynią milionerów, że będziemy żyć w krainie miodem i mlekiem płynącej. Napisz mi proszę, a najlepiej zacytuj, gdzie w swojej wypowiedzi napisałam, że z nimi jestem? Że ich popieram?

"a jak nie masz dzieci to po co ci tabletka Po sama nie wiesz o co ci chodzi" - czy żeby skorzystać z tabletki "PO" muszę mieć dzieci? To jest jakiś nowy wymóg, o którym nie wiem? Oświeć mnie, proszę!

Gość_Gosia_W
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

A dlatego z naszych podatków finansowanie in vitro, ponieważ z tych samych podatków finansuje się leczenie alkoholików, narkomanów, palaczy, finansuje się szczęśliwe numerki typu 500+ i wiele innych rzeczy

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Słowo klucz- leczenie. Idąc tym tropem można dodać, że finansujemy też ogromne gaże dla parlamentarzystów i takich przykładów można by wymieniać tysiące, więc co? Dokładamy kolejny absurdalny wydatek do budżetu w imię, właściwie to czego?

Mruwa
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
120 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę