ciśnieniomierz pokazał mi ciśnienie 100/100, czy możliwe żeby mieć takie ciśnienie czy aparat się popsuł?martwić się o swoje zdrowie?
zapaśc to mozebyc w gospodarce.proponuje wyrzucić cisnieniomierz elektroniczny,kupic na targu zwykly i mierzyć
Możliwe. Rok temu zgłosiłem się do lekarza POZ i miałem 200/110 i ledwo co z tego wyszedłem.
hawu nie przesadzaj, w ciąży miałam 240/120 i jeszcze żyję
Zsumowało się ciśnie Twoje i dziecka :D
Można zmierzyć jeszcze raz i porównać pomiar.
Zdecydowanie popsuty aparat :)
Pytanie do użytkownika hawu jak wyszedłeś z tak dużego ciśnienia
bo sam mam teraz problem.
A nie lepiej zapytać lekarza? I tak sam nic z tym nie zrobisz bez pomocy lekarza
@anonim pierwsze co to musieliśmy dobrać leki, co w moim przypadku zajęło ok 4 miesiące, odstawiłem kawę i procenty, zostały mi jeszcze fajki do rzucenia.
Co do tego cisnieniomierza wcale nie oznacza, że jest zepsuty. Czasem przy małych różnicach skurczowe/rozkurczowe wychodzą takie głupoty. Ponowny pomiar za jakiś czas powinien dać inny wynik, bo jak wiadomo ciśnienie tętnicze ulega zmianie w ciągu dnia i jest to naturalne. Chyba ze cały czas pokazuje 100/100 to wiadomo.
Brak różnicy między skurczowym, a rozkurczowym ciśnieniem tętniczym, jeśli jeszcze żyjesz oczywiście, świadczy o popsutym aparacie lub o tym, że zamiast serca masz pompę o stałym ciśnieniu przepływu cieczy P = const co raczej wykluczam.
Nie jest to możliwe.