Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

CB radio

Ilość postów: 27 | Odsłon: 2321 | Najnowszy post
  • CB radio

Gdzie najtaniej i jakie polecacie?

Gość_sylwek
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: CB radio

Podpowie ktoś?

Gość_sylwek
      Zgłoś
      Odpowiedz

Tanio to - internet, a fachowiec to p. Sokołowski na ul. Żurawiej, sprzedaje różny sprzęt i ma wiedzę - coś poleci. Ja polecam Alan 100+ niedrogi a wystarczajacy i nieskomplikowany. Uzywam cztery sztuki kilka lat, jak do tej pory niezawodne.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Zastanawiam się nad kupnem. Którego Alana lepiej wybrać- 199 czy 203?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: CB radio

potwierdzam alana 100+ używam kilka la + syri ml i daje rade zestaw i w osobowym i w busie nigdy nie było problemów

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tak, tylko,że ja myślę o kupnie 199 albo 203

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ja mam President JOHNNY II ASC z anteną President Florida na busie i Alana 109 i 199 (zależy na jakim wozie) z anteną Sirio ML145 (nie widzę różnicy w jakości z Presidentem 145 którego mi za....li ) Pozdrawiam

Gość_ssj
              Zgłoś
              Odpowiedz

Czyli Alan 199 jest ok? Na Presidenta brakuje mi kasy:(

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

a ja mam badziewie Xlife z anteną za 160zł z allegro i nie narzekam:d

server
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Z tanich cb polecam Onwa mk3 (o ile jeszcze znajdziesz) alana 199, TTI 770, Alan 100 +(o ile znajdziesz bo już dawno nie jest produkowane)

Gość_zonk
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Ten Midland Alan 199 ci wystarczy, o ile nie potrzebujesz kolorowych lampek i wodotrysków ;-)). Podobno nie można na nim gadac za granicą ze sprzetem tam uzywanym - czyli z niemcami w niemczech itd. Ale z polakami po polsku zawsze się dogadasz na 28 kanale. Pomyśl jedynie do tego o dobrej antenie , bo to antena decyduje o zasięgu - dłuższa to podobno lepsza, radio to tylko jakość dźwieku i nadawania. A tak wogóle, pofatyguj się do p. Sokołowskiego na ul. Żurawią. Nie musisz nic kupować na siłę, a gość naprawdę ci to wszystko wyjasni i doradzi jaka antena do jakiego sprzetu i do czego najbardziej przydatny.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

"tylko" jakość dźwięku i nadawania ja bym powiedziała, że aż ;) a nie jeden wielki bełkot słychać jedzie i sieje

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Rozmawiamy o Alanie, wiec co do Alana, to jakośc dźwieku jest super - pisałem, że użytkuję kilka egzemplarzy od kilku lat - sprawny Alan napewno nie sieje. Reszta zalezy od anteny.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Ten 203 to też jakies rozwinięcie serii Alan 1**. Podobno ma jakis dynamiczny mikrofon i modulację AM/FM, czego w normalnym stosowaniu sie nie używa. Ale to chyba jakis nowszy model od 199 - bo tamten ma tylko przełącznik 1W i 4W czego sie też nie używa ;-)) - chyba, że się rozmawia z kims kto jest bliziutko i wtedy moc powoduje zakłócenia. Można zaryzykowac - ogólnie Midland Alan jest ok.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Dzięki chłopaki za pomoc. Mnie jest sb potrzebne tylko do jazdy po kraju. A jak z zamontowaniem? Da sie samemu to zrobic?

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Pewnie że się da ;)

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Pytam, bo w sklepie mi powiedzieli, ze sie nie da i taka usługa kosztuje 30zł :)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zamontowac sie da, jesli sie ma troche zmysłu technicznego, bo pomysły to ludzie maja różne ;-))). Trzeba jednak po montazu jechac do fachowca, lub kogos kto ma specjalne urzadzenie do strojenia anteny z radiem i tego nie trzeba unikać bo albo niewiele bedzie słychać albo i sprzęt mozna uszkodzić. To kosztuje parę groszy. Wazne jest też, żeby antena miała dobra masę - na co trzeba szczególnie zwrócic uwagę, żeby nie uszkodzić sprzetu. Trzy dyszki za montaz to nie dużo, a zdejmuje z ciebie odpowiedzialność i masz zrobione fachowo.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -