Ja wykładam na brytfankę gotowy mak , zalewam go biszkoptem i piekę ok 25 - 30 min. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu odwracam biszkoptem do dna, mak smaruję masą budyniową i polewa. Zamiast masy można inny lekki ulubiony krem. Naprawdę pycha.
3 szklanki mąki, 2 łyżki proszku do pieczenia, 4-5 żółtek ( w zależności od ich wielkości) ;-) , 200 g margaryny, 0,5 szklanki cukru :)
Ciasto kruche, cieniutki + mnóstwo maku ;) Najlepsze z możliwych:)
jak mak z jablkami.wylozyc mak a pozniej jablka smazone.do Igi
ścieram 3-4 jabłka na tarce jarzynowej,odciskam sok i dodaję do maku,wymieszam i na ciasto.Jest super wilgotne i smakuje wszystkim.
Pytanie do @anaiana jak długo pieczesz to ciasto i w ilu stopniach?