W przypadku tych konkretnych wynagrodzeń.
Różnica brutto netto to połowa skladek obowiazkowych pracowniczych reszte płaci pracodawca. Chyba że ktos ma inne zatrudnienie reente lub jest studentem ewentualnie wystawia fakture wtedy składki są duzo niższe.
Czyli brutto idzie na konto pracownika, ale nie jako wynagrodzenie. Więc pomimo, że do pracownika trafia ok. 700zł to de facto dostaje on 1000zł, bo takie są koszty pracodawcy. Rozumiesz, co chcę Ci powiedzieć?
Dopisek: A pracodawcą są spółdzielcy, oczywiście.
Nie nie żeby pracownik zarobil np 1500 to brutto ma 2100 A pracodawca płaci 2800. Jednak tu się pisze dostaną 1000 zł czyli dorozumiane jest ze koszty po tzw. Pieniadzu będą dużo wyższe.
Nie do końca, bo już w pierwszym poście podana jest kwota brutto najniższego wynagrodzenia. Ja od początku zrozumiałem, że chodzi o brutto (koszt ponoszony przez spółdzielców).
Ty tak ja też ale potem się to znacząco zatarlo A nikt nie prostowal.
co stalo sie z ta RN ?
tak sie podzielila ?
tak sie prowadzali pod i za raczki i co?
I się widać przestali prowadzic. Konflikt poglądów A może interesów? Któż to wie.
Nieźli z was pracodawcy skoro chcecie żeby ktoś pracował za darmo. Naprawde pogratulowac.
No i o co taki dym był w kilku wątkach? Tyle mieli do powiedzenia i zarzucenia a przegłosowali wszystko na co się nie zgadzali. O co tu w końcu chodzi?
Ci ci mieli tylko i wylacznie na tym forum do powiedzenia, to towarzystwo z bolem odbytu ze to nie oni zostali wybrani czy do rady nadzorczej czy do zarzadu. Kazdy normalny mieszkaniec spoldzielni widzi co sie zmienilo na naszych osiedlach na lepsze. Pozatym zostalo przedstawione sprawozdanie za zeszly rok i nie bylo tam zadnych strat tylko same zyski. Mam tylko nadzieje ze ta banda bałaznow nie pojawi sie 18 na walnym i to przebiegnie sprawnie. Przypomne ze spoldzielnia ma obowiazek przeprowadzic walne do konca czerwca, jesli stawki znowu zrobia cyrk i po raz kolejny zebranie bedzie przerwane to spoldzielnia, czyli wszyscy mieszkancy, zaplaca bardzo wysoka kare.
Muszę Cię zmartwić. Część z tych ludzi napewno przyjdzie i zaczną swoje. Wszystko jest na NIE. Należało by przedstawić mieszkańcom kim są te osoby. I co zrobiły dla spółdzielni? Czym mogą się pochwalić. Mogę się domyślać że pod pozorem troski o spółdzielnie chcą załatwić osobiste porachunki?
Picuś nie męcz,profil znany,odbiega od normy!.
mieszkańcu Rosoch ---- Ha ha ha - sprawozdanie powiadasz? Chcesz to też ci napiszę, co będziesz tylko chciał, żeby było ładnie. Stawki, Radwana, Patronaty potrafią dopilnować swoich interesów i swoich mieszkań. Jak na wymienione osiedla przystało będzie burzliwie i sprawiedliwie. Nie damy się zastraszyć samozwańcowi, któremu chodzi jedynie o zdobycie absolutnej władzy dla siebie.
07:22 głupiutki mieszkańcu Rosoch
Większość z tej rady, to emeryci, więc nie mów o kwocie 400 zł, którą rzekomo mieliby dostawać. Do ręki dostaną średnio po ok. 900 zł ! za 2 godz. w miesiącu. Poza tym miało nie być powrotu do tego co było 4 lata temu ofermo niekumata i niedomyta.
Kozak w necie p***da w świecie. Powiedz mi to w twarz cwaniaku "domyty".
A po drugie MATOLE policz ile to jest 60% z kwoty 2100 i potem odejmij od tej kwoty 33% składek i wyjasnij nam wszystkim jakim cudem ci wyszlo 900 pln.