Zaraz, zaraz. Radni najpierw wyrazili zgodę na budzet obywatelski a nastepnie skladaja do niego wnioski?!
Jeśli komuś podoba się któryś z moich projektów to zachęcam do głosowania na niego.
1/6/2017 Dystrybutory z workami i pojemnikami na psie odchody ,, Psi pakiet'' usytuowane na terenie całego miasta
1/7/2017 remont murku parkingowego i położenie kostki brukowej przy bloku Polna 37
na kulturę;
K/1/2017 ,, Muzyczna ruletka'' koncert spośród wybranych artystów tj; ,, LemON''. Jerzy Grzechnik, Maja Gawłowska, Kasia Sawczuk, Aleksandra Szwed, Aida Nikolaychuk
K/2/17 ,,Letni koncert piosenki aktorskiej - koncert sposród wybranych artystów tj. Jacek Bończyk, Artur Gotz, Beata Banasik,Evgen Malinovskiy,Marcin Januszkiewicz, Katarzyna Dabrowska, Magda Kumorek
Koncerty byłyby dla wszystkich w amfiteatrze w Parku Miejskim lub na KSZO
Jeśli komuś podoba się któryś z moich projektów to zachęcam do głosowania na niego
Nie mieszkam w bloku Polna 37 to dlaczego mam na to głosować? Całe miasto ma uprzyjemniać życie mieszkańcom jednego bloku? Na K/1/17 i K/2/17 nie będę głosować bo są niestarannie napisane i nie podpisane. Przejrzę jeszcze 1/6/2017 bo nie wiem dokładnie co w nim jest. Pomysł może i dobry - będzie czyściej w mieście, ale popatrzę jak tam jest opisana realizacja tego projektu. Jeśli tak jak w innych pani projektach to nie ma o czym mówić.
jak to jest znalazł ktoś błąd z forum w projekcie działkowym, kwota przewyższała o jakieś 72tys. dziś patrzę a jest rozrachunek kosztów zmieniony. Jak to jest możliwe? Czy jak wnioski są przyjęte można coś w nich nanosić? Taki projekt powinien być odrzucony a nie podstawiać drugą kartkę. To nieuczciwa gra.
Jeśli ktoś będzie namawiał i kupował głosy jest to karalne.
A kto będzie w komisji sprawdzał ważność głosów i ich ilość?
Czytałem w Gazecie Ostrowieckiej, że przewodniczący zespołu ds Budżetu Obywatelskiego radny miejski Pan Stelmasik i jeśli się nie mylę autor projektu 17/2017 zaproponował włączenie się w organizację budżetu członkom Uniwersytetu III wieku. Będą oni zasiadać w punktach konsultacyjnych.
Nie powinny w komisjach siedziec osoby które wystawiają swój projekt tak jak członkowie Uniwersytetu III wieku ciekawe czy ich projekt dot. kultury zwycięży?
Przecież UTW nie składał żadnego wniosku. To o co ci chodzi?
My też widzieliśmy ten błąd w wyliczeniu a teraz widzimy że kartka podmieniona. Mamy na szczęście zdjęcie tej strony. Czy w Wydziale co weryfikują te projekty to sami kolesie i znajomi. Ludzie nie dajcie się, mamy demokrację czy nie? Gdzie jest Prezydent co na to pozwala. Poprawiać wniosek co przeszedł dwie komisje weryfikacyjne i dalej błędy "szkoda słów". Ale głosowaliśmy mimo wszystko tylko nie na Ogrody.
Pytasz gdzie jest Prezydent?
Pan Prezydent jest jak zawsze w Gazecie Ostrowieckiej.
Dziwne bo na pierwszej stronie czytam, że wsłuchuje się w głosy mieszkańców na portalach społecznościowych i będzie reaktywacja basenów na Rawszczyźnie.
Jak rozumiem wsłuchuje się też w głosy te na Forum. Szkoda, ze tak wybiórczo. Bo Budżet Obywatelski ze swoimi regulaminowymi błędami pozostał bez echa.
Witam!
Nazwiska osób które są autorami wniosków są publikowane obok nazwy wniosku na w stronie Urzędu Miasta.Na wnioskach dane osobowe są anonimizowane a podpis pod wnioskiem może byc nieczytelny. Oczywiście jeden wniosek dotyczy jednego bloku ale pozostałe 3 wnioski dotyczą wszystkich mieszkańców. W zrobienie projektów włożyłam sporo pracy, gdyż musiałam rozmawiac z każdym zaproponowanym przeze mnie wykonawcą bądź jego menagerem ustalac czy mogą byc zrealizowane raidery techniczne dotyczące dźwięku i oświetlenia oraz inne wymagania artystów. Dla koncertów trzeba też zapewnic firmę ochroniarską, opiekę medyczną oraz dowiedziec się o inne koszty których wymagają artyści. Mam nadzieję, że mieszkańcy Ostrowca będą oceniac sam pomysł projektu a nie jest napisany odręcznie czy na komputerze.
Uzasadnienia niektórych wniosków mówiące o integracji społecznej i inicjatywach, które miałyby się niby rodzić w nowych ogrodach wypoczynku (na ławeczkach) przypominają mi KaOwca ze słynnego Rejsu i Anioła z Alternatywy 4.
A ja będę głosować na parking przy Szpitalu: Projekt nr 15/2017
tam jest wizytówka naszego miasta, uważam że kto często odwiedza szpital to wodzi że tam jest bardzo potrzebny parking.
Niestety nie każdego stać aby mógł parkować swoje auto na parkingu szpitalnym płatnym 3zł.za godzinę,dla przykładu kiedy dziecko leży w szpitalu i spędza się wiele godzin, czy ktoś z rodziny leży w stanie ciężkim i przebywa na szpitalnym oddziele również jesteśmy kilka godzin.UWAŻAM ŻE TO NAJWIĘKSZY PRIORYTET PROJEKTU NA PARKING SZPITALNY!!!
Parking leży w gestii STAROSTWA, a projekt B.O. jest URZĘDU MIASTA. Widzisz tu może jakieś rozbieżności, a nawet niedorzeczności?
Cały ten Budżet Obywatelski to jakaś farsa...
Wszystko ładnie pięknie, też miałem zagłosować na ten parking, ale jak poczytałem to dowiedziałem się że chodzi o 25 miejsc postojowych w zamian za te jakoby nielegalne, które są w tej chwili. To nie rozwiązuje problemu, niestety.
te "nielegalne miejsca" to w sumie 8 miejsc postojowych. W zamian powstanie 25 legalnych miejsc, to chyba jednak robi różnicę.