Post nie jest głodówką .Czytamy najpierw założenia postu a potem komentujemy.
Cukrzyca, to nie katar - jak się jest cukrzykiem, to sie nim pozostanie do końca życia i leki będzie się brać tez do końca
Może tylko dawki będą zmieniane
A g...ówno prawda jestem cukrzykiem surowo przestrzegam diety i leki mi nie potrzebne tylko w spożywanych pokarmach dużo warzyw i owoców
gość 20.16 jakie owoce i warzywa jesz przy cukrzycy bez leków? nie rozumiem
Gość 05:49 masz link przeczytaj może zrozumiesz http://cukrzycapolska.pl/dieta-cukrzycowa/talerz-diabetyka/
Ja tam jem tylko banany przy cukrzycy i jest w normie 92 cukru
Można jeść banany ale lepiej te mniej dojrzałe no i nie same banany.
Namawianie chorych ludzi do zaprzestania brania leków to chyba przestępstwo.
Myślisz, że ktoś bierze to na serio? Już antyNwo, którego tak krytykujecie pisze bardzo mądrze w porównaniu z bredniami na temat głodówek u cukrzyków. O dziwo znam kilku cukrzyków i bardzo ważne są w ich przypadku regularne posiłki. Moja sąsiadka musi zjeść co 3h i dieta ustalana przez dietetyka z Wrocławia, podobno swietny specjalista. Ja nie wiem czy ona nie wpędziła się w cukrzycę przez to, że głodziła się aby zgubić kilka kg. Schudnąć schudłą bardzo ale okazało się,że ma cukier do 300 nawet, a jak ma 150 to mówi, że jest ok. Tak więc nie bierzcie na serio rad Kasandry bo moze byćza późno na leczenie i dbanie o siebie.
Niski cukier to też cukrzyca! Powinien mieścić się w normie.
przy cukrzycy do 200 może dochodzić norma może być.Bo przecież cukrzyk nie będzie miał 90 normę tylko różnie bywa
cukrzyk biorący leki i przestrzegający diety może mieć wręcz książkowe poziomy cukru