Szukam oferty w rozsądnej cenie all inclusive najlepiej z last minut
Może być Chorwacja ewentualnie.
termin od 1.09
Może ktoś coś poleci?
Proponuję wizytę w biurze podróży tour -retour a na pewno pani coś ciekawego poleci.
Ja tam na biuro podróży bym się nie oglądał, tylko wybrał się na własną rękę. Taniej i przyjemniej, w dobie Internetu można się wszystkiego dowiedzieć. To rejon jeszcze nie aż tak oblegany turystycznie, jak inne, więc ceny na miejscu z pewnością nie są wygórowane. Bezpośrednich połączeń niby z Polski nie ma, ale można np. dostać się do Dubrownika (połączenia można znaleźć np. na autokar24.pl), a dalej już stamtąd nie będzie problemu dostać się do Czarnogóry.
Popatrzeć w necie na hotele lub hostele, w zależności od tego, jakimi pieniędzmi się dysponuje, poczytać, co warto i co się chce zobaczyć, i po co biuro podróży?
Gienek piszesz, taniej samemu. Inaczej ale nie taniej
09:17 nie samemu, a taniej - tak, wiem z doświadczenia. Widzę, ile kosztuje od osoby wyjazd organizowany przez biuro podróży do danego kraju, a ile mi wychodzi, jak sam sobie organizuję. Połączenia są praktycznie wszędzie, może nie zawsze bezpośrednie, ale można pokombinować bez problemu. Logiczne, że jak z pośrednikiem, to drożej - w końcu musi zarobić.
Przykład: Gruzja na 2 tygodnie z biura podróży 5,5 tys. zł w sezonie, ja ściągając sobie plany podróży z różnych biur podróży + do tego jeszcze inne atrakcje, zakup pamiątek itd (bez szczególnego oszczędzania) - ok. 2,5 tys. na osobę.
Dziękujemy, ale nie jesteśmy zmotoryzowani.Wolelibyśmy poecieć samolotem.
Przecież GienekkeneiG nie pisał o wyprawie samochodem, tylko autokarem, a może i samolotem.
Gienek nie do końca to jest prawda. Może i do Gruzji, tego nie wiem. Jednak np w Turcji all inclusive 2 tygodnie od osoby zapłaciliśmy 2300zł. Uwierz nic nie musieliśmy dokupować, bo full wypas, hotel super. Ile byśmy zaoszczędzili? 500 zł?
Podróżniczko bez biur zwiedziliśmy w ubiegłym roku Chorwację no biura nic ciekawego tam nie proponują. Niby tanio każdy pisze , a paliwo i autostrady w obie strony 2000 zł, trochę na miejscu zwiedzaliśmy . Za nocleg 85 zł od osoby bez wyżywienia. I czy to naprawdę tanio? Trochę pasztecików i konserw zabraliśmy, ale czy tak powinno być? Chorwacja bardzo zdrożała. Myślę, że niewiele zaoszczędzicie. Taką podróż trzeba wcześniej organizować.
Tak przejechaliśmy zachodnie wybrzeże we Włoszech, ale spaliśmy na polach namiotowych. W porównaniu z hotelami taniej, super tam warunki, ale i tak nasze kieszenie nieźle zubożały.
Właśnie wróciłam z Chorwacji, bardzo zdrożało w porównaniu do lat ubiegłych ale i tak wyniosło mnie taniej jak wczasy przez biuro podroży polskie, oczywiście własne wyżywienie na kilka dni , bo wiadomo że trzeba poprobować ichniejszej kuchni
W Chorwacji jest drożej niż w Montenegro.
My z piciem płaciliśmy 25 euro za obiad. Plaża Copacabana, leżaki po 6 euro za dwie sztuki z parasolem. Piach wulkaniczny ciemny, ale zdrowotny, woda czysta. Pozwalali nam brac 3 leżaki w cenie 6 eu. Warto zobaczyć Czarnogórę, obok Albanię, z drogami dobrymi, a nie tak jak czytałam przed wyjazdem na forach.
Mam nadzieję, że za 2 obiady tyle płaciliście? Nawet i za 2 w zasadzie to i tak drogo. Ja już kiedyś się wypowiadałam, że to jest mit, że za granicą wakacje taniej niż w Polsce wychodzą. Nie chodzi o inne sprawy, ale po co komuś wmawiać , że taniej, bo to nieprawda.