Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
      • Odp.: Budżet Ostrowca 2017 to budżet stagnacji?

Po co?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Odp.: Budżet Ostrowca 2017 to budżet stagnacji?

JA zapytam założyciela postu - oburzonego Balcera. Czy ma w ogóle pojęcie o tym co pisze. Czy zna się na planowaniu budżetów, czy wie dokładnie na jakie cele pójdą inne środki. Czy Balcer jest za przesunięciem środków z edukacji i opieki społecznej na inwestycje? Czy może zrezygnujmy ze sprzątania miasta i zarośnijmy brudem.

Jeśli Balcer się na budżetach zna to niech da radnym wskazówki z czego zrezygnować i w co w zamian zainwestować.

Gość_ObywatelX
      Zgłoś
      Odpowiedz

Założyciel tego wątku założył wszystkie inne wątki na Prezydenta i pilnuje ich, żeby wydźwięk był negatywny źle pisząc non-stop. Ot, taki czarny PR.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

A właśnie. Mam nadzieję, że w budżecie znajdzie się parę złociszy, żeby cie w końcu namierzyć. Normalnie to nie kosztuje nic ale jak ktoś się ukrywa za proxy to trzeba jednak zainwestować i odczekać.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Gość 14:55 Weź człowieku wyluzuj z tym namierzaniem co takiego piszą że co wątek wyrazajacy inną opinię niż twoja bredzisz o namierzaniu. Kasę za to bierzesz czy co? Mnie też się nie podoba ten budżet i to co robi gloryfikowany przez ciebie Prezydent. Nie głosowałem na niego i nie zagłosuję. Tez mnie będziesz namierzał?

Gość_Tomek
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ciebie nie :) Tylko tego na usługach co tu robi czarny PR. Jeżeli nie głosowałeś na Górczyńskiego, to głosowałeś na tę drugą opcję, więc też więcej pytań nie mam, bo Twoim zadaniem jest negacja opozycji. No zrozum...

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 36

Gościu Balcerku,coś u Ciebie słabiutko z analizą ekonomiczną,a już całkiem kiepściutko z logiką.Zamęt za to w głowach śiać według Ciebie niby potrafisz. W kiepskim wydaniu wyraziłeś nieprofesjonalną ,,opinię,,Z jakich szkół czerpałeś wiedzę?A tak na koniec ,to w Nowym Nadchodzącym Roku ,życzę Ci więcej obiektywizmu i optymizmu ,no i źebyś w swoim budżecie domowym dokonywał analiz ,zwłaszcza o przeznaczaniu pieniędzy na inwestycje ale nie te materialne ,ale w pogłębianie swojej wiedzy,bo to też inwestycja.

A PANU PREZYDENTOWI GRATULUJĘ .

Nie jeden Prezydent chciałby mieć taki budżet! ,,,

Gość_xx
      Zgłoś
      Odpowiedz

Łubu dubu łubudubu niech nam żyje Prezydent naszego klubu

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ja się nie wstydzę pochwalić kogoś kto na to zasługuje, a tak tutaj właśnie jest.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 39

Górczyński = PR

czego Wy jeszcze oczekujecie? już pokazał na co go stać. na PR. ZERO inwestycji.

Bo liczą się ludzie = TOS

stary TOSowiec. Farbowany tylko...

Gdzie te zapowiadane inwestycje? Albo Groclin się wycofał albo inne firmy zamyka CBA z CBŚ...? Mylę się?

Na razie na tapecie jest skup ziemi pod inwestycje. Ale PO CO?

Kto będzie płacił podatki dla miasta od gruntów zakupionych przez Miasto i P. Górczyńskiego?

Jest jakiś plan na wykorzystanie tych terenów? Czy to tylko PR?

Słyszałem, że tereny zakupione przez Miasto są zwolnione z wszelkich opłat?

Komu to służy?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Brawo Obywatel X z 13.30 Wreszcie wpowiada się o planowaniu budżetowym ktoś, kto ma jakieś o tym pojęcie. Niektóre wypowiedzi na ten temat są żałosne i świadczą o kompletnej ignorancji autorów. Nie znacie się, to się nie wypowiadajcie publicznie. I nie chodzi tu wcale o to by Prezydenta chwalić czy ganić. On MUSI zrealizować pewne zadania. Obywatel X nie wspomniał o oświacie czy utrzymaniu dróg, co pochłania miliony! O jakie inwestycje chodzi założycielowi wątka? O kosmodrom czy wyrzutnię rakietową? Tego gminie, niestety robić nie wolno.

Gość_urzędnik
          Zgłoś
          Odpowiedz

Mam krótkie pytanko ,kto zainwestuje ,albo skąd wezmą pieniądze, na budowę, bloków na Kopernika.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Mieszkania już sa prawie sprzedane.

Gość_Ogry
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 53

Odp.: Budżet Ostrowca 2017 jest OK

To inwestycja developerska. Oprócz developera przyszli nabywcy w znacznej mierze kredytują inwestycję. To nie mieszkania komunalne czy socjalne - trzeba za nie zapłacić i stąd są pieniądze na budowę.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 46

Panie urzedniku odsyłam do samego sedna znaczenia słowa inwestycja a więc założenia dotyczącego zwrotu z nawiązką poniesionego nakładu. Co z tym wyremontowany browarem zrobicie? (a jest to 1/3 planowanych wydatków na inwestycje w budżecie 2017 ) będzie kolejny ból głowy co zrobić z pięknym budyniem do którego utrzymania trzeba będzie dokładać z portfela mieszkańców grube tysiące jak np. do hali KSZO. Chyba że uruchomicie tam linie produkcyjną piwa wtedy ma to sens :)

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A teraz utrzymanie browaru nic nie kosztuje?

marvin68
              Zgłoś
              Odpowiedz

ile Miasto wplaca z tytułu podatków do Miasta od zakupionych gruntów - podobno pod inwestycje? 0 zl.?

to tzw. kreatywna księgowosc?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

browar nie kosztuje 1/3 budżetu tylko 4 mln czyli może 15% bo 16 mln jest dotacji z wojewodztwa

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
18 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -