Dzień dobry czy ktoś z państwa miał w tym roku własne wesele i własny ślub chcialam spytac o koszty za kamerzyste fotografa za sale i za samą uroczystosc ślubu w kosciele. Prosze o powazne informacje .Pozdrawiam i z góry dziękuje :)
jesli chodzi o kamere i fotografa polecam wideo maga z zygmuntowki maja niskie ceny:)
I pewnie fantastyczną jakość, ale jeśli kogoś to urządza to pewnie jest to dobre rozwiązanie.
Ja mam 13 wrzesnia kamerzysta 2000zl zespol 3500zl za restauracje bez poprawin to jest 130zl za osobe ubior kosciola 1000zl plus organista i koscielny a co do zaplaty ksiedza to jeszcze nie wiem ile plus tort bo tego restauracja nie oferuje to 1000zl obraczki my robimy z wlasnego zlota to za usluge jest 850zl plus kwiaty dla rodzicow i wiazanka dla mnie to jakies 1500zl samochod nie mam pojecia bo jade wlasnym ale moge podac namiar na pana ktory posiada jaguara x type i alkohol oczywiscie my liczymy 6000zl i duzo mniejszych wydatkow tj fryzjer kosmetyczka itp
Ja miałam video za 1600zł, salę 120 od osoby, ksiądz dostał co łaska 400zł, fotograf był za 900zł. Miałam DJeja co wziął 1200zł. A resztę to już facet załatwiał :)
Ceny filmowania kosmos dosłownie powinno byc max do 800 zł to tak jakby zespol brał z 10 tys. tak wychodzi
Pewnie że max 800, bo to przecież tylko kilka godzin biegania z kamerą po ślubie i weselu - przecież każdy to może zrobić, potem film zmontować i zajmuje to w Twoim postrzeganiu pewnie tylko tyle czasu co czas poświęcony w sobotę, wiec powinno kosztować 5x mniej od zespołu. A tak na prawdę porządne filmy nagrywane na 2 lustrzanki zaczynają się dopiero od 3000 zł - to już pewnie szok że tyle ktoś może brać za film. Fotograf powinien brać też 800 zł, bo co to za problem ponaciskać trochę na spust w aparacie i porobić zdjęcia.
No coz lepiej nie miec roboty za 3000 niz miec za 1000. Kazdy ma swoja cene i swojego klienta. Pozdrawiam oburzonych fotografow
Skoro tamte ceny są dla Ciebie kosmosem, to przy tych wylecisz na orbitę:
http://vimeo.com/greenart ok. 7000 zł
http://vimeo.com/prostudio ok. 10000 zł
http://vimeo.com/mpstudiosproduction ok. 20000 zł
Tylko to są FILMY z fabułą, a nie inwentaryzacja ślubu i wesela trwająca 3h i nudząca się po 30 minutach. Tak wiec wszystko jest względne i filmowcy (tylko filmowcy, a nie operatorzy kamer) mogą również zarabiać 5x tyle co zespół, a nie 5x mniej.
To wychodzi dla firmy która zajmuje się nagrywaniem 650zł netto. Ciut mało nie sądzisz? Na miesiąc to wychodzi 2600 minus zus, paliwo, telefon, reklama, księgowa, itp nagle zostaje nam niecały tysiąc złotych żeby przeżyć cały miesiąc z tego raczej ciężko coś odłożyć i w razie awarii sprzętu trzeba by zamknąć firmę bo nie było pieniędzy na najtańszą nawet lustrzankę pełnoklatkową (ok 6tys.) kredyt też odpada przy takich zarobkach. Proszę wykazać trochę empatii w stosunku do ludzi którzy zajmują się na poważnie zdjęciami i filmem. A przede wszystkim zastanowić się czy warto oszczędzać na pamiątkę z tego wyjątkowego dnia na którego idzie tyle pieniędzy i przygotowań. Proszę pamiętać wesele to jeden dzień a zdjęcia i i film są dla was na całe życie :-)
Ciekawe gdzie za te 120 zł robiłaś wesele? jak ja jeździłam za salą w tym roku to mi najmniej 150 zł powiedzieli... Chyba że to jakieś małe wesele na 60 osób i jakaś kameralna sala...
Podobno bieda w mieście,a kilkadziesiąt tysięcy wydać na zabawę w jedną noc,to jak splunąć.Zastaw się a postaw się ,żeby sąsiedzi zębami zgrzytali z zazdrości.Czy wam chodzi o związek ,czy o pokazanie się rodzinie i znajomym?Ile wydacie na przyjęcie rozwodowe?Już to wchodzi w modę.
dziś modne sa unieważnienia nie rozwody .
Odezwał się ten którego niestać i niesmierdzi groszem:)ludzie jeszcze maja honor i ambicje jak byli proszeni to tez prosza żeby być w porzadku i niebyć...
Czyli dla zasady. Właśnie się pogrążyłeś Wieprzu.
My mamy salę za 160 zł za osobę, w tym tort.Zespół 2800 zł, fotograf 1500 zł.
A co Cię to obchodzi czy ludzie robią wesela? czy oni się reklamują jako biedacy? jak ich stać to robią wesela! U mnie to jest rodzinna tradycja, a po za tym chcę mieć pamiątkę na całe życie, więc sorry ale nie oceniaj mnie przez to że robię ze swoimi pieniędzmi to co chcę! nie masz kasy lub nie chcesz robić wesela - trudno, ja nie mam zamiaru tego oceniać, więc ty nie oceniaj innych.