ja też bym chciała wiedzieć co to za ludzi dobrał sobie pan Górczyński do rządzenia naszym miastem! kto coś wie???
Nie tylko chodzi już nawet o to, że mało kto zna swojego radnego (ze swojego okręgu). Chodzi przede wszystkim o to, że nie ma z nimi kontaktu. Jeśli radny ma mnie reprezentować to w jaki sposób skoro nie mam możliwości z nim się skontaktowania? Jak ma rozwiązywać moje bolączki i problemy (co każdy obiecywał podczas wyborów) skoro nie jestem wstanie mu tego przekazać? Są jasnowidzami czy ściemniaczami? Są naszymi reprezentantami czy tylko maszynkami do podnoszenia łapek podczas głosowań?
I kogo reprezentują? Siebie czy mnie jako wyborcę? Jeśli mnie to czas, aby radni ujawnili przynajmniej kontakt do siebie.
Moja droga będzie 5-tka za niecałe 4 lata tuż przed wyborami oczywiście w obietnicach.
a może coś nasze gazety by się dowiedziały- wyśledziły coś o naszych wspaniałych radnych, a może jest jakiś zakaz publikacji o radnych, bo nigdzie nic o nich nie ma, żadnych notek biograficznych, ani drogi kariery.... ???
jacy są to już widać po pierwszych decyzjach. Podwyżki podatków, delegowanie prezydenta do rady podległej mu spółki itp.itd.
Chcieliście podwyżek to je macie.Najlepszy radny to Uba,będzie się mocno włączać do dyskusji o finansach i budżecie.Czy to prawda że ma tylko zawodowe wykształcenie.Pani Uba niech pani odpowie.
Dlaczego nie protestowałaś kiedy Prezydentem RP został elektryk po zawodówce ? Dałaś mu szansę rządzić sobą i całym społeczeństwem.
Nie zawsze mądrość idzie wraz z tytułem. Na tzw. zachodzie normą jest, że np. profesor biologii nie wie gdzie leży np. Polska. 50% Amerykanów nie zna nazwy stolicy USA. A u nas? Proszę obejrzeć "Czy matura to bzdura". W jednym z odcinków na proste pytania nie potrafią odpowiedzieć studenci, a robi to bez mrugnięcia okiem uliczny kloszard. Tak więc tak jak nie szata zdobi człowieka, tak i nie papierek czyni człowieka mądrym.
Pan zawadzki bedzie bardzo dobrym radnym super facet
To chodzi o ich prace na nasza rzecz. A póki co to nam podnieśli podatki i dziwnie mianowali prezydenta do rady nadzorczej spółki miejskiej. Jak widać ich hasło wyborcze ze chodzi o ludzi było zwykłym chwytem wyborczym. Żal .
Bo chodzi o ludzi!Tylko pytanie brzmi,czy chodzi o Swoich ludzi?
bez wartości, startował z PO a po wyborach przeszedł do Górczyńskiego.
Ale sie uśmiałem!!!
Ciemniaku12 i reszta tak myślących - nie idźcie tą drogą
Drugą za to którą kroczą tacy jak ty można obejrzeć tu:
mieszkańcy domagają się wiadomosci o radnych których sobie wybrali...?? hahaha to czym się sugerowali oddając właśnie na nich głosy??? a może ci co na nich nie głosowali chcą ich teraz poznać...??? czy będzie to im dane??? chyba ich dane są skrzętnie ukrywane... ale do czasu bo osoby publiczne ....
Słychać to doskonale w pewnej rozgłośni gdzie wypowiadający się z litanią wymienianych tytułów naukowych nie mają nic do powiedzenia