Od nowego roku kazdy bezrobotny dostanie 560 euro bez podatku a wy zazdroscicie 500 na dzieci
A kto niby komu zazdrosi i to czego ?tego ze nie potrafi zarobić i utrzymać własnych dzieci i misi sięgać po kase od państwa już są widoczne tego skutki powodzenia.
Bez 500+ tez utrzumałem ale pomaga a w twoiej wypowiedzi widać zazdrość
Coś nie doczytałeś:
"Od stycznia dwa tysiące Finów (od 25 do 58 lat) będzie dostawało 560 euro miesięcznie dochodu podstawowego. Eksperyment potrwa dwa lata i ma odpowiedzieć na pytanie, czy wypłacanie takiego dochodu może zachęcać do pracy."
Po pierwsze nie każdy bezrobotny, tylko grupa 2000 osób, w ramach testowego programu aktywizacji bezrobotnych. Program ma sprawdzić, czy taki zasiłek sprawi, że osoby bezrobotne będą bardziej chętne do podjęcia słabiej płatnej pracy.
Acha widać pod górkę do szkoły miałeś skoro nie czytasz ze zrozumieniem. Właściwie czy ty przeczytales artykuł o tym 560euro czy tylko nagłówek? Co do 500+ nie jest to dobre świadczenie bo nie potrzebne świetnie sytuowanym. Dla wielodzietnych rodzin ok pod warunkiem że mamusia nie rzuca pracy jak to wiele zrobiło.
Jak mamusiom zaczną normalnie płacić to pracy nie będą rzucać gościu 07:42.
Taki mamy klimat 10:03. Mądre nie rzucają. Jednak co może wymagać niewykwalifikowany pracownik. Ukończone liceum to w tych czasach za mało. Nie pracując jak chcesz emeryturę mieć? Potem płacz i lament i do MOPSu. Nie jest różowo ja wiem ale zwalniać się w tych czasach?