3 grupa to stan przednowotworowy. Trzeba leczyć operacyjnie, bo farmaceutyki już nie pomogą.
3 grupy jak ktoś napisał nie leczy się operacyjnie. To zależy od tego co jest powodem ze taka grupa wyszla. Raz miałam trzecia grupe ( w wyniku nie było komórek nowotworowych) pobralam leki potem kontrol i wszystko dobrze. O dalszym leczeniu decyduje lekarz
Najpierw sprawdź kto Ci robił tamtą cytologię. W szpitallu robi pani mgr Grażyna Kondracka.Jeśki ktoś inny, możesz ją rzeczywiście powtórzyć. Z wynikiem musisz się zgłosić do swojego lekarza. Przygotuj się, że dostaniesz skierowanie do szpitala na zabieg pobrania wycinków z szyjki macicy. Do szpitala zgłaszasz się o godz.7 ze skierowaniem, wynikiem i dowodem, ale dopiero zaraz po miesiączce. Przygotuj się na pozostanie do następnego dnia. Nie zwlekaj, zabieg nie boli. Wynik będzie dopiero za 2 tygodnie, do odbioru na Izbie Przyjęć Ginekologii tel 41/247 80 00 lub 41/266 44 40 wew.278. Proszę, nie zwlekaj. Może to być błachostka, ale może być też coś poważnego. Z tym nie ma żartów. Mam nadzieję, ż Cię niie wystraszyłam. Musisz to sprawdzić i będziesz spokojna. Powodzenia, trzymam kciuki, zeby bylo wszystko OK.