mam 3 grupe cytologii,a dwa lata temu mialam 1
musisz powtorzyc,idz do szpitala i zrob to tam prywatnie za18 zl,ja te tak mialam,robilam u lekarza a potem poszlam zrobic prywatnie do szpitala i bylo dobrze.
Też tak mialam i u mnie się skończyło drobną operacja.
3 grupa to stan przednowotworowy. Trzeba leczyć operacyjnie, bo farmaceutyki już nie pomogą.
a gdzie w szpitalu na izbie przyjęć ginekologicznej?
na samym dole na izbie przyjec ginekologicznej,obok jest taka pani doktor zapytasz czy da rade ci dzisiaj zrobic cytologie prywatnie,jak tak to idziesz do kasy na dole placisz i z paragonem wracasz i tyle.
Najpierw sprawdź kto Ci robił tamtą cytologię. W szpitallu robi pani mgr Grażyna Kondracka.Jeśki ktoś inny, możesz ją rzeczywiście powtórzyć. Z wynikiem musisz się zgłosić do swojego lekarza. Przygotuj się, że dostaniesz skierowanie do szpitala na zabieg pobrania wycinków z szyjki macicy. Do szpitala zgłaszasz się o godz.7 ze skierowaniem, wynikiem i dowodem, ale dopiero zaraz po miesiączce. Przygotuj się na pozostanie do następnego dnia. Nie zwlekaj, zabieg nie boli. Wynik będzie dopiero za 2 tygodnie, do odbioru na Izbie Przyjęć Ginekologii tel 41/247 80 00 lub 41/266 44 40 wew.278. Proszę, nie zwlekaj. Może to być błachostka, ale może być też coś poważnego. Z tym nie ma żartów. Mam nadzieję, ż Cię niie wystraszyłam. Musisz to sprawdzić i będziesz spokojna. Powodzenia, trzymam kciuki, zeby bylo wszystko OK.
3 grupy jak ktoś napisał nie leczy się operacyjnie. To zależy od tego co jest powodem ze taka grupa wyszla. Raz miałam trzecia grupe ( w wyniku nie było komórek nowotworowych) pobralam leki potem kontrol i wszystko dobrze. O dalszym leczeniu decyduje lekarz
Najlepiej powtórzyć badanie i iść do lekarza bo każdy przypadek jest inny.
Koleżanka miała 3 grupę przez poważny stan zapalny, wyleczyła i w ciągu 2 miesięcy zmieniła się na 1. Każdy przypadek inny, powodzenia!