No i gdzie te bilety po 1.5 ? Od września caly bilet po mieście mial tyle kosztowac. Wszędzie o tym trąbiono w ostrowieckiej pisano ze ze względu na sytuacje ekonomiczna mieszkańców będą po takich cenach.po co bylo takie bzdury pisać oglaszac ludzi oszukiwać a teraz jak kosztowaly 2.3 tak kosztują.
Przed chwilką jechałam autobusem za 1,50 zł. W kioskach i u kierowcy tyle kosztują. Jednak tylko po mieście, pozastrefowe są droższe.
Jak jesteś "Jelen " i kupujesz bilet po 2,30 a cały Ostrowiec jeżdzi po 1,50 to dalej kupuj po 2,30 zł
Od 1 września kupuję - normalnie w kiosku - po 1.50.
Od 10 dni jeżdżę za 1,50, kupuję w kiosku. Nie wiem, co za bzdury pisze założyciel wątku.
Bilety w autobusach oznaczonych CYFRĄ czyli miejskich kosztuje 1,50. Bilet w autobusie oznaczonym LITERĄ, czyli pozamiejskim będzie kosztował 2,30 ( we wrześniu jest promocja i kosztuje 1,50) i kupuje się go WYŁĄCZNIE u kierowcy chyba, że się coś zmieni.
Najwyraźniej co niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Od sierpnia MPK trąbi w gazetach, telewizji, prasie, że ulga samorządowa dot. wszystkich pasażerów.
z literkami też 1.50 ale tylko po mieście i tylko kupisz u kierowcy :)
Przesiadając się z cyferki na literkę bo tak pasuje połączenie płacę 3 zł za dojazd o pracy. Zaznaczam, że innego połączenia nie ma.
a jak jest ze zniżką dla dzieci do 4 lat? bo pisze tylko, ze dzieciaki spoza gminy Ostrowiec ja mają. a naszym ostrowieckim się należy czy nie? wie ktoś coś?
Tu znajdziesz odpowiedż :
http://www.mpkostrowiec.com.pl/docs/dkb/osoby_uprawnione_do_ulg_01_09_2014_miasto.pdf
Dzieci do lat 4 jeżdzą za darmo
Nieprawda-kupisz bilet za 1,5 w Groszku na Polnej
u kierowcy!!!!!!!
tylko szkoda że poza miejskich nie ma tańszych,
a co za idiota wymyślił cyferki-literki!!! dozorcy na dyrektora i już sukces!!!
10 groszy taniej za to autobusy o kolejne przejechane kilometry starsze i w wiekszosci nadajace sie na zlom.
ciekawa jestem jakim cudem bilety za 1,5 ,mozna kupic w niektorych sklepach? ciekawe jak sobie ten bilet skasujesz w autobusie jak te autibusy z literkami maja pozaklejane kasowniki i pisze ze bilety tylko u kierowcy a w pozostałych autobusach z cyframi bilety kosztuja 2,3 ale propomuje skasowac ten za 1,5 i mandat zaplacic