Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Chrzest

Ilość postów: 49 | Odsłon: 1886 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                      • Odp.: Chrzest

16.03 Nie bądź naiwna. Nie żyjesz w buszu, prawda została Ci objawiona, a Bóg dał Ci rozum i z myślenia Cię nie zwolnił. To że przez głupotę go marnotrawisz nie zostanie ci poczytane za czynnik łagodzący sprawiedliwy osąd. Jak wykorzystałeś/aś talenty ? Oto jest pytanie.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Gościu z 17 jak łatwo takimi ludźmi jak Ty manipulować. Nie starasz się szukać prawdy. Wypowiedź gościa z 16:03 jest bardzo sensowna. Wiara ma różne oblicza. Najprościej jednak wierzyć szablonowo.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

Odp.: Chrzest

To tylko Twoje wyobrażenia gościu 16:03 ? Gdzie mam się modlić ? Na łące ? W kościele łatwiej się skupić na modlitwie i Ty tego nie zmienisz. Wiara chrześcijańska jest taka a nie inna i chrzest jest niejako wstępem do niej. Jeśli Tobie to nie pasuje to zawsze możesz szukać innych możliwości, nikt Ci tego nie broni. Nie zniechęcaj jednak innych do tego w co wierzą i nie przekonuj na siłę do swoich racji bo to nie ma sensu. Mnie jest dobrze z wiarą katolicką i nie mam zamiaru jej zmieniać. Dzieci też wychowuję w tym duchu i daję i dobry przykład. Do kościoła chodzą chętnie.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

18:26 Zapytaj sie Twoich dzieci czy naprawde do kosciola chodza chetnie. Nasz syn dopiero niedawno nam oswiedczyl ze cale zycie czul sie zmuszany i ze kosciol mial na jego psychike niekorzystny wplyw. Od roku nie chodzi a my nie mozemy go zmusic i sie martwimy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

J21;08 a też mam podobnie - córka jak skończyła szkołę średnią to również mi oznajmiła; co dziwne - przyznałam jej rację

Gość_matka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 44

Widocznie nie daliście synowi dobrego wzorca gościu 21:08. Ja dzieci do niczego nie zmuszam, same chodzą do kościoła z chęcią i w domu też się modlą. Są konsekwentne w tym co robią i w co wierzą tak jak ich nauczyliśmy. Jeśli sam nie chodzisz do kościoła regularnie to nie oczekuj że Twoje dziecko będzie to robić.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 43

Nie ważne gdzie się modlisz, ważne aby Bóg Cię usłyszał. Dla jednych łąka a dla drugich kościół jest miejscem gdzie lepiej mogą się skupić na modlitwie. Czy modlitwa w domu, na łące jest gorsza od tej w kościele. Czy nigdy nie zdazylo się Pani/u modlić w samochodzie, idac drogą czy będąc w domu? Po co więc modlitwy rano i wieczorem?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Oczywiście że się zdarzyło. Jednak kościół jest takim miejscem gdzie naprawdę mogę się wyciszyć i skupić na modlitwie. Dlatego lubię do niego chodzić.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Po co dzielenie ludzi na rozwodników w kościele co mogą lub nie być katolikami i przyjmować komunie

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

A co jeśli poprzez chrzest ksiądz zamyka czakre dziecku?

http://forum.gazeta.pl/forum/w,25670,30315103,30315103,Blokada_czakry_na_chrzcie.html

https://www.google.com/search?&q=god+christ+conspiracy

Gość_teletubis
            Zgłoś
            Odpowiedz

Bzdury jakieś gościu teletubis.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Co żydzi w izraelu myślą o jezusie What do Jews in Israel think about Jesus Christ the Messiah and God in the Flesh - YAHWEH

Gość_teletubis
                Zgłoś
                Odpowiedz

Żadna nowość, przecież tak samo było za jego życia.Dla mnie oni nie są żadną wyrocznią.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe