Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ciąża (spóźnia mi się miesiączka 17 dni)

Ilość postów: 10 | Odsłon: 5458 | Najnowszy post
  • Ciąża (spóźnia mi się miesiączka 17 dni)

Mam pytanie dotyczące ciąży a mianowicie spóźnia mi się miesiączka już 17 dni, i od tygodnia mam straszne napięcie przedmiesiączkowe bóle brzucha i poty na zmiane z dreszczami typowe napięcie i jeżeli byłabym w ciąży to raczej tego napięcia bym nie miała....? Czy któraś z was jak była w ciąży to na samym początku tak miała? Bo ja mam wrażenie, że okres jest na dniach...????????? Bardzo prosze kobitki o wypowiedzi w tym temacie i z góry uprzejmie dziękuje

Gość_mimi
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Ciąża (spóźnia mi się miesiączka 17 dni)

Mimi, gdyby to była ciąża, to najpiękniejszy dar od życia, jaki dostałabyś. Twoje objawy mogą świadczyć o ciąży, ale nie muszą, mogą być - jak sama podejrzewasz -bólami przedmiesiączkowymi. Okres może spóźniać się z wielu powodów np. odchudzania, zmiany klimatu, stresu, zmian hormonalnych i może spóźniać się nie tylko 17 dni, ale i czasami może zaniknąć na kilka miesięcy. Dla pewności możesz kupić w aptece lub Roosmanie test ciążowy, cena od 7zł wzwyż. Serdecznie pozdrawiam:)

Gość_mała
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Ciąża (spóźnia mi się miesiączka 17 dni)

Istanieje coś takiego jak test ciązowy ... te obecnie dostępne są bardzo wiarygodne i dają niemal 99% pewności. Mimi jeżeli to jest 15 czy 16 lata to ciąża byłaby dla niej raczej końcem świata i pewnie dla jej rodziców też. Dziewczyno zrób test i wszystko się wyjaśni.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ciąża u nastolatki nie jest końcem świata. Znam dziewczyny, które urodziły jako niepełnoletnie i są szczęśliwe, uczą się, z pomocą bliskich znajdują czas dla siebie.

Gość_mała
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

potów nie miałam, ale wahania nastroju i bóle brzucha tak. Do tego bóle piersi oraz uczucie zimna.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

istnieją internetowe testy ciążowe za opłatą ale najlepiej iść do lekarza albo potwierdzi ciąże albo wywoła okres

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

"Wywoła okres" - piękne określenie na wczesną aborcję

Gość_Mama
          Zgłoś
          Odpowiedz

haha może późno tu trafiłam ale nie mogę się powstrzymać przed komentarzem :D "wywoła okres" to nie wczesna aborcja:) mój lekarz jak spóźniał mi się okres kilka tygodni najpierw upewnił się, że to nie ciąża, a później przepisał mi tabletki na to, aby okres się pojawił (nie, nie poronne :) )

No i jest taki cudowny lek - luteina.Działa tak, że jak nie jesteś w ciąży to Ci wywoła okres, a jak jesteś to ciążę podtrzyma:)

Gość_spoznialska
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Nie mam 16 lat tylko 25 i juz miałam takie nieregularne cykle

Gość_mimi
          Zgłoś
          Odpowiedz

może masz jakieś problemy z jajnikami lub hormonami,najlepiej się przebadać

Gość_ev
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę