No blagam - co druga, trzecia rodzina jest rozbita.
To super, zafundujmy kolejnym dzieciom kolejne;)
ja.ma.27.roku.
jan 27
jan27 roku
Masz rację!!!
Pogratulować myślenia "dzieci można mieć bez męża" - czyli w razie czego poszukasz sobie dawcy nasienia ^_^
Przeciez od wiekow tak to wlasnie dziala :D kobiety szukaja od zawsze dawcow nasienia, tylko kiedys musialy wychodzic za nich za maz, dzis juz nie :)
Pogratulowac mi mozesz czego tylko chcesz. Nie zmienia to faktu, ze absolutnie nic nie moze mi tego zabronic, ani prawo, ani inni ludzie. Jestem wolnym czlowiekiem i nic nie musze. Wiec mozecie mi naskoczyc :-)
"możecie mi naskoczyć" ciekawe na co :P No poziom dyskusji masz wysoki, nie ma co. W sumie to tłumaczy czemu jesteś sama...
No i co z tego, ze sama? To znaczy, ze gorsza od Was? To Wy, jak widac, jestescie niewolnikami stereotypowego myslenia, ze nalezy byc z kims, bo jesli sie zostalo samemu to znaczy, ze nikt tej osoby nie chcial. To Wy czujecie sie lepsi, wywyzszacie sie i wymadrzacie, bo z kims jestescie. Zjechaliscie dziewczyne, bo zapytala sie kulturalnie na forum gdzie znalezc faceta. Wyzwaliscie ja od brzydkich i ponizyliscie. Ja jestem wolna od tej presji spoleczenstwa i tego, co ludzie, tacy jak Wy, mowia. Ja wierze w siebie, swoja wartosc i nic nie musze. Ja nie oceniam nikogo, tak jak Wy, oprocz swojego wlasnego postepowania wobec innych ludzi. I mozesz mi naskoczyc na moj poziom dyskusji :)
PS. Teraz juz wiem, dlaczego PiS wygral wybory - wszyscy macie takie charaktery jak ci z tej partii.
Tuszowanie własnych ogromnych kompleksów i braków w charakterze tą mega niezależnością i wielką zaradnością życiową. Tak tak, znam takie typy kobiet co to chłopa nie potrzebują, są niezależne i olaboga co to nie one, a jakby co to dziecko sobie zrobią i bez męża. A tak na prawdę dowartościowują swoje braki taką postawą życiową żeby poczuć się lepiej. Albo jeszcze lepiej: są zwyczajnie latawicami co zmieniają co miesiąc faceta między nogami.
Dowartosciowywuja sie wlasnie ci ludzie, ktorzy sa w zwiazkach. Dokladnie tak wychodzi z ich odpowiedzi na forum i z Twojej odpowiedzi rowniez tak wynika - czuja sie lepsi od tych, ktorzy sa sami. Ciesza sie, ze kogos znalezli, czuja sie spolecznie usatysfakcjonowani i wydaje im sie, ze moga bezkarnie obrazac innych samotnych ludzi. Jesli ktos jest latawica to ja nie mam z tym problemu, bo jesli komus tak dobrze to mnie nic do tego jak ktos zyje. Jak widac po raz kolejny potraficie tylko oceniac ludzi, zamiast tolerowac poglady i sposob zycia innych ludzi.
Tak tak, tolerancja, poprawność polityczna i inne farmazony.
Gość_wendy takie silne kobiety są podziwiane i te które nie mogą funkcjonować bez faceta nigdy tego nie zrozumieją bo dla takich niedołęg życiowych celem życia jest zdobycie chłopa-męża.
Dlatego zioną nienawiścią do tych samodzielnych które pracują,zarabiają na siebie i na dziecko,maja dobra pracę,domy swoje,dobre samochody i w głowie im się to nie mieści że bez faceta kobieta może to wszystko osiągnąć.
Ja też żyję sama , mam dzieci. Dorobiłam się wszystkiego własną pracą i dzieci wychowałam sama na porządnych ludzi
Mam wszystko i jestem szczęśliwa bez faceta.
To już XXI wiek i coraz więcej kobiet wybiera niezależność a nie służenie facetowi.
Bardzo sie ciesze, ze zabralas glos w dyskusji oraz ze Ci sie powodzi w zyciu. Chcialam jednak dodac, ze taka niezaleznosc to dziala w dwie strony i ze nie chodzi mi tutaj o kwestie finansowe, ale o swoja wlasna niezaleznosc jako czlowieka. To ludzie w zwiazkach czesto sie budza z reka w nocniku po 20 latach i zastanawiaja sie, czemu zatracili swoje wlasne ja, swoja wolnosc (pod pojeciem wolnosc nie mam na mysli rozwiazlosci seksualnej), swoje pragnienia, swoje zasady, swoje hobby, a poniekad nawet swoj charakter w imie drugiej osoby, ktora ich (czesto zlosliwie i z premedytacja) ogranicza, moze nawet wykorzystuje. Odpowiedzialnosc za rodzine nie powinna zabierac tej niezaleznosci, ale z nia wspolgrac.
A wracajac do watku glownego, czyli ze ciezko poznac chlopaka po 27 roku zycia - zalozycielko watku, bo w ogole ciezko poznac w zyciu ludzi w podobnym spojrzeniem na swiat jak my sami, z takimi samymi wartosciami moralnymi itd. Kogos, kto nie wbije Ci w koncu noza w plecy. Najlepsza inwestycja (wlasnego czasu) to inwestycja w siebie i we wlasne dzieci, jesli sie je posiada.
Co ma do tego wiek ? Jak świat światem ludzie łączyli się w pary, tak było jest i będzie. Nie każdy się jednak do tego nadaje. Tylko dlaczego swoje frustracje wyładowuje tutaj? Jesteś sama to sobie bądź. Nie jest to jednak niczym normalnym, uwierz mi.
Ciekawe czy będziesz taka szczęśliwa bez faceta jak bedziesz juz stara