Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Butelki po piwie

Ilość postów: 9 | Odsłon: 1271 | Najnowszy post
  • Butelki po piwie

Gdzie sprzedam butelki? Ostatnio pytałam w kilku sklepach i tylko na wymianę, po 0,20gr, albo z paragonami.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Butelki po piwie

jest hurtownia na kilińskiego, też chętnie bym z kimś nawiązał współpracę z zabieraniu butelek cena do uzgodnienia:)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

butelke liczą po 0.35 gr po porę sztuk zanieś do groszka przyjmują

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Butelki po piwie

Ja się chcę pozbyć jakichś 100szt, choć jakbym pozbierała wszystko co mam to pewnie i 300by się znalazło, ale to juz najróżniejsze. A jaka współpraca?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

ja tez mam ze 100 albo i wiecej, moze ktos cos?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Prawo wygląda tak, że sprzedawca ma obowiązek przyjęcia od ciebie wszelkich opakowań zwrotnych po produktach znajdujących się w jego ofercie. Problem jednak pojawia się przy kaucji, ponieważ jest to de facto zawarcie umowy cywilno-prawnej. Wtedy sprzedawca może zażądać okazania dowodu zakupu bądź odmówić przyjęcia butelek, ewentualnie zabrać je od ciebie ale bez zwrotu kaucji... Ogólnie ze zwrotem butelek po piwie jest jeszcze kilka ciekawych sytuacji (np. obowiązkowa informacja w sklepie gdzie w mieście znajdują się skupy odpadów wtórnych) ale słabo tyczy się to tematu, więc już sobie daruję.

Ogólnie jest tak - albo znajdziesz miłą panią w osiedlowym sklepie, albo znajdziesz (załatwisz sobie) kilka paragonów gdzie widnieje piwo, albo oddasz butelki za darmo lub je wyrzucisz. A i taka mała uwaga - sprzedawca nie ma prawa odmówić przyjęcia butelki bez etykiety. Kaucja jest płacona za opakowanie a nie za etykietę, która mogła się zerwać równie dobrze zanim piwo dotarło z hurtowni do sklepu.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

powiedzmy, że często mam po kilkaset butelek po piwie i często mam problem z ich upłynnieniem, może ma ktoś jakieś dojście, żeby zawsze ktoś zabierał co jakiś czas itd:)

Gość_xyz
          Zgłoś
          Odpowiedz

w kauflandzie przyjmuja nie wiem po ile ale przyjmuja i to duze ilosci

Gość_...
            Zgłoś
            Odpowiedz

Na pewno w kauflandzie zawsze przyjmują? Nie chcę zapakować auta na darmo, a dziś się wybieram popołudniu więc pozbyłabym się z chęcią.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę