16.03 Nie bądź naiwna. Nie żyjesz w buszu, prawda została Ci objawiona, a Bóg dał Ci rozum i z myślenia Cię nie zwolnił. To że przez głupotę go marnotrawisz nie zostanie ci poczytane za czynnik łagodzący sprawiedliwy osąd. Jak wykorzystałeś/aś talenty ? Oto jest pytanie.
Gościu z 17 jak łatwo takimi ludźmi jak Ty manipulować. Nie starasz się szukać prawdy. Wypowiedź gościa z 16:03 jest bardzo sensowna. Wiara ma różne oblicza. Najprościej jednak wierzyć szablonowo.
To tylko Twoje wyobrażenia gościu 16:03 ? Gdzie mam się modlić ? Na łące ? W kościele łatwiej się skupić na modlitwie i Ty tego nie zmienisz. Wiara chrześcijańska jest taka a nie inna i chrzest jest niejako wstępem do niej. Jeśli Tobie to nie pasuje to zawsze możesz szukać innych możliwości, nikt Ci tego nie broni. Nie zniechęcaj jednak innych do tego w co wierzą i nie przekonuj na siłę do swoich racji bo to nie ma sensu. Mnie jest dobrze z wiarą katolicką i nie mam zamiaru jej zmieniać. Dzieci też wychowuję w tym duchu i daję i dobry przykład. Do kościoła chodzą chętnie.
18:26 Zapytaj sie Twoich dzieci czy naprawde do kosciola chodza chetnie. Nasz syn dopiero niedawno nam oswiedczyl ze cale zycie czul sie zmuszany i ze kosciol mial na jego psychike niekorzystny wplyw. Od roku nie chodzi a my nie mozemy go zmusic i sie martwimy.
J21;08 a też mam podobnie - córka jak skończyła szkołę średnią to również mi oznajmiła; co dziwne - przyznałam jej rację
Widocznie nie daliście synowi dobrego wzorca gościu 21:08. Ja dzieci do niczego nie zmuszam, same chodzą do kościoła z chęcią i w domu też się modlą. Są konsekwentne w tym co robią i w co wierzą tak jak ich nauczyliśmy. Jeśli sam nie chodzisz do kościoła regularnie to nie oczekuj że Twoje dziecko będzie to robić.
Nie ważne gdzie się modlisz, ważne aby Bóg Cię usłyszał. Dla jednych łąka a dla drugich kościół jest miejscem gdzie lepiej mogą się skupić na modlitwie. Czy modlitwa w domu, na łące jest gorsza od tej w kościele. Czy nigdy nie zdazylo się Pani/u modlić w samochodzie, idac drogą czy będąc w domu? Po co więc modlitwy rano i wieczorem?
Oczywiście że się zdarzyło. Jednak kościół jest takim miejscem gdzie naprawdę mogę się wyciszyć i skupić na modlitwie. Dlatego lubię do niego chodzić.
Po co dzielenie ludzi na rozwodników w kościele co mogą lub nie być katolikami i przyjmować komunie
A co jeśli poprzez chrzest ksiądz zamyka czakre dziecku?
http://forum.gazeta.pl/forum/w,25670,30315103,30315103,Blokada_czakry_na_chrzcie.html
https://www.google.com/search?&q=god+christ+conspiracy
Co żydzi w izraelu myślą o jezusie What do Jews in Israel think about Jesus Christ the Messiah and God in the Flesh - YAHWEH
Żadna nowość, przecież tak samo było za jego życia.Dla mnie oni nie są żadną wyrocznią.