Co będzie po szkole 12 kto tym się zajmie a może już zajmuje?
Powstała fundacja z inicjatywy radnych, prowadzona przez ich współmałżonków i będzie prowadzić póki co szkołę, zobaczymy czy się sprawdzi na tym terenie? Czy dzieci zostaną w tej szkole?
Chore. Likwidacja szkoły aby działała szkoła. Nie rozumiem tego. To coś śmierdzącego? Fundacja z inicjatywy radnych? Znów ktoś liczy na możliwość zarobku? A czy radni maja kwalifikacje do prowadzenia takiej formy działania?
a z czyjej inicjatywy została zlikwidowana??
Może chcą obniżyć koszty funkcjonowania szkoły a nie likwidować szkołę. A przy okazji... Dla dzieci to bez zmian może nawet lepiej bo nauczyciele będą musieli pracować 40 g tygodniowo a to się równa zajęcia dodatkowe ,wyrównawcze.
tak, dobrze powiedziane będą musieli 40 godz. za 1200 zł, współczuję.
Dzisiaj było spotkanie rodziców z przedstawicielami nowej szkoły. Kto będzie jej dyrektorem? Kto będzie uczył? Sądząc po liczbie samochodów zainteresowanie było.
MPK pod rządami dyrektora-radnego Stanisława Ch. jest super prosperującym przedsiębiorstwem to pewnie i powstałe stowarzyszenie/fundacja też będzie dochodowym przedsięwzieciem.
Była nowa dyrektorka, wszyscy nauczyciele. Nikt nie zostaje ze starych nauczycieli. Zupelnie nowa kadra. Dyrektorka miła, wydaje sie kompetentna i konkretna, nie zapamietalam nazwiska.oby to nie były tylko wrażenia. Nauczyciele nie wszyscy,ale wiekszosc zrobiła przynajmiej na mnie dobre odczucia, szczegolnie polonistka, anglistka i od przyrody.
Cz6 pani dyr to pani MAJ? A jakie nazwiska nauczycieli, proszę o info, bo nie mogliś
Na pewno nie Maj, niska, Domagalska chyba,ale nie mam pewności. Klasy bardzo małe to moim zdaniem ogromny plus, wybierzemy jednak 12. Moze podejda indywidualnie do dziecka a nie jak do jednego z wielu w klasie liczacej 27 osob..
no napewno z 1 200 złociszy nauczycielki bd wyprówać sobie żyły żeby twoje dziecko na geniusza wurosło
No na pewno beda sobie bardziej wyprowaly zyly na pewnym stanowisku w szkole publicznej przy takiej ilosci dzieci. Nie wiem co lepsze..