Laura jest różnica miedzy Jaroslawem a Donaldem.Jaroslaw jest starym kawalerem,nie dawno zalozyl sobie dopiero konto,powiedz sobie samo czy zdolny bylby ten czlowiek do przekretow ,tak bardzo walczylby z rozgrabieniem Polski przez byly elity ,czy temat IV R.P byl by aktualny gdyby sam bral udzial w rozgrabianiu Polski przecież jego ugrupowanie prowadzi rejestr rozgrabionych dobr i czeka na moment rozliczenia bylych komunistow.Temat co robia byli komunisci tez jest trendowy w rozliczeniu komunistow dzis panow a przyziemne sprawy już dotyczą naszego miasta czy znasz bogacza o rodowodzie Solidarnosciowym na naszym terenie .Sa tylko przemalowani postkomunisci-skladajace dziękczynne wota na oltarzach za to ze ich spoleczenstwa nie rozliczylo za komunizm.Masz wiele przykladow o działalnosci Donaldo podobnych(nawet jego coreczka kupująca mieszkanie w Warszawie za gotowke) nasz Starosta psedo-muzealnik gardzacy ludzmi.(sprawa brudnego muzeum)
Wykluczony,19:21. Wierzysz w uczciwosc Kaczynskiego? Pamietasz jak powstalo Porozumienie Centrum ,sprawe FOZZ i spolke Telegraf ?
Martik to nie kwestia wiary dla mnie jest to kwestia uczciwosci.Nigdy nie głosowalbym na to ugrupowanie w wielu wpisach jestem przeciwko niemu(moje zarzuty do niego wszystkie tematy w sprawie praw jednostki,ktore przekladam na prawmi grup religijnych ,etnicznych zawodowych)Dla mnie poszanowanie praw jednostki jest rekojma,sila napedowa spoleczenstwa.W temacie rozlczen z postkomunistami mowie tym samym jezykiem co PiS a w sprwach wolnosci czlowieka dzili nas przepaść.
odpisalem Ci,widocznie cenzura nie puscila watku jesli uwazasz zaprzynaleznosc do ZMP w wojsku druzyna sluzby socjalistycznej (sznur na mundurze galowym )to tak. Do PZPR nigdy nie należalem,To ze Krekora nie żyje nie wiedzialem dlatego milcze w jego temacie a wiele bym powiedział o jego zachowaniu po zakonczeniu strajku w hucie(ogloszenie stanu wojennego) dzialan z ludzmi pracownikami Stalowni.To ze oglaszasz go Śp tez dziwne(byly nawrocony komunista)
Zła komuna -dyktatura proletariatu ,za tym idac dalej zwalczanie przeciwnikow politycznych,łamanie praw człowieka,brak swobod obywatelskich,gospodarka nakazowo-rozdzielcza,podporzadkowanie kraju Polski towarzyszom radzieckim,zapisy w konstytucji o kierowniczej roli PZPR,nawet Rota wojskowa-dochowac wiernosci armi radzieckiej.O tym wszystkim wiedzieli swiatli towarzysze,wiec dlaczego należeli do osób działajacych przeciw narodowi,czy spadł im choc jeden włos z glowy.Czy tak powinno byc aby zdrajcy zostali nagrodzeni ,rozpalcerowana gospodarka Polski. Jedno za komuny było piękne-to ze była tam moja młodosc i zostały wspomnienia dobre czy złe mało istotne.
Odpowiedz sobie sam,ludzie ktorzy popierali zło już z załozenia wiedzac ze to jest ze jest "ZŁA KOMUNA" kim byli,kiedy ich mózg dopuszczał zdradę do stanowisk to jeszcze mozna zrozumiec,ale kim ,byli Ci co pociagali za sznurki w PZPR(Miler,Oleksy Cimoszewicz ,Janik) funkcjonariusze PZPR,świadomi zdrajcy.Bo przeciez sam nie wierzysz w to ze nie wiedzieli co to jest kierownicza rola PZPR, dyktatura proletariatu, centralizm demokratyczny ,służalczość Moskwie-internacjonalizm.Do dzis nie odpowiedzieli za swoja przynależnosc i swiadomosc zdrady.Organizacje faszystowska ukarano NSDAP a ramie zbrojne SS i SA do dzis jest scigana-spojrz na inne kraje europejskie dawnego bloku wschodniego jak sie rozliczono ze swoimi towrzyszami.
Przecież twoj guru wielki komunista ,członek PZPR pan Z.Kałamaga tez jest w pierwszych szeregch komunistów:to on nie wiedział co to jest komunizm,czemu i komu słuzy.To jak zdobył doktora nauk.....?Przeczytaj jego wypociny Dzieje Huty im M.Nowotki 1813=1998 zobaczysz tam liste oOstrowieckich komunistów od czasów przedwojennych.Dla Slonia to wyjatkowa gratka nie musiał by zakładac watku "Byli komunisci"
A czy odpowiedzieli za to.Kazdy człowiek odpowiada za swoje czyny,za zdrade w dosłownym tego znaczeniu też.
Poprawka "Dzieje huty im M.Nowotki 1813=1988"
Oj Wykluczony, żebyś ty wiedział jakie słoń ma materiały na komuchów, to byś z wrażenia przysiadł. A poza tym to nie ja założyłem ten wątek.
Problem z nomeklatura komunistyczna pozostal.Przefarbowali się i grają głowna role W SLD,PO,RUCH PALIKOTA.Gdzie w tym kraju sa socjalisci,lewicowcy?