Witam, przeglądając ten cały Budżet Obywatelski natrafiłem na drogę dojazdową do ZSZ nr2, a dokładnie na jego MAŁY odcinek, gdyż powierzchnia jego ma wynosić zatem niecałe 100 metrów... ktoś składając ten projekt był śpiący, ponieważ to ma być droga dojazdowa to mi się wydaję, że to jest droga od bramy ZSZ do ulicy Hubalczyków, bynajmniej się tak mi się wydaję, dodatkowo gdzie oświetlenie Przecież w zimę o godzinie 16:00 tam już jest ciemność, skoro komuś zależy na bezpieczeństwu dzieci to proszę sobie samemu wywnioskować zatem gdzie to bezpieczeństwo jest gdy dziecko wraca w zimę w ciemnościach, a bywa tak że lekcje trwają do godziny 16:35. Trochę drogi ten 100 metrowy odcinek drogi, aż ponad 99 tysięcy...
wiele razy bylam swiadkiem jak to autobus niemogl wyrobic dojezdzajac do szkoly od strony przedszkola, dziwie sie ze on jeszcze nie uszkodzil, a moze uszkodzil juz ktores auto na parkingu przed blokiem
Zagłębiając się w ten temat natrafiłem na wątek na forum pod adresem: http://www.ostrowiecnr1.pl/forum/watek/komu-potrzebna-droga-miejska-przez-parkingi-osiedla-stawki gdzie Pani radna OSIEDLA STAWKI, piszę następującą treść o bloku znajdującym się na Osiedlu Stawki, tylko pod inną spółdzielnią
"Acha - nie interesuje mnie inwestowanie przed ani za blokiem 48 - o to niech martwi się OTBS" to po co w takim razie są wrzucane tam ulotki zachęcające do głosowania na jakiś mini park zdrowia... (NA KOŃCU OSIEDLA) ? To Pani jest radną Osiedla Stawki czy tylko SM KRZEMIONKI bo już nie wiem w sumie Sam.
Skoro ma się takie podejście do sprawy, nie zagłosuję na to, wybiorę inne, ciekawsze projekty.
admin zmien nazwe watku i tresci bo tu chyba mowa o ZSP nr 2 a nie o ZSZ :) pozdrawiam
a ja uważam że to projekt wart zagłosowania tu chodzi w końcu o bbezpieczeństwo dzieci!
Gosc z 00:25 mowisz o bezpieczenstwie a pomyslales o oswietleniu gdzie zima po 16 jest ciemno? To tez uwazasz za bezpieczne?
Pani wykorzystała wywiadówkę w celu utwardzenia 80 m drogi dojazdowej. Gratuluję pomysłu i wszystkim którzy głosowali na drogę którą miasto i tak musiało zrobić. To jest Budżet Obywatelski a Pani ta złożyła "hołd" Prezydentowi a 99 tyś. zł. zostanie sporzytkowane zgodnie z zaleceniem Prezydenta.
Niektorzy nie maja za grosz przyzwoitosci. Projekty maja byc zrealizowne jeszcze w tym roku. Gdyby to byl dluzszy odcinek nie byloby szans na jego zakonczenie w tym roku. A co jeszcze wazniejsze gdyby droga objela odcinek do ulicy Hubalczykow to koszt zadania znacznie przekroczylby 100 tys zl i nie moglby byc realizowany z budzetu obywatelskiego. Po za tym Prezydent moglby zrealizowac pprojekt poza Bo jak piszecie. Ale myslac logicznie w ten sposob moglby zrobic i kazdy inny zgloszony do BO a jednak tego nie zrobil. BO daje wielka szanse aby "wymusic" wykonanie drogi bo taka jest istota BO. Wladze zobowiazuja sie do zrealizowania tego zadania ktore zyska najwieksza ilosc glosow.Dlatego gratulacje dla Wnioskodawcow za pomysl i dazenie do wykonania drogi dojazdowej. A wszystkim ktorzy krytykuja polecam wieksze zglebienie tematu i samokrytyki.
TEN PROJEKT LUDZIE JEST DLA BEZPIECZEŃSTWA DZIECI DO SZKOŁY!!!
Nie mam nic do wnioskodawcy projektu, szanuję to, ale czy nie pomyślało o tym aby zrobić tam oświetlenie? Wy rodzice chyba chodzicie odbierać dzieci do godziny 12-13... nikt nie był tam o 16 CZASU ZIMOWEGO ! Przecież tam to jedna istna ciemnica jest... nikt o tym nie pomyślał? Skoro wam zalezy na bezpieczeństwu dzieci to dołączcie tam również oświetlenie może co? Mało razy widzę jak gówniarze jeźdzą tamtędy samochodami jak wariaty? Mamy przykład skoro zależy Państwu tak bezpieczeństwu: http://i.imgur.com/asixCEM.jpg
Muszę przyznać rację gościowi z 11:30, wiele razy tam widziałam jak samochód jeździł jak wariat... dopiero gdy dojdzie do tragedii będzie się żałowało dlaczego wcześniej nie zareagowano... oburzyłam się słowami Radnej Osiedla Stawki słowami, że ten blok OTBS'owski ją nie interesuję bo wyczytałam na stronie UM, a dokładnie tutaj http://www.um.ostrowiec.pl/samorzad/rada-miasta/rady-osiedlowe/stawki.html zupełnie co innego, a radna ma podejście jakby ten blok był jakiś nie wiem... zawiodłam się :(
Pieniądze z budżetu na drogę - śmiech .Gdzie są istytucje do tego powołane i ich pracownicy biorący kasę za swoją pracę
Problem dojazdowy do szkoły i przedszkola jest podnoszony od kilkunasty lat i jak do tej pory bez efektu ( problem od 20 lat). To nie jest żaden hołd w kierunku prezydenta - tylko troska o dziecko, które nie ma chodnika do bezpiecznego dojścia do szkoły . Nasz projekt zakłada budowę chodnika dla ucznia, przebudowę drogi wraz z jej odwodnieniem , bo jest tam duży problem w czasie opadów. Panu, który zabiera głos czy to mały czy duży koszt proponuję zajrzeć w kosztorys projektu i zobaczyć ile co kosztuje.
Nie miałam złych intencji wypowiadając się o bloku 48 jesli ktos poczuł sie urażony to przepraszam, ale wiele z Państwa myli , która to ma być droga. Drogi, które nalezą do zasobów Spóldzielni Mieszkaniowych powinny w swoich kosztach je budowac czy remontować i tylko to miałam na myśli. Do założyciela wątku- to nie jest kabaret , od czegoś trzeba zacząć - my mieliśmy m.in. taki pomysł Pan niech z oświetleniem wystartuje na następny rok ...przekona sie Pan , że to też będzie ponad 99 tys. Dziękuje tym , którzy zagłosowali na projekt widząc jego zasadność . Głosujemy do wtorku !!!!!!
A ja zagłosuje na pasy kolorowe, świetny pomysł, przynajmniej w całym mieście będą widoczne a nie tylko w jednej części czy na jednym osiedlu.
Skoro się wykorzystuje wywiadówki do głosowania na budżet obywatelski, to głosowanie nie jest sprawiedliwe, forowane są projekty z Osiedla Stawki i ul. Trzeciaków.
Każdy orze jak może gościu 19:39. Ja mam w nosie mini park zdrowia, wolę żeby dzieci bezpiecznie mogły chodzić do i ze szkoły. Taki park zdrowia w parku świeci pustkami.
Jakie bezpieczeństwo!!!!!!wygoda jedynie dla bloków w pobliżu!
Głosowanie na wywiadówce. To miasto jest chore. Nawet w takiej rywalizacji musi być nie uczciwie.
Przede wszystkim głosowanie powinno byc internetowe.