Uważasz więc, że wcześniej zadłużenia nie było ? Gdyby rządził kto inny to ono by nie rosło ? Aż tak naiwna jesteś ? Znasz kraj, który nie jest zadłużony ? Uważasz, że przedsiębiorcy inwestując też kredytów nie biorą ? Do tej pory było tak, że zabierało się głównie biednym, pora by zabrać bogatym.
Unia ma swoje pieniądze ? Bo podobno też daje. Powtarzasz zdarte slogany wiedźmo. Mało to nam państwo zabrało i zabiera ? Dobrze, że choć część z tego teraz oddaje. Nie pisz mi nic o inflacji bo widać, że nie masz pojęcia o tym.
Wiedźma
Nie zapomnij o demokracji.Przypominam wszystkim że demokracja opiera się na trzech niezależnych filarach.Nam już (sądownictwo powoli przejmują)został tylko jeden filar.Nowogrodzka.A to już jest autokracja.
Misiek@, daj no krótki wykład o demokracji.
Gowno zrobił. Zadluzyl tylko kraj do niebotycznych kwot.
11.19.
Komu?Tobie?Jak widać i tak nie zrozumiesz.Kaska jest najważniejsza.
Morawiecki na kolanach przed Babiczem
Przecież mamy demokrację 12:27. Polega ona właśnie na tym, że wygrywa ten, kogo wybiera większość. Według takich jak Ty, demokracja pewnie jest tylko wtedy, gdy wygrywają Twoi ulubieńcy, prawda ? Muszę Cię zmartwić, tak to nie działa. Polska jest w pełni demokratyczna i każdy, kto mówi że jest inaczej naraża się na śmieszność.
Ok czyli demokracja jest np. w Rosji i na Białorusi bo tam też wybiera większość.A wy jak zwykle, kto krytykuje PiS ten jest za PO.Demokracja jest wtedy kiedy zwycięska większość szanuje mniejszość i działa dla dobra całego kraju a nie tylko swoich.Śmieszność?Właśnie się na nią narażasz.
Co Ty Misiek porównujesz Białoruś czy Rosję do Polski ? Głupiego udajesz ? Tam nie wybiera większość i dobrze o tym wiesz.
Misuiek debillllllllll
Misiek, a gdzie trzeci filar?
Sądownictwo musi zostać zreformowane. Ostatnie skandaliczne wyroki dobitnie o tym świadczą Panie Misiek. Autokrację czy reżim to masz na Białorusi. W Polsce jest demokracja choć jak widać, nie wszystkim się ona podoba bo nie wszyscy chcą głosować tak, jakbyś tego oczekiwał.
11.25.
Zgadzam się,sądownictwo musi być zreformowane.Ale to co robi Ziobro to przejęcie nie reforma.Mnie przypomina czasy komuny.Decyduje sekretarz i mówi kogo zamknąć a naszych nie ruszać.
A skąd ty wiesz jak ja bym oczekiwał.Następny lepiej wiedzący.Wy tak macie, czy wam tak mówią.
Jakie znowu przejęcie ? Pamiętasz słowa Naumana ?