Jak w temacie. Proszę o opinie i spostrzeżenia dotyczące Seata Leona pierwszej generacji.
fajna fura polecam
może cos konkretniej?:)
miałem tylko przyjemność tym jechać i spoko. poczytaj sobie fora dot seat, ty chyba nie wiele się dowiesz
Ten sprzęt ma silnik benzynowy GDI z bezpośrednim wtryskiem turbodoładowany 20V. Kłopot jest jakbyś chciał go zagazować. Ale kolega ma takowy w pasku i kopyto to on ma niesamowite.
nie polecam, ponieważ silniki nie trzymają seryjnej mocy, dopiero po chiptuningu wraca moc jak z fabryki, ponadto silniki podatne na małe usterki
silnik dobrze znosi gaz
ogólnie szkoda kasy na leona cupre z silnikiem 1.8T, lepiej leona w dieslu ARL 150 km, moc ta sama co 1.8 T, silniki trzymające seryjną moc ( jeżeli są sprawne ), podatne na modyfikacje i chiptuning, moment obrotowy większy niż w 1.8T, do tego dużo mniejsze spalanie, nawet przy dynamicznej jeździe
podczas zakupy trzeba oczywiście uważać, żeby nie wpuścić się w bagno, ponieważ, doprowadzenie tegoż silnika ARL bądź 1.8 T, kosztuje worek pieniędzy.
Ktoś kto mówi, że auto z silnikiem 1.8 T, to szybkie auto, to nigdy nie jechał naprawdę szybkim autem.
Poco ma jezdzić żeby mu na zaduszki znicze palili?niech się zabije jak glupi tylko niech nienaraża innych autem sie przemieszcza nie ściga,do tego sa tory nie ulice
to ze ktos chce kupic samochod z mocnym silnikiem to nie oznacza wcale ze bedzie sie scigal. z mocnym silnikiem duzo sprawniej i bezpieczniej kogos wyprzedzisz.
no wlasnie. co sadzicie o tym samochodzie
Mam Leonka 1.8 T 180 km i ścigałem się z kolegą co ma TDI 150 km i łyknąłem go od razu więc nie powiedział bym że mają taką samą moc:)
Oczywiscie ze nie maja disel moze i by wziol benzynke ale tylko na dluzszy odcinek benzyna ponadto znosi lepiej wysokie obrociki niz nasz oszczedny na pozor oczywiscie disel :-)
chyba jesteś naćpany !!! GDI ???/ bezpośredni wtrysk ??? po pierwsze GDI to nie silniki koncerny VAG, po drugie silnik 20VT z wieopunktowym wtryskiem (FSI bezposrednie weszly po 2006r)- nieta generacja itp. po czecie: nie ma problemow z gazem