Pomóżcie, jak zablokować irytujące, świńskie sms-y z numeru 74850. Dostaję je co drugi dzień. Dziwne bo nigdy nie wchodziłam w żadne dziwne linki. Przychodzą mi na nowy starter zarejestrowany w Play dwa tygodnie temu.
Skontaktuj się ze swoim operatorem i wyłącz usługę Premium.
Play: wysyłamy wiadomość o treści STOP SPAM na numer 252, która zablokuje SMS-y przychodzące z numerów skróconych, zaczynających się od cyfr 7, 8, 9;
18.52.Wielkie dzięki za informację.Właśnie wysłałam smsa zgodnie z Twoją poradą i otrzymałam informacje, że została włączona blokada smsów z numerów specjalnych.Teraz będę czekać na efekty.Jeszcze raz dzięki.
Sorry,te podziękowania to do forumowicza/ki z godz.18.54.
W telefonie numer dodaj do czarnej listy.
U mnie jest taka opcja: wchodzę na dany nr, który chcę zablokować, pod spodem mam opcje: utwórz kontakt, zapisz w istniejącym i menu. Wchodzę w menu: są opcje: dodaj do czarnej listy, wyslij nr, usun element. No i dodaję do czarnej listy i już ta osoba się ze mną nie skontaktuje, jedynie wyświetli się, że próbowała się połączyć :) Albo wchodzisz w listę wybieranych nr i tych, któe do Cb dzwoniły, potem menu tam gdzie jest np usuń rejestr połączeń, ustawienia połączeń i tam jest opcja "ochrona przed nękaniem".
A czy wogóle ktoś też dostaje takie dziadostwo? Treść tych sms-ów jest wulgarna i bez cenzury. Wręcz obrzydliwa.
dziękuje bardzo zrobiłam tak jak mi poradziłeś.mam nadzieje ze pomoże.
19.42.U mnie od wczoraj cicho.Mam nadzieję,że tak już zostanie.Przyłączam się do podziękowań.
Siejecie numerami na prawo i lewo a później zdziwienie... Albo to już efekty rejestracji numerów, która m.in. po to jest, żeby ktoś zarobił kasę sprzedając dane.
To było już przed rejestracją. Najczęściej jak się kupuje starter to takie sms'y przychodzą.