Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Budowa domu w 2012 r.

Ilość postów: 68 | Odsłon: 8296 | Najnowszy post
  • Budowa domu w 2012 r.

mam pytanie czy ktos planuje budow domu mieszkalnego w przyszlym roku. jakie sa wasze odczucia

piszcie czekam na odpowiedzi

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: budowa domu 2012r

nie rozumiem jak masz kase do buduj dom, a jak nie to nie-takie są moje odczucia:)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

ale kryzys, kredyty maja podrożeć ....................

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

sam se ten kryzys wmawiasz, jak masz łeb do interesu t zadnego kryzysu ci nikt nie wmówi, wiec nie mów o zadnym kryzysie tylko do roboty

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

właśnie kryzys to jest w budżetówce bo tam dużo ludzi robi mało rzeczy, a na swoim podwórku to każdy orze jak może - indywidualnie... ile zrobisz tyle masz;)

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Odp.: budowa domu 2012r

A kiedy w Polsce nie było kryzysu? Kryzysu to mogą się bać Niemcy albo Anglicy. U nas to stan noramalny.

Gość_Analizator
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Odp.: Budowa domu w 2012 r.

nie czekaj do 2013 bo se materialow nie odliczysz

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Budowa domu w 2012 r.

my.

mamy działkę, projekt wybrany. chcemy przez zimę załatwic pozwolenie, bo warunki mamy.

kryzysu nie ma. ceny domów i mieszkan ida w dół, więc i materiały nie podrożeją za bardzo. bedziemy budowac systemem gospodarczym. planowana budowa na 2-3 lata. co wyjdzie czas pokaże. nie wyobrażam sobie dalej mieszkać w bloku.............

Gość_14.12.1973 :)
        Zgłoś
        Odpowiedz

mam bratnią duszę myslimy tak samo tylko aby nam sie udało powodzenia

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ja właśnie latem zaczołem budowe systemem gospodarczym,nieogladajcie sie na kryzys tylko brać sie do pracy i uzbroic sie w cierpliwośc w przeprawach z biurokracją,budowa to pryszcz ,dokumenty załatwić to wyczyn

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

jak myślisz w jakie zmieścisz się kwocie?

Gość_eg
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie liczę działki,dom 110m,fundamenty wlane,wyciągnięte z bloczka i postwaione ściany,material na strop jest i na reszte domu.Do tej pory 35 tyś poszło,nie licząc kosztów projektów i uzyskania pozwoleń.Liczę za za 130-140 tyś wejdę i zamieszkam przynajmniej na parter.Oczywiście bez luksów

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

zapomnij, za sam dach zapłacisz ok. 35-40 tyś, elektryka 8-12 tyś, a hydraulika, piec- dobijesz nawet do 50 tyś, jeśli robisz z porządnych materiałów..., a brama garażowa to wydatek ok. 5 tyś. No chyba że wszystko tak jak z Ikei....

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Właśnie zakończyłęm stan surowy - ubawił mnie kolega, który za 130 tys. chce wejść do domu- tyle to właśnie stan surowy, a wykończenie domu drugie tyle najskromniej.

Gość_axjan
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Ciekawe skąd to wiesz o tych materiałach?

Gość_M.
        Zgłoś
        Odpowiedz

Może i kogoś ubawiłem żę za 130-140 chce wejśc.Ale najłatwiej to sie buduje siedząc przed telewizorem,albo bawic sie w szefa i na budowie byc dyrektorem i chodzic i kontrolowac i płacic cięzka kase wykonawcą,ja zapierdzielam przy betoniarce a nie szefuje.co do elektryki to zrobie sam żadna filozofia,to samo z hydrauliką(dziś sie rur już nie gwintuje tylko np.kleji).garażu nie mam więc i bramy za 5 tysięcy.Ocieplic ,tez sam ocieple z bratem i ojcem,wcale nie musze na to kasy wydawac,położyc regipsy zamiast tynku też przecież zadna sztuka.Materiały zciągam z innych miast(pustaki beton cegłe na kominy) 30 %taniej niż w naszym ciemno-grodzie.Ja mówie o systemie gospodarczym, gdzie koszty robocizny ograniczm do minimum,a robocizna to jest znaczny procent w cenie budynku

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Zgadzam się, mógłbyś podać skąd sciągasz materiały i jakie

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Radzę omijać szerokim łukiem składy typu castorama. Niby np. ta sama wełna mineralna , ta sama grubość a lambda gorsza niz w wełnie tego samego producenta kupionej w lokalnym składzie. Nie wierzycie to sprawdzcie!

130 tys . i zamieszkać??? Chyba się nie uda. Wykończeniówka wykańcza. Potrzeba około 130 na wykończenie i to bez szału.

Polecam nie oszczędzać na materiałach, bo to wszystko wyjdzie; lepiej mniej a lepiej.

Gość_mmm
              Zgłoś
              Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę