szanowny kolego!
Szanuj siebie i swoją pracę!
Z tych 12 zł/1m2 zostanie ci po odliczeniu materiałów ściernych, kosztów dojazdu itp tylko 6-7 zł/1m2 ( przy założeniu że będziesz cyklinował min. 20m2 )
Jak widzisz to jest tyle ile bierze malarz za pomalowanie pokoju, tylko on swoje graty zmieści w reklamówce a Ty musisz swoje maszyny przewieźć i wnieść do klienta.
Mało tego malarz jak wejdzie do pokoju to nie tylko pomaluje sufit ale i ściany, więc tych metrów nie 20 a ok. 60. Malarz skasuje klienta na 360zł za pokój 20m2 i praktycznie zero kosztów, zero maszyn itp. A ty wejdziesz do pokoju 20m2 i skasujesz 240zł minus koszty materiałów i zostanie Ci max 140zł + pot na czole od dźwigania maszyn + pył w nosie + zadowolona mina malarza.
Szanuj się chłopie i nie zaniżaj cen.
A u mnie cyklinował Pan za 25zł i zrobił idealny błyszczący parkiet ,cykliniarkę miał super.Uważam że lepiej nie oszczędzać bo robi się to raz na kilka lat.
pracuje u kogos w firmie uslugowej koszt samego cyklinowania wynosi 12 m2 szczego ja dostaje 5 zl cyklinowanie z szpachlowaniem i lakierowaniem to koszt 28 zl m2 z czego ja mam 10zl za m2 i nie ma to zwiazku z tym czy sie ktos szanuje czy nie takie sa realia albo sie chce pracowac i to sie robi albo zasila grono bezrobotnych