nie polecam, ponieważ silniki nie trzymają seryjnej mocy, dopiero po chiptuningu wraca moc jak z fabryki, ponadto silniki podatne na małe usterki
silnik dobrze znosi gaz
ogólnie szkoda kasy na leona cupre z silnikiem 1.8T, lepiej leona w dieslu ARL 150 km, moc ta sama co 1.8 T, silniki trzymające seryjną moc ( jeżeli są sprawne ), podatne na modyfikacje i chiptuning, moment obrotowy większy niż w 1.8T, do tego dużo mniejsze spalanie, nawet przy dynamicznej jeździe
podczas zakupy trzeba oczywiście uważać, żeby nie wpuścić się w bagno, ponieważ, doprowadzenie tegoż silnika ARL bądź 1.8 T, kosztuje worek pieniędzy.
Ktoś kto mówi, że auto z silnikiem 1.8 T, to szybkie auto, to nigdy nie jechał naprawdę szybkim autem.
Mam Leonka 1.8 T 180 km i ścigałem się z kolegą co ma TDI 150 km i łyknąłem go od razu więc nie powiedział bym że mają taką samą moc:)
dobry dla wieśniaków. kupuj
Oczywiscie ze nie maja disel moze i by wziol benzynke ale tylko na dluzszy odcinek benzyna ponadto znosi lepiej wysokie obrociki niz nasz oszczedny na pozor oczywiscie disel :-)