Śmieszne jest stwierdzenie , że płacisz czynsz w bloku, a ty w domu prywatnym nie płacisz? samego czynszu w bloku za 3 pokoje jest około 60 zł reszta to takie same opłaty jak w domu prywatnym. A ci bogaci z domów prywatnych najchętniej podrzycili by śmieci do blokowych śmietników bo żal im ..... ściska płacić za wszystko. Najfajniej jak mówią że mają ponad 100 m bo bloku to się duszą, a w zimę siedzą w kuchniach przy kotłowni i mieszkają jak szczury w 16 m. Problem iść na górę się umyć bo w domu 14 stopni itd. Gratuluje wszystkim komfortu ja pozostaje w bloku.
Odwieczny problem, tu zle a tam jeszcze gorzej. Czy to dom czy mieszkanie sa zalety i wady, licytacja i tak nikogo nie przekona. Trzeba mierzyc sily na zamiary i czasami myslec nieco perspektywicznie, to co teraz jest zaleta za 20 lat bedzie wada i na odwrot.
he he eh ale z was deb. aż żal de ściska. matko kochana!
Żeby mieszkać w bloku też trzeba wziąć kredyt gościu 16.12.21:42. No chyba, że mamusia i tatuś kupią takie mieszkanko...
zgadzam się z gościem z 15.55 bo taka prawda przyjeżdżają pod blok wyrzucają śmiecie a ludzie którzy mieszkaja placą za nich .......... Może się dorzucicie ci co są tacy wygodni i do śmietników przy blokach wyrzucają zwłaszcza ci co wyrzucający koło targu
No właśnie gościu z 15.04 mnie nie było by stac wziąść kredyt na mieszkanie, płacic czynsz i rate kredytu. A co do ludzi którzy wywożą smieci do osiedlowych zsypów, no cóż są ludzi i ... tak było, jes i będzie:(
lepiej do śmietników przy blokach niż do lasów wywozić śmieci jak to robią niektórzy
do gościa 19:53 myślisz że w domu nie masz czynszu. Nie siej propagandy. Wodę masz za darmo? Ciepło też? remonty i eksplaatację domu robią krasnoludki?, a ciepła woda płynie z termoźródła za free? Koszty utrzymania domu niestety są o wiele wyższe niż mieszkania w bloku. Chyba, że się siedzi w zimnie, myje zimną wodą, a śmieci do blokowych śmietników, a remontów się nie robi przez 20 lat. Ludzie pomyślcie, a nie ulegajcie presji społecznej. Ja też bym chciał dom ale to kupę kasy idzie na utrzymanie, a mieć dom i siedzieć w jednym pomieszczeniu bo zimno (znam takich) to chyba nie ma sensu. Natomiast znam kilka osób w Ostrowcu i nie tylko, którzy sprzedają domy i kupują mieszkania w bloku. Ciekawe dla czego?
Mieszkanie w bloku mam za sobą. A jak znasz kilka osób które sprzedały domy i poszły do bloku to zapytaj o plusy i minusy (chyba ze sa to osoby chore, starsze lub samotne kobiety które nie dadza rady z pracami domowymi). Ja mysle ze jak ktoś chce sie budować, nawet na kredyt to śmialo (o ile Cię na ten kredyt stać).
A to ze ludzie siedza w jednym pomieszczeniu bo maja zimno to sytuacje ekstremalne, na mojej ulicy jest tylko jedna teka rodzina, natomiast wśród moich znajomych w bloku wiekszość ma wyłączone kaloryfery i siedza w swetrach.
Także niech kazdy mieszka tak jak chce.
to normalne ze ktos kto mieszka w bloku bedzie zachwalal blok i na odwrot,
ja mieszkalem 20lat w bloku, a teraz od paru lat mieszkam w swoim domku i szczerze mowiac to mieszkanie w domku jest o niebo lepsze bynajmniej dlatego ze nikt mi sie nad glowa nie tlucze, nie jezdze w pojszczanej przez pieski windzie no i co najwazniejsze nie martwie sie czy jest miejsce pod blokiem na moj samochod jak wracam do domu
a co do kredytu to kredyt sie splaci wczesniej czy pozniej a czynsz trzeba placic cale zycie, rachunki prawie to samo
pozdrawiam
Czytając wypowiedzi sądzę ze od 300 tysi do 2 milionów
poszukaj firm, które ogłaszaja sie że budują domki całoroczne, są to małe domy około 75m.
Ceny nie są tak kosmiczne jakby się wydawało, zwłaszcz że to cennik firmowy a jak poszukasz to znajdziesz taniej:)