Drodzy przeciwnicy zarządu i rady. Zapytam czemu nikt z was nie chciał być wybrany do komisji? Czego się boicie? Na początku było ze zmiana porządku obrad, powoływanie się na statut. A jak przyszło co do czego to nikt z was nie chciał. A może byliście zdziwieni jak sprawnie szło głosowanie i że wyniki odrazu? No przecież były wpisy że będziecie pytać i się dowiadywać. Ze przyjdą mądrzy ludzie. I co się stało? Co zabrakło odwagi?
Lepszej okazji do wyjaśnienia wszelkich wątpliwości jak Walne Zebranie nie będzie. Można dyskutować wskazywać błędy, proponować zmiany, pamiętając jednocześnie, że to mieszkańcy decydują o wszystkim co dotyczy Spółdzielni jako zarządcy. Całe szczęście, że Członkowie Spółdzielni to nie tylko Stawki, bo już dawno podzielilibyśmy los Spółdzielni Hutnik. Po co żeście przyszli , albo inaczej, z czym żeście wyszli drodzy mieszkańcy z Walnego zebrania. To ma być odpowiedzialność za pozostałe osiedla i pozostałych mieszkańców. Nie dajecie zgody na podwyżki wynagrodzeń? Ok.Ale to nie jedyny punkt porządku zebrania. Pomyliły Wam się zebrania te spod sądu, czy sejmu i chcieliście sobie pokrzyczeć, ale nie wyszło. Posiedzicie jeszcze ze dwie godziny 18-stego, a mądrzejsze głowy za Was zdecydują.
A może z tym zarządem nikt nie chce pracować. Dlaczego żadna główna księgowa długo miejsca nie zagrzewa?
Trzeba pytać na zebraniu, tutaj odpowiedzi nie będzie.
Najlepiej został podsumowany jeden z członków zarządu przez pewną panią: niech do komisji idzie się pan X. Pcha się wszędzie to i do komisji nich idzie.
ERRATA z godz. 22:18 - miało być jeden z członków rady nadzorczej, reszta bez zmian
15:42 - dobrze, że Stawki, Ogrody, Radwana, Rosochy i Rynek pilnują spółdzielni, a przypilnują jeszcze lepiej.
Do 15:42 - przyszliśmy z konkretnymi pytaniami. Pytań nie zadaliśmy, bo walne utknęło na punkcie 2. Nikt nie krzyczał, tylko wskazywał kardynalne błędy popełniane przez tych, do których obowiązku należy przygotowanie i poprowadzenie walnego zgodnie ze Statutem, a nie wg widzi mi się. To tak dla przypomnienia. Dopilnujemy każdego, nawet najdrobniejszego szczegółu, bo takie nasze spółdzielców prawo. Jesteśmy właścicielami tej spółdzielni i jako jej właściciele dopilnujemy , żeby spółdzielnia była nasza, a nie uzurpatora.
22:45. Grupa kilku osób odsuniętych w wyborach poprzednich od spółdzielni to nie wszyscy spółdzielcy. Skoro chcecie dopilnować każdego szczegółu to czemu nikt z Was nie chciał pracować w komisji? Była znakomita okazja. Co walne te same osoby mają najwięcej do powiedzenia. To walne pokazało jak zależy tym osobom na spółdzielni. I proszę o nie wypowiadanie się za innych spółdzielców. Czemu nazywasz kogoś UZURPATOREM?
06: 53
bo tak mi się chce go nazywać. Zabronisz mi? To dobrze, że spółdzielcy mają dużo do powiedzenia na walnym. Może przy wejściu na salę obrad byście chcieli wręczać kneble, żeby usta wszystkim zakneblować, żeby o nic nie pytać i nic nie mówić. Ale by wam pasowało. ha ha ha ha
06:53 - NIE KŁAM ! Jestem świadkiem, że niektóre osoby z sali chciały zasiadać w komisjach, ale im wmówiono, że nie mogą, bo mają pełnomocnictwa. Gdyby tym chętnym osobom umożliwiono zasiadanie w komisjach, to walne nie byłoby przełożone na inny termin. Niech pan mecenasek razem ze swoim pracodawcą czytają ustawy ze zrozumieniem, a nie interpretują ich po swojemu, na korzyść tego drugiego, który jak widać ma prawdopodobnie kłopoty z odczytywaniem i rozumieniem tekstu pisanego.
14:20 a co należy zrobić aby lepiej było? Walne o 17 a mieszkam tu chwilę i nie wiem co dobre. Ale widzę, że w temacie jesteś. Nie chcę sobie strzelać w kolano. Wiem, że i tak większość nie idzie, ja idę. Doradź coś.
14:47 - to dobrze, że się wybierasz. Będą głosowania nad uchwałami. Zapamiętaj uchwałę nr 11 - zagłosuj na NIE, bo ta uchwała jest o tym, żeby każdy członek rady nadzorczej dostał podwyżkę o 1 000 zł więcej. Teraz dostają ponad 300 zł. To sobie policz ile mogą dostać jak im nie przeszkodzisz. Na pozostałe uchwały też głosuj na NIE. Kandydatem do rady na Waszym terenie będzie Mateusz G. - Głosuj na niego, to dobry kandydat.
Chcieliśmy zobaczyć "entuzjazm" do pracy członków z Rady Nadzorczej. Jeden z inicjatorów podwyżek o 1000 zł dla każdego członka RN, pieniążki by chętnie chciał, ale zasiadać w komisji to już mu zabrakło zapału do pracy. Inni też nie byli wyrywni do komisji, choć chętnie przyszli głosować "pomysły" do zmian w Statucie. HA ha ha ha ha ha, ale jaja, ale jaja.
Na samym początku siedziały, takie dwie sikoreczki, entuzjastki obecnego. Na zapytanie, czy zechcą być w jakiejś komisji odpowiedziały: ależ absolutnie, my nie, nie nie, niech inni pójdą. Tak więc, panie entuzjastki przyczyniły się swoją postawą do przerwania walnego, a mogły zasilić komisje i walne by ruszyło z kopyta.
Sami robicie sobie krzywdę tym że nie chcecie czynnie uczestniczyć w WZ. Skoro twierdzicie że głosowanie przebiegło wyjątkowo sprawie to nie można było kontynuować i wybrać członków komisji? Co w tym takiego strasznego? Dlaczego nikt nie chciał? Do pisania pierwsi ale jak przychodzi do czynów to nie ma chętnych.
byly przewodniczacy .wice oraz sekretarz
i paz przyboczny co wy robicie jeszcze
w tej RN zrezygnucie miejcie troche honoru
1000 wam sie zachcialo ?
WSPANIALA CZWORKA
07:31 Bareja był - to nie chwyta!.