Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ciekawe miejsca do zwiedzania w promieniu maks. 100 km od Ostrowca - zamki, pałace itd.

Ilość postów: 22 | Odsłon: 7016 | Najnowszy post
  • Ciekawe miejsca do zwiedzania w promieniu maks. 100 km od Ostrowca - zamki, pałace itd.

Witam.

Planuje jutro zrobić rekreacyjny wypadzik do jakiegoś zamku, pałacyku itp. Dla ścisłości powiem, że odpada, Św.Krzyż, Ujazd, Iłża i Sandomierz bo tam już byłem wiele razy.

Myślę o Kurozwękach i Szydłowie ale nie wiem czy warto, ewentualnie o Janowcu niedaleko Kazimierza Dolnego.

Jak macie jakieś propozycje proszę o info.

Outsider
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Ciekawe miejsca do zwiedzania w promieniu maks. 100 km od Ostrowca - zamki, pałace itd.

Zamek Królewski Olsztyn k/Częstochowy, to juz Ci się w 100km nie łapie ale polecam.

Gość_yzf
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Ciekawe miejsca do zwiedzania w promieniu maks. 100 km od Ostrowca - zamki, pałace itd.

Może Tudorów w pobliżu Opatowa albo Włostów

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Ciekawe miejsca do zwiedzania w promieniu maks. 100 km od Ostrowca - zamki, pałace itd.

Pałac Zamoyskich w Kozłówce - baaardzo polecam. Przy okazji jest tam też muzeum socrealizmu.

http://www.muzeumzamoyskich.pl/aktualnosci

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Ciekawe miejsca do zwiedzania w promieniu maks. 100 km od Ostrowca - zamki, pałace itd.

w Tudorowie to nie wejdzie tam do środka, jeszcze w Podgrodziu są ruiny

Gość_yzf
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dzięki za info ! W Tudorowie niewiele po zamku zostało, Włostów zapowiada się ciekawiej, dawno temu tam byłem. Może jeszcze coś w tych okolicach ? Jakieś stare kościoły ?

Outsider
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ciekawy jest zespół kościelny w Szewnie; warto zejść do kaplicy Grobu Pańskiego i zobaczyć korytarze podziemne łączące plebanię z wikarówką.

Na uwagę zasługuje kościół w Tarłowie; tam też są krypty grobowe.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

ciekawy jest zespół kościelny w Szewnie; warto zejść do kaplicy Grobu Pańskiego i zobaczyć korytarze podziemne łączące plebanię z wikarówką.

Na uwagę zasługuje kościół w Tarłowie; tam też są krypty grobowe.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Może Chęciny, albo Sobków?Fajna sprawa

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120124/POWIAT0114/254312167

polecam

Gość_xxx
        Zgłoś
        Odpowiedz

proponuje rowerem przejchac starym traktem do Brodów,przez las,mijasz stare kapliczki,grób poległych,ciekawa trasa

kalla29
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

i ja mam taki dylemat...ale cóż zawsze pozostaje Bałtów

Gość_turysta
          Zgłoś
          Odpowiedz

Proponuję Baranów Sandomierski

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A po drodze neobarokowy Zamek Dzikowski wraz zespołem pałacowo-parkowo-ogrodowym w Dzikowie. (Tarnobrzeg)

pismen
              Zgłoś
              Odpowiedz

W Windsorze jest niezły zameczek.

Gość_m
                Zgłoś
                Odpowiedz

ja polecam Kurozweki i Rytwiany po drodze staszów i opatów

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Rytwiany i Kurozwęki popieram.W Rytwianach kręcono jeden z odcinków serialu Czarne Chmury.Zaś Baranów Sandomierski polecam zwłaszcza w maju,kiedy w parku kwitną magnolie.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -